Search
Close this search box.
Search

خانه اتفاق | مهیار جمشیدی

خانه اتفاق | مهیار جمشیدی
موقعیت : ایران ، کرج
معمار: مهیار جمشیدی
دستیار طراحی: حانیه دانشور
تیم طراحی: تینا الفیده فرد، بهاره پزشکی، فاطمه حسنلو، لیلا نوری
گرافیک محیطی : مازیار جمشیدی
متراژ واحد: ۱۳۵ متر مربع
مدیر اجرایی پروژه : مهیار جمشیدی
وضعیت: ساخته شده
سال طراحی و اجرا: ۱۴۰۰
عکس: محمد حسین حمزه‌لویی

“اتفاق”
نام پروژه به این دلیل اتفاق انتخاب شده که در سراسر فضاهای این خانه در پی خلق اتفاقی جدید و خاص بودیم .پروژه زمانی که به دفتر ما معرفی شد یک واحد آپارتمان معمولی تقریبا نوساز با مساحت 135 متر مربع واقع در عظیمیه کرج بود. واحد همه چیز داشت و آماده اسکان زوج جوان بود، اما خانه نبود . نه تنها خانه نبود بلکه هیچ اتفاق خاصی در آن جریان نداشت .انگار که می خواست میزبان زندگی های روزمره امروز آپارتمانی باشد. در اولین جلسه با کارفرما تعریفی متفاوت از ایشان برای تعریف پروژه شنیدیم . “می خواهیم خانه ما قصه ای داشته باشد”. این برایمان از هر چیز مهم تر است که اتفاقی در آن رخ دهد.
پروژه “خانه اتفاق “ از این دیالوگ آغاز شد.
خانه دارای دو خواب عادی و یک خواب مستر بود. فضای سالن تقریبا در هندسه ای ناگونیا در میان اتاق ها و آشپزخانه بود.سرویس اصلی حمام در مرکز خانه قرار گرفته بود و عنصر تعریف فضایی مابین اتاق ها بود . از ابتدا فضای واحد را خالی تصور کردیم تا آن را از نو ترسیم کنیم. آشپزخانه جا‌نمایی خوبی داشت اما تنها یک پنجره مثلثی به سمت ساختمان همسایه داشت و یک دیوار صلب این فضا را از تماشای منظره زیبای کوه انتهای خیابان محروم می کرد. جداره ای که حدفاصل آشپزخانه و تراس کوچک خانه بود.همان تراس هایی که صرفا هستند تا باشند فضای آن ها نهایتا جانمایی سیستم گرمایش دیواری و محلی برای نگه‌داری پیاز و سیب زمینی است! اما این برای ما کافی نبود . قرار بود این تراس اتفاقی را رقم بزند . ابعاد اتاق خواب اصلی مناسب بود اما جداره قابل استفاده نداشت و خانه را از داشتن هال خصوصی محروم کرده بود . برنامه ما این طور تعریف شد : نگه داشتن آشپزخانه با تغییر در فضا عملکردی ، حذف هر دو خواب شرقی ، حذف حمام و ایجاد سالن خصوصی بزرگ . این سالن از پنجره ای بزرگ که قبلا در خواب اصلی خانه بود بهره می برد اما این سلسه مراتب تنها استاندارد های حداقلی را برایمان فراهم می کرد. جهت خلق اتفاق خانه تصمیم به خلق مکعبی جسورانه و سبز رنگ کردیم . از آنجایی که یکی از اتفاقات اصلی خانه این مکعب بود نمی توانست صرفا یک کار را برای ما انجام دهد . هدف این بود که این مکعب هر زمان فضایی قابل الحاق به سالن خصوصی در هنگام مهمانی ها ، فضای ناهارخوری و نشیمن صمیمی تری روی زمین باشد . پس در طراحی جزییات آن سعی در انعطاف پذیری شد . یک میز ناهارخوری می خواستیم برای سرو غذا اما حضور همیشگی آن امکان انعطاف فضا را می گرفت پس به نحوی این اوبژه طراحی و اجرا شد تا در زمانی که به آن نیازی نبود صحنه را ترک کند وبه هنگام لزوم استفاده یک میز نهار خوری عملکردی باشد این اتفاق از طریق یک موتور بالابر هیدرولیک و یک شاستی صنعتی محقق گشت . برای عملکرد های دیگر آن سیستم گرمایش از کف برایش در نظر گرفتیم تا نشستن برروی زمین را دلچسب تر کند. شومینه عنصری مکمل برای فضا بود که با هم نشینی خود کنار Window Seat مجموعه مکعب را کامل می کرد . جهت کاربری های متنوع میز در هر ترازی قابل تنظیم بود تا میز ناهارخوری ، میز بار و یا حتی فضای استقرار کیک تولد یا دی جی باشد .جهت حفط خلوص این مکعب تمامی عناصر آن یک جنس و رنگ پیدا کردند تا کنار تمامی کاربرد خود هم چون مجسمه ای جسورانه در کنار خانه باشد.


