ویلای لواسان | دفتر معماری حریری _ حریری

ویلای لواسان | دفتر معماری حریری _ حریری
موقعیت: ایران ، تهران ، لواسان
معماران: مژگان حریری ، گیسو حریری
مدیر ارشد پروژه: مارکوس رندلر
مدیر پروژه: نوید قاسمی
سازه: آقای پلویی
تاسیسات مکانیکی: آقای سرکیسیانس
تاسیسات الکتریکی: آقای قاسمی
مدیر اجرایی: آقای ریاضی مهر
تاریخ: ۱۳۹۰ – ۱۳۹۴
مساحت زمین: ۹۳۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۱۲۰ مترمربع
نوع کاربری: مسکونی
کارفرما: رامین وارسته
متریال: بتن، سنگ، فولاد ضد زنگ برای در و پنجره
عکس: معین حسینی
جایزه: ساختمان سال ایران در سال ۱۳۹۵، برگزار کننده: فصلنامه هنرمعماری، تهران، اردیبهشت ۱۳۹۶/

این ویلا در یک زمین تپه ای شیب دار در شهر لواسان که سی دقیقه با مرکز تهران فاصله دارد، واقع شده است. از مرتفع ترین قسمت این ملک، منظره ی زیبایی از رودخانه ی جاجرود و رشته کوه های با شکوه البرز به چشم می خورد. درِ ورودی این ویلا در قسمت پایین این تپه ی شیب دار می باشد. یک دیوار حایل سنگی ۳۰ درجه ای، محدوده ی این زمین را از سمت غرب با ویلای مجاور مشخص می کند. بر فراز این تپه، در قسمت فوقانی زمین، یک سری خانه های پست مدرن، زننده و نامتناسب (McMansions) به ردیف کنار یکدیگر قرار دارند که از لحاظ حجم و اندازه، قابلیت دید و کثرت پوشش نماها با یکدیگر در رقابت هستند.

چالش اصلی این پروژه طراحی یک ویلای ساده در یک توپوگرافی با حفظ حریم خصوصی به درخواست کارفرما (بنا به سنت اسلامی که سکونت گاه خصوصی نباید قابل روُیت عموم باشد) و نیز بهره گیری از چشم انداز اطراف، دیدن و لذت بردن از عناصر طبیعی و مناظر اطراف بود. ساختمان اصلی ویلا شامل یک اتاق خواب والدین، دو اتاق خواب برای فرزندان، یک فضای خانوادگی جهت تماشای تلویزیون، تراس ها، نشیمن، ناهارخوری، آشپزخانه، اتاق بازی، فضای بیرونی و داخلی بزرگ و استخر شنا است. همچنین یک خانه مستقل برای میهمان شامل یک اتاق خواب، نشیمن و ناهارخوری و آشپزخانه ای کوچک طراحی شده است.

همچنین درکنار این فضاها یک اتاق سرایداری بالای پارکینگی با ظرفیت دو خودرو، یک آسانسور و نیز یک راه پله ی رو باز که تمام طبقات و قسمت ها را به هم متصل می کند، طراحی شده است. در قسمت شرقی ملک، یک باغ چمن کاری شده با یک آلاچیق برای صرف چای به همراه محوطه ی اضافی پارکینگ برای مهمانان در سطح جاده وجود دارد که از طریق یک پل روباز از روی راه پله ی روباز به سمت غربی متصل می گردد.
از نظر کانسپت، حجم فضای مهمانخانه و اتاق سرایداری با ایجاد بنای سه طبقه یا پادیوم (سکو یا بالکن) برای ویلای اصلی در دل دامنه کوه تراشیده شده است و از نظر زمینه گرایی این قسمت تا پایه ی دیوار ۳۰ درجه ملک همسایه امتداد یافته است. روی این پادیوم، ویلای دو طبقه اصلی به فرم (L) شکل همراه با تراس سرپوشیده و روباز، باغ روی بام و یک استخر شنا، قرار دارد و یادداور “ایوان های” ایرانی در عمارت های باغهای سنتی است، که با عناصر طبیعی و مکان های سحرآمیز برای کسب آرامش و تامل کردن، احاطه شده است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

یکبار برای همیشه با حساب گوگل خود وارد شوید!

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پنل کاربری شما

علاقه‌مندی ها

پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

پروفایل کاربری

ارسال پروژه

پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه