طراحی خانه نعنا | White on White Studio

خانه نعنا
White on White Studio

معماری و طراحی خانه نعنا |  White on White Studio
موقعیت: ایران، کاشان
معماران: فائزه عارف نظری، روح اله رسولی
مساحت: ۲۰۰ مترمربع
پیمانکار: حسین خداوردیان
عکس: محمد حسن اتفاق
سال: ۱۴۰۰
چوایز و افتخارات: رتبه اول چهاردهمین جایزه معماری ایران در بخش بازسازی و مرمت- ساختمان های مسکونی 

طراحی خانه نعنا ،جامعه معماران ایران ،ایزوآرک (1)

پروژه خانه­ ی نعنا بازسازی یک ساختمان ویلایی معمول – بدون ارزش معماری تاریخی – برای یک خانواده متوسط در شهر کاشان، با بودجه ای بسیار محدود بود. هدف اصلی کارفرما از بازسازی پروژه، انتقال سرویس بهداشتی و حمام از کنار حیاط به فضای داخل، اضافه کردن یک اتاق خواب در صورت امکان و حذف کامل عناصر ساختمان قدیمی بود که در طول زمان خسته شان کرده بود. به نظر می رسید نگه داشتن هر عنصر قدیمی (حتی شیشه های رنگی جداره ی نما) بیش از آنکه برای کارفرما خاطره انگیز باشد، نگران کننده است. طراحان در روند تخریب پروژه، به فضای هدر رفته زیرزمین برخورد کردند که برای سال ها بدون استفاده مانده بود. ولی متاسفانه کارفرما اصرار زیادی به پر نمودن این فضا داشت! کاری که می توانستند انجام دهند یک معامله ی پایاپای بود. المان های قدیمی طبقه بالا را تا حد امکان حذف کنند  و در عوض مجوز نگه داشتن زیرزمین را بگیرند!

در بازسازی طبقه همکف، با توجه به ناکارآمد بودن سازماندهی فضایی قدیم پروژه، سعی کردند با حداقل تخریب تیغه های داخلی و افزودن چند تیغه ی محدود، فضای جدید را طبق خواسته های کارفرما سازماندهی کنند.

با توجه به اینکه سازه قدیم پروژه صرفا دیوار باربر بود، برای حذف دیوارهای میانی ۲ ستون موجود در پروژه در محور ۴ ، (۴b , 4a) با ستون های جدید جایگزین و ۳ ستون (۳c , 3a , 2a) در این طبقه اضافه شدند. به منظور تفکیک فضای عمومی (نشیمن و آشپزخانه) و فضای خصوصی (اتاق خواب ها و حمام) پلان پروژه در ۲ بخش شرق و غرب تعریف شد. در نتیجه اتاق خواب موجود در قسمت غربی تخریب و به سمت شرق منتقل شد. آشپزخانه و نشیمن نیز در یک راستا در بخش غربی جانمایی شدند. در ادامه فضای حمام و سرویس بهداشتی نیز که در کنار حیاط تعبیه شده بودند با حذف نورگیر میانی که کاملا بی استفاده بود به داخل ساختمان منتقل شدند.

محدودیت مساحت پروژه، اضافه کردن اتاق خواب سوم را با مشکل مواجه می کرد! راه حل پروژه، پلکان ای بود که از میان ساختمان دسترسی به پشت بام را تعریف می کرد. اصرار کارفرما به حفظ راه دسترسی به بام از داخل بنا، ایده شکل گیری اتاق سوم را شکل داد!  با نگه داشتن ترازهای استراحت پله قدیم و تخریب پله ها، یک اتاق خواب در ۳ تراز تعریف شد. فضای استراحت، فضای کار و فضای خواب. اتاقی که در راستای نام پروژه به رنگ نعنا در آمد.

زیرزمین پروژه پتانسیل دیگری بود که سال ها بی استفاده مانده و حتی دسترسی به آن در طول زمان مسدود شده بود. در بازسازی این بخش تلاش نمودند با حفظ خصوصیات اولیه بنا (سقف قوسی شکل و دیوارهایی با پایه سنگی) فضایی مطابق با زندگی معاصر برای فرزند پسر خانواده فراهم کنند. با ایجاد یک گودال باغچه در جلوی زیرزمین که نه تنها نور این بخش از فضا را تامین می کند بلکه در امتداد فضای نشیمن می تواند مورد استفاده قرار بگیرد، این بخش از یک فضای بدون نور، به یک سوییت ۴۰ متری که فضای عمومی و خصوصی مستقل دارد تبدیل شد.

نهایتا نمای پروژه که انعکاس دهنده ی فضای داخلی پروژه است و در دو حجم مستقل شکل گرفته، با یک پوشش سیمانی که بافت ساده ای دارد پوشانده شد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه