Search
Close this search box.
Search

ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا | توسعه پایدار هزاره سوم

ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا | توسعه پایدار هزاره سوم
موقعیت: ایران،تهران
معمار: توسعه پایدار هزاره سوم
تیم طراحی: بابک مظاهریون، علی اصغری، مهدی دانشور
طراحی سازه: بابک مظاهریون، پیمان شیخی
اجرا: بابک مظاهریون، علی اصغری
عکس: محمدحسن اتفاق
ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا

۱-مفاهیم کلیدی و الهام بخش

با توجه به شیب قابل ملاحظه جنوب به شمال تهران در این منطقه و عدم صدور مجوزهای بلند مرتبه سازی در پهنه های جنوبی سایت، این ساختمان در طبقات بالا از دید پانورامیک و نا محدودی بهره مند می باشد. بکار گیری شیشه در حجم وسیع در نمای جنوبی جهت بهره گیری از این پتانسیل در طبقات اداری می باشد.
طراحی یک ساختمان لندمارک در بافتی نسبتا یکنواخت و مسکونی که دسترسی اصلی آن از طریق اتوبان تامین می گردد از چالش های اصلی طراحی بوده است. سرعت بالای تردد در این اتوبان طراح را ملزم به رعایت مقیاس درست در ترسیم خطوط اصلی نما می کند.
بنابراین پیروی از خطوط و فرم هایی با ابعاد کوچک عملا بی معنی بود. با توجه به نیازهای ذکر شده حجم بنا کم کم از یک مکعب شیشه ای روتین تغییر کرده و با تقسیم کردن ساختمان به قسمت بالایی و پایینی و ایجاد تمایز از این طریق و همچین بکارگیری زوایای تیز گوشه و بیرون زدگی های حجمی سعی شد باعث خوانایی و تمایز بیشتر این لند مارکت از فواصل دور در مقیاس بزرگ تر شهری شود.

۲- مشکلات در طول طراحی و ساخت پروژه

تصمیم شهرداری منطقه برای ساخت پلی در گوشه جنوب پیش بینی نشده بود که می تواند جلوی طبقات اداری را بگیرد. این مشکل با افزایش ارتفاع طبقات اول تا سوم و تغییرات جزئی در نما برطرف شد. این چالش و ورودی ها را به روشی جالب طراحی کرده است. دسترسی به طبقه همکف تجاری و در مرحله دوم دسترسی از ضلع شمالی به طبقات اداری اختصاص داده شد. اختلافات زیاد در دو داستان متفاوت طراحی شده است.

۳- تکنیک های ساخت و ساز:
سازه این ساختمان به صورت بتن مسلح به شکل ویژه و مصالحی مانند شیشه است، چوب، ورق فلز و سیمان می توان نام برد. استفاده از خنک کننده چیلر با مارک بالا و سیستم های گرمایشی با سیستم خنک کننده و گرمایش جداگانه با نام تجاری MC MASTER.
یک منبع آب برای این ساختمان طراحی شده است که در صورت قطع آب تا یک هفته آب ساختمان را تأمین می کند. صرف نظر از کمبود ساخت و ساز، این ساختمان کاملاً با الزامات استاندارد طلای LEED مطابقت دارد.

۴- طراحان با توجه به درخواست کارفرما برای تقسیم طبقات اداری به ۴ واحد و داشتن حداکثر دید (از شمال و جنوب) تقسیم طبقات و ساخت پیکره بندی را شروع کردند. پیکره بندی فضایی بر شکل‌ گیری روابط فضایی منسجم در یک مجموعه برای رفع نیاز کاربران و آسایش و آرامش آن‌ ها تأکید دارد در حقیقت پیکره بندی فضایی خانه در یک منطقه می تواند الگوهای مختلف نشات گرفته از گذر زمان در یک منطقه را نشان دهد.
با وجود دو گذر در ضلع شمالی و جنوبی ملک و اختلاف ارتفاع حدود ۳ متری بین دو معبر- طراحی واحد تجاری با ارتفاع ۶ متر با ایجاد شکستگی در سقف طبقه همکف این ملک مورد توجه قرار گرفت.
به دلیل اینکه هر واحد دید شمال و جنوب را کامل داشته باشد برای هر واحد یک پاسیو جدا طراحی شده که دید شمال بهتر و یک پاسیو مرکزی هم برای لابی در نظر گرفته شد.

×
جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا موقعیت: ایران، یزد، میدان شهید ریاضی، بلوار ابن سینا، پلاک13کارفرما: دکتر مقیمیعملکرد: کلینیک آزمایشگاهیتیم طراحی: حانیه دانشور، بهاره پزشکی، فاطمه حسنلواجرا: سعید بخشیمدیر پروژه: مهیار جمشیدینظارت: سعید بخشیتیم سازه و تاًسیسات: عمادی، اکبرپوریان، مردانیگرافیک : بیتا رضایی، امیرحسین محمد، رومینا قورچیان، ملیکا

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی مهر | آرا علی آبادی، آرش علی آبادی

ساختمان مسکونی مهر ،  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیموقعیت: ایران، شیرازمعمار مسئول:  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیتیم طراحی: نازنین مجاهد، ماهوش نظری، مهسا حسینی، رضا کاتبی، مهسا محمدپورمساحت: ۱۱۰۰ مترمربععکس: نوید عطروشاتمام پروژه: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق

ادامه مطلب »
کافه کناری گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار موقعیت: تهران ، چهار راه ولیعصرتیم طراحی : محمد کاظم هوشمند ، علی مقتدریمساحت پروژه:  170 مترمربعسال  اتمام: 1400وضعیت : ساخته شدهایده طراحی :ایجاد ریتم و تکرار با شکل دایره و استفاده خلاقانه از متریال آجر بهمنی و لوله های کارتنی.عکس : مهرنام روشن

ادامه مطلب »
ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان موقعیت: اصفهان، اشکاوندمعماران:ناصر حسن پور، سعید فروغیتیم طراحی: ناصر حسن پور، سعید فروغی، مهسا ترکان، حدیث مبلی، ستاره پورمصداقیسال تکمیل: 1401زیربنا: 310 متر مربععکس:  نگار صدیقیکارفرما: خانواده ریاضیاتمتریال های استفاده شده: میکروسیمنت، آجر هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »
خانه باغ برج جامعه معماران ایران

خانه باغ برج | استودیو معماری “با”

خانه باغ برج ، استودیو معماری “با” موقعیت: ایران، اصفهان، مشتاق اول کوچه باغ برج معماران: بابک کریم‌پور، علی شفیق طرح آجر چاربر: سروش اسدی مجری: بابک کریم‌پور، امید اشراقی گرافیک: علی شفیق کارفرما: مهدی فخر طاها نماکار: محمد حق‌نواز مساحت زمین: 100 متر‌مربع مساحت زیربنا: 290 متر‌مربع عکس: محمد

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.