ساختمان اداری KPS، گروه مهندسی گرندا
موقعیت: ایران، اصفهان
معمار مسئول: بهناز سعید منش
طراح سه بعدی: محمدعلی پیمان فرد، نیلوفر یوسفی
گرافیک: مریم روزورمدیر پروژه: مهدی حسینی
سازه: مجتبی کلوشانی
مکانیک: نادر قلی زاده
کارفرما: گلشن بهرنگ رسالت
مساحت زمین: ۵۲۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۱۴۵۰ مترمربع
عکس: سعید نادری
افتخارات: راهیافته به مرحلهی نیمه نهایی بیست و