در این پروژه سعی بر آن بود تا تعامل حداکثر آشپزخانه با فضاهای خانه ، تراس و منظره شمالی پروژه را ایجاد کنیم. جداره صلب تراس برای بزرگ تر کردن فضا به سمت داخل خانه جا به جا شد و در آن پنجره ای بزرگ ایجاد شد تا هم بهره کافی را از منظره را ببریم و هم ارتباط آشپزخانه با تراس حفظ شود و هم زمان فضای داخل تراس قابل استفاده گردد . تمامی عملکردهای آشپزخانه جابه جا شد تا فضای کاری جدید و موازی ایجاد کند. پنجره و هندسه مثلثی انتهای آشپزخانه امکان ایجاد فضایی دنج (Cozy) را برای حضور در آشپزخانه ایجاد کرد. کنجی برای هم نشینی با فردی که در آشپزخانه مشغول کار است ، پستویی جهت مطالعه یا خوردن فنجانی قهوه.
تراس نیز رویکردی تازه پیدا کرد . جداره روبرویی فضای سالن با گلدانی یکسره پر شد ، پکیج در یک کاور فلزی قرار گرفت و با گیاه رونده پوشیده شد تا لذت حضور در تراس و دیدن منظره کوه را با طعم فراغت تکمیل کند.
امتداد سالن جدیدمان اما به اتاقی می رسید که تنها جای خانه ما برای داشتن اتاق دوم (مود نیاز کارفرما) بود . جهت ایجاد تعامل حداکثری این فضا با سالن این اتاق با جداره ای شیشه ای و قابل الحاق به سالن ساخته شد. هم زمان این اتاق فضای کار در خانه نیز بود . در یک جداره فضای کتابخانه و در جداره روبه رویش فضای ساخت ترانه یا همان Music Desk را دارا بود.
اتاق خواب اصلی خانه فضای حمامی را در خود جای داد که از طریق جداره ای تماما شفاف به فضای اتاق خواب متصل می شد . در ورودی اتاق یک فضای پیش ورودی در نظرگرفتیم تا هم زمان با تعریف فضا و ایجاد محرمیت محل بازشوی درب اتاق ، فضایی با عملکرد میز آرایش با جداره ای آینه ای در برابر حمام تلفیق کرد . فضای این اتاق پس از مراتب ورودی روی سکویی با دو پله قرار می گیرد تا در عمق معکوس خود عملکردی متفاوت برای تخت خواب را بسازد .کفسازی اطراف این سکو با گرمایش از کف دل چسب تر شد. هم چنین نورپردازی و انتخاب متریال را در جهت تقویت تعریف فضایی به کمک گرفتیم.


عملکرد های رخت شور خانه (Laundry) و سرویس مهمان نیز کاملا در پلان جابه جا شدند و عمق موجود بخشی از فضای سرویس مهمان قبلی خانه به لاندری اختصاص یافت تا با جداره ای آینه ای به صورت مخفی در فضای ورودی قرار گیرد . در هم نشینی دیگر این فضا نیز سرویس مهمان در نزدیک ورودی قرار گرفت.
نور پردازی در این پروژه به نحوی است که جلوه تاکیدی به خطوط موثر طرح و تعریف فضاهای پروژه را دارد.آرایش خطی نور های اصلی در شیار های سقف با پنل های توکار ترکیب شده است تا سقف هم چون یک تابلوی نقاشی رفتار کند و بخشی از این اتفاق باشد. نحوه ی روشن شدن چراغ ها و تعریف کارکرد کلید ها هم به همین نحو است و چراغ ها طبق کومپوزیسیون های از پیش تصمیم گرفته شده روشن می شدند. به صورت متناوب معمول .محل و نوع قرار گیری کلید ها و پریز ها هم به همین صورت است تا با طرح و رنگ دوگانه خود عنصری در جهت تکمیل کمپوزسسیون های جداره های خانه باشند نه به صورت عناصری زائد. متریال کف ، اسلب طرح بتن و سرامیک طرح چوب می باشد تا هم زمان با القای احساس این دو متریال کنار هم دوام و تمیزی متریال کف را به ما بدهد. در طراحی مرتبه بندی ارتفاعی سقف کاذب سعی بر آن شده که هم زمان با هموار سازی امکان عبور و برقراری تاسیسات در جهت کلیت بخشیدن به فضا ها عمل کند . هم چون جعبه ای فضای آشپزخانه را در بر گیرد و در تعریف ورودی خانه نیز تاکیدکند .
در آخر اینکه در این پروژه تمامی اوبژه ها از کلید روشنایی تا قرنیز میز و صندلی و مبل توسط مجموعه درک فضا طراحی و اجرا شده است تا اتفاقات این خانه برای همیشه برای خانه اتفاق بماند.
خانه ای که تمام تلاشش بیان موضوعی است که خانه فقط فضایی برای بودن نیست.
می تواند روایت گر زندگی باشد . حتی در آپارتمانی عادی با تمامی محدودیت های معمول خود. در دفتر درک فضا “بازسازی” به این صورت مورد تمرین قرار می گیرد : تلاش برای نوشتن قصه یک پروژه .

