ساختمان موسسه آموزش عالی پیام | مهدی علیرضایی ، سمیه ابراهیمی

ساختمان موسسه آموزش عالی پیام | مهدی علیرضایی ، سمیه ابراهیمی
موقعیت: ایران،گلپایگان، کیلومتر ۲ جاده‌ی خمین، مؤسسه‌ی آموزش عالی پیام
معماران: مهدی علیرضایی ، سمیه ابراهیمی
سه‌بعدی: دفتر طراحی کار
نظارت عالی: مهدی علیرضایی
نقشه‌های اجرایی: دفتر طراحی کاز، سودابه مددی
سازه: طه تیموری
تأسیسات مکانیکی: رامین تابان
تأسیسات الکتریکی: یوسفی اجرای
کرتین‌وال و کامپوزیت: پویا عزیز‌نژاد
اجرای در و پنجره: چیانه
اجرای بخش فلزی سازه و پله: هارونی
اجرای اسکلت بتونی: محمد‌رضا مجیدی
مشاور عالی انرژی بادی و خورشیدی: عظیم سلیمی
کارفرما: دکتر ابراهیم ابراهیمی، ریاست مؤسسه
مساحت سایت پروژه: ۲۰.۰۰۰ متر‌مربع
مساحت زیر‌بنا: ۱.۶۰۰ متر‌مربع
تاریخ شروع پروژه: تابستان ۱۳۹۲
تاریخ اتمام پروژه: تابستان ۱۳۹۴
کاربری بنا: آموزشی (آموزش عالی)
سازه: اسکلت بتونی و سقف تیرچه و بلوک
تأسیسات سرمایشی و گرمایشی: زنت

با کارگیری توربین بادی در بام (حداکثر ظرفیت ۵ توربین ۱ تا ۴ کیلو‌وات) و صفحات الکتریکی انرژی خورشیدی (حداکثر ظرفیت ۱۰۰ متر‌مربع) این بنا در یک سایت ۲۰.۰۰۰ متر‌مربعی و به دلیل کمبود فضاهای آموزشی و کارگاهی، احداث گردید. ساختمان اولیه در منتهی‌الیه شمال‌شرقی و بنای جدید در نقطه‌ی مقابل آن بنا، در ضلع جنوب‌غربی، مکان‌یابی شد تا امکان ساخت‌و‌سازها در آینده نیز به راحتی امکان‌پذیر باشد. جهت‌گیری این بنا و بنای قدیمی موجود در سایت، همسو انتخاب گردید، با این تفاوت که در تقابل با جهت‌گیری به سمت شرق بنای شمالی، حجم این بنا با یک دیوار مایل به سوی غرب و در توازن با حجم شمالی طراحی شد. ایجاد مکعب‌هایی به رنگ فیروزه‌ای نیز پاسخی است به طراحی بنای موجود شمالی، با این تفاوت که این مکعب‌ها با بالا و پایین و پیش و پس رفتن و پر و خالی شدن، حالتی پویاتر به حجم بنا بخشیده‌اند.


بر‌ اساس اقلیم منطقه و وزش بادهای شدید، ایده‌ی استفاده از بام بنا به عنوان محل اتصال توربین‌های بادی شکل گرفت و بعد از جلسات بسیار و موافقت ریاست مؤسسه، پروفیل شدت وزش بادهای منطقه، بر اساس بادسنج نصب شده بر بام بنای موجود شمالی طی شش ماه گرفته و سفارش خرید یک توربین بادی مناسب از پنج توربین موجود، به همراه تجهیزات مورد نیاز داده شد که می‌بایست در ترکیب با پنل‌های خورشیدی، در آینده این بنا را به یک بنای با مصرف انرژی صفر تبدیل نماید.

نحوه‌ی شکل‌گیری حجم و جدا شدن تدریجی و چرخش بخشی از بنا نیز پاسخی است به همان بادهای شدید شمال‌غربی‌ـ‌جنوب‌شرقی سایت و جلوگیری از تبدیل شدن کریدور میانی حجم به تونل باد. کریدور میانی نیز در امتداد پیاده‌راه شمالی‌ـ‌جنوبی از میان حجم گذشته و با این شیوه، ارتباط شمالی‌ـ‌جنوبی سایت قطع نشده و مسیر پیاده، طبق نقشه‌های طرح جامع سایت برقرار می‌ماند. در نمای شمالی بنا نیز، بخش چرخانده شده که بخش اصلی ارتباط عمودی طبقات در قالب رمپ و پله در آن قرار دارد، تدریجاً شفاف شده و به یک سازه‌ی نمایان با شیبی درست مانند شیب دیواره‌ی ضلع غربی حجم بنا و در تقابل با آن ختم می‌شود.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه