5 نکته طلایی طراحی آشپزخانه
نکته 1: مثلث کار
- “مثلث کار” – مثلث ساخته شده توسط اجاق گاز، سینک و یخچال – باید به اندازه کافی جمع و جور باشد که گردش راحت و موثر را برای سرآشپز فراهم کند، اما آنقدر نیز بزرگ باشد که دو نفر که در آشپزخانه کار می کنند، به یکدیگر برخورد نکنند.
نکته 2: آشپزخانه را اجتماعی و کاربردی ببینید
- آشپزخانه قلب خانه است، فضایی که مردم به طور طبیعی به آن گرایش دارند. با در نظر گرفتن این موضوع، مکانهای تجمع و سرگرمی در آشپزخانه باید مستقل از مثلث کار باشد تا مهمانان بتوانند پیش غذاها را بخورند، از نوشیدنی لذت ببرند و سرآشپز را تماشا کنند بدون اینکه مانعی برای آشپزی شوند.
قانون 3: در مورد هر دری و نحوه استفاده از آنها فکر کنید
- نقشه های معماری باید شامل هندسه درب های وسایل نیز باشد. این معمولاً شامل باز شدن درب(های) یخچال، فر و ماشین ظرفشویی در موقعیت باز و هر عملیات دیگری مانند بیرون کشیدن سطل زباله است. این عملکرد ها به احتمال زیاد در برخی نقاط با هم همپوشانی دارند، نکته مهم این است که کنترل کنید کدام یک با هم همپوشانی داشته باشند. به عنوان مثال، درب اجاق گاز و درب ماشین ظرفشویی می توانند دارای همپوشانی باشند زیرا این دو معمولاً در زمان های مختلف استفاده می شوند.
قانون 4: تمیز کردن راحت بعد از غذا
- سینک ظرفشویی، سطل زباله و ماشین ظرفشویی رابطه خطی مهمی دارند. در طراحی آشپزخانه باید ترتیب تمیز کردن غذا را در نظر بگیرد. اکثر خانواده ها به ترتیب ظروف را تمیز کرده، آبکشی کرده و در ماشین ظرفشویی قرار می دهند. نکته دیگر اینکه، در طراحی آشپزخانه باید سطل، سینک و ماشین ظرفشویی را به ترتیب خطی قرار گیرند و البته سطل در نزدیک ترین نقطه به غذاخوری قرار گیرد.
قانون 5: باز کردن آسان بسته بندی مواد غذایی
- ارگونومی آشپزخانه باید فراتر از پخت و پز باشد. اینکه چگونه وارد خانه خود می شوید و مواد غذایی را تخلیه می کنید، یکی از نکات مهم طراحی است که اغلب نادیده گرفته می شود. قرار گرفتن یخچال و انباری در نزدیکی ورودی آشپزخانه (و ترجیحاً نزدیک یک میز) باعث می شود که آشپزخانه به طور کلی بسیار روان تر کار کند.
150 مدل آشپزخانه مدرن
در این قسمت 150 نمونه آشپزخانه مدرن که به کوشش ادیب دادور، تهیه گردیده است نمایش داده شده است.