 


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

ویلای حیاط ها | گروه معماری معنا

ویلای حیاط ها | گروه معماری معناموقعیت: ایران، نور ، متل قومعماران: هانی ارجمندی ، محمد مهدی شعبانیتیم طراحی: فرشته مظاهریمساحت: ۳۵۰ متر مربعسال: ۲۰۱۷عکس: نگار یغمائیان، پگاه عبدالهیان هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان

ادامه مطلب »
رستوران داژیار جامعه معماران ایران

رستوران داژیار | دفتر معماری هرم

رستوران داژیار ، دفتر معماری هرم موقعیت: ایران، استان کردستان، شهرستان بانه، بلوار ورزش معماران: مرتضی مقدم، سامان بابایی، هیوا ابن‌عباس تیم طراحی: بهاره شیسی، مرضیه گلشاهی، الهه آذرخش، مهسا گرجی طراحی و معماری داخلی: دفتر معماری هرم کارفرما: مسعود علی‌محمدی مجری: هیوا ابن‌عباس مساحت زمین: 230 مترمربع مساحت زیربنا: 700 مترمربع عکس:

ادامه مطلب »

کافه دُن | علی گرجیان ، بابک کریم پور

طراحی داخلی دُن کافه | علی گرجیان ، بابک کریم پور موقعیت: ایران، اصفهان معماران: علی گرجیان جلفایی ، بابک کریم پور تیم طراحی: زهرا محمودی منش مساحت زیربنا: ۹۷ متر مربع سال: ۱۳۹۷ عکس: علی گرجیان جلفایی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام

ادامه مطلب »
مجموعه مسکونی آرکا، ایمان سمسار

مجموعه مسکونی آرکا | ایمان سمسار

مجموعه مسکونی آرکا | ایمان سمسار موقعیت: اصفهان، خیابان مشتاق دوم معمار:ایمان سمسار همکار طراحی: آلا فیروزبخت اجرا: دفتر معماری ذهن نظارت: ایمان سمسار،محمدرضا پاک نهاد،محمد امین سمسار سال ساخت:۱۳۹۵-۱۴۰۰ کارفرما: خانم همدانی رجا عکس: نگار صدیقی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام

ادامه مطلب »
خانه آشنا، استودیو معماری زی، جامعه معماران ایران

خانه ی آشنا ، استودیو معماری زی

خانه آشنا، استودیو معماری زی موقعیت: ایران، یزد معمار مسئول: نسرین نبی میبدی تیم طراحی: نسرین نبی میبدی، شهره عرب زاده طراحی داخلی: نسرین نبی میبدی، مهشید احمدزاده ارائه گرافیکی: علیرضا سلمان زاده مساحت زمین: ۴۹۶ مترمربع عکس: خاطره عشقی اتمام پروژه: ۱۴۰۰ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از

ادامه مطلب »
رستوران کباب محمد جامعه معماران ایران

رستوران کباب محمد | الهام گرامیزاده، احسان حسینی

رستوران کباب محمد ، الهام گرامیزاده، احسان حسینی موقعیت: ایران، اصفهان معمار مسئول: الهام گرامیزاده، احسان حسینی تیم طراحی: احمدرضا توکلی، آلاله محسنی، علیرضا زمانی نظارت: دفتر فرایند منطقی در طراحی معماری پیمانکار: عباس جبیری کارفرما: امید اکبری مساحت زیربنا: ۶۰ مترمربع عکس: فرشید نصرآبادی اتمام پروژه: ۱۳۹۵ اعتبار: فینالیست جایزه معمار در بخش بازسازی،

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.