ویلای گویُم | مهندسین مشاور پارسوماد

ویلای گویُم | مهندسین مشاور پارسوماد
موقعیت: ایران ، شیراز ، منطقه ی گویُم
معمار: سروش صابری
همکار طراحی: رامین یوسفی
طراحی و دکوراسیون داخلی: سروش صابری
نوع تأسیسات ـ نوع سازه: چیلر و فن کویل، اسکلت بتنی
مساحت کل ـ زیربنا: ۳۱۵۰ متر‌مربع، ۱۲۰۰ متر‌مربع
کارفرما: خاطره رازقی
تاریخ ساخت: زمستان ۱۳۹۸
عکس: کامران غربی

از آنجا که توسعه‌ی شهری شیراز در سال‌های اخیر عمدتاً در جبهه‌ی غربی آن بوده و روند گسترش آن با ساخت شهرک‌های جدید در این ناحیه صورت گرفته است، موقعیت جغرافیایی و شرایط خوب آب‌‌و‌هوایی آن، بستر مناسبی برای ایجاد اراضی ویلایی در کنار سایر کاربری‌های شهری فراهم نموده که از استقبال زیاد عموم نیز برخوردار می‌باشد.
این پروژه در زمینی به مساحت ۳۰۰۰ متر‌مربع در ناحیه‌ی گویُم در بخش غربی شیراز با زیربنایی معادل ۱۲۰۰ متر‌مربع اجرا گردیده است.
عوامل موثر در ایده‌ی پروژه:
۱. توجه به ساده گرایی و پرهیز از آرایه‌سازی و پیچیدگی
۲. ایجاد حداکثر رابطه‌ی بصری بین درون و محیط بیرون
۳. استفاده ی حداکثری از مصالح بومی
۴. ایجاد پیوند فیزیکی میان فضاهای باز و بسته و امتداد جریان فضای باز در درون فضای بسته
۵. برنامه‌ی فیزیکی پروژه مبتنی بر نیازهای کارفرما


روند طراحی و شکل‌گیری پروژه:
طراحی این ویلا در سال ۱۳۸۷ توسط مالک آن به شرکت مهندسین مشاور پارسوماد در زمینی به مساحت تقریبی ۳۰۰۰ متر‌مربع سفارش داده شد. با توجه به موقعیت قرارگیری پروژه، هدف از اجرای آن تا زمان توسعه‌ی کامل اراضی اطراف، اقامت موقت (در زمان تعطیلات) و پس از آن یک واحد مسکونی مطابق نیازهای مالک، جهت اقامت دائم بود. بنابراین در قدم اول، اقدام به طراحی کلی پروژه (فاز صفر) گردید و پس از اخذ تائید کارفرما، تهیه‌ی طرح فاز یک معماری ویلا و محوطه‌ی آن در دستور کار مشاور قرار گرفت. عملیات اجرایی محوطه به عنوان فاز اول کار اجرایی در تاریخ ۱۵/۷/۱۳۸۷ شروع و در تاریخ ۱/۳/۱۳۸۸ خاتمه یافت و متعاقب آن پس از تکمیل نقشه‌های فاز دوم ویلا، عملیات اجرایی آن آغاز گردید.


با توجه به برنامه‌ی فیزیکی اولیه، مطابق نیازهای کارفرما، طراحی مجموعه در سه طبقه ی زیرزمین، همکف و اول برنامه‌ریزی شد که فضای زیرزمین به کارکردهای خدماتی و جنبی پروژه از قبیل استخر، سالن مهمانی و ورزشی اختصاص یافت و فضاهای عمومی شامل سالن اصلی، آشپزخانه و یک اتاق خواب در طبقه‌ی همکف و سایر اتاق‌ خواب‌ها و فضاهای خصوصی در طبقه‌ی اول قرار گرفت. کلیه‌ی طبقات از طریق یک وید مرکزی به لحاظ بصری و فیزیکی با هم مرتبط شدند و تلاش گردید تا در این فضا ضمن برقراری ارتباط درونی سایر فضاها، با حضور عناصر طبیعی مانند فضای سبز و جریان آب، عامل پیوند دائمی فضای باز و بسته باشد. حجم کلی بنا ترکیب ساده‌ی سه مکعب بود که در قسمت غربی توسط یک حجم منحنی به هم پیوند می‌خورند، مکعب میانی یا همان آتریوم، عامل پیوند دهنده و ارتباطی سایر فضاها است. سالن اصلی با معلق شدن روی یک آبنما ضمن القای حس سبکی حجم به مخاطب در ایجاد یک چشم‌انداز مفرح از درون سالن به بیرون آن بسیار موفق عمل کرده است، ضمن اینکه دسترسی اصلی به داخل ساختمان از طریق پلی از روی آبنما تأمین می‌گردد. گردش آب تا فضای آتریوم در زیرزمین جریان می‌یابد و موجب ارتباط هر چه بیشتر فضای درون با بیرون به لحاظ حسی می‌گردد. نشیمن خصوصی در طبقات همکف، اول و همچنین فضای ناهارخوری ضمن ارتباط شفاف با فضای بیرون مسلط به آتریوم میانی است. حجم شیشه‌ای آتریوم با ارتفاع تقریبی ۱۱ متر ضمن ایجاد گردش هوا در محیط داخلی با سایه‌بان‌های کرکره‌ای مانع از نفوذ مستقیم اشعه‌ی آفتاب به داخل مجموعه می‌گردد. ایجاد تراس روی بام همکف با چشم‌انداز مناسب به طبیعت اطراف جهت بهره‌وری هر چه بیشتر از مناظر از ابتدا در دستور کار طراحی پروژه قرار گرفت. مصالح اصلی نما، سنگ تراورتن سفید و لاشه‌ی محلی می‌باشد که از معادن اطراف شیراز تهیه شده است. در طراحی محوطه تلاش شده تا ضمن به کار گیری مصالح محلی، تنوع فضا و مسیرهای حرکتی مخاطب را به گردش در آن وادار کند و چشم‌اندازهای متفاوت برای او ایجاد نماید و نیز پرداختن به جزئیات ریز اجرایی در کفسازی‌ها و مبلمان محوطه مد نظر طراح بوده است

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه