مجموعه فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز ؛ رستوران رشک | دفتر معماری چارک

مجموعه فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز ؛ رستوران رشک | دفتر معماری چارک
موقعیت: ایران ، شیراز ، خیابان ساحلی غربی مجموعه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز
معمار: مجتبی کاظمی
همکاران طراحی: محمد شیخ نیا
طراحی و دکوراسیون داخلی: دفتر معماری چارک
نوع تأسیسات/نوع سازه: سازه ترکیبی بتن و فلز، سیستم تهویه هوا ساز
مساحت/زیربنا: ۳۲۰۰
کارفرما: دانشگاه شیراز
تاریخ شروع/تاریخ پایان ساخت: ۹۴-۹۵
عکس: بهروز مصلایی

پروژه ی طراحی مجدد و بخش الحاقی مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز در منطقه ی باغ های رشک بهشت در نزدیکی باغ ارم واقع شده است. ساختمان موجود ، بنایی ناسیونالیستی مربوط به دهه ی ۴۰ خورشیدی بود، که در سال های مختلف ، مورد تغییرات کالبدی و کارکردی قرار گرفته است. در محوطه ی مجموعه ، درختان کهنسالی وجود دارد که احتمالا از بقایای باغ های رشک بهشت ( احتمالا محور اصلی باغ ابولفتح خانی) می باشد. همچنین از سمت شمال غرب، نارنجستان هایی انبوه، ساختمان اصلی مجموعه را در برگرفته که علاوه بر تلطیف هوا ، منظره ی دلپذیری را به وجود آورده است. طراحی با توجه به خواسته های اصلی کارفرمای پروژه مبنی بر حفظ کاربری فرهنگی موجود ( آمفی تئاتر ، اتاق های کنفرانس و … ) و الحاق کاربری های خدماتی و رفاهی ( رستوران ، فست فود و … ) و همچنین تعامل با فرم و سازه ی ساختمان موجود و عوامل محدود کننده ی طرح صورت گرفته است . خواسته های اصلی کارفرما ، طراحی و اجرای همزمان پروژه ، هندسه ی کشیده بنای موجود، نارنجستان های جبهه شمالی و نوع سازه ی بنای موجود ( سقف دال بتی در تراز اول ، خرپاهای فولادی در تراز دوم و پوسته ی بتن مسلح بنا که حداقل امکان تغییرات در جداره های خارجی را بوجود می آورد ) اصلی ترین عوامل محدود کننده ی طرح می باشد.

مجموعه فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز؛ رستوران رشک دفتر معماری چارک

همچنین اهداف و استراتژی های کلان شامل پپروژه غنای حسی ، خاطره انگیزی، سرزندگی فضاهای داخل، سلسله مراتب فضایی، ارتباط بصری فضاهای مکث با محوطه سازی بیرون و حفظ تمامی درختان نارنجستان ( تمامی درختان ) می باشد. پالت فرمی فضاهای داخلی رستوران ( جداره ها ، جداکننده ها ، سقف ها ، المان های دکوری و … ) با الهام از فرم ستون های اصلی ساختمان موجود ، به شکل مخروط ها ، نیم مخروط ها و استوانه های توخالی می باشد، همچنین خرپاهای فلزی طبقه دوم ، در رستوران ها و پیش فضای رستوران، همچون پالیمسست از میان سقف بیرون کشیده شدند تا جذابیت بصری پروژه رابیشتر کنند. در طراحی بخش الحاقی رستوران (باربیکیوی روباز) ، با توجه به محدود شدن فضای شمال غرب بنا به نارنجستان ها ، تصمیم برآن شد تا صرفا در فضای خالی بین درخت ها با ساخت ستون های منفرد بتنی ، بالکن های منفرد و با ابعاد متفاوتی داشته باشیم که به وسیله ی پل های چوبی به یکدیگر متصل می شوند ، بنابراین ، علاوه برجلوکیری از قطع درخت ها ( حتی یک درخت ) ، موفق به خلق منظره ای دلچسب و فضایی پر هیجان و خاطره انگیز شدیم.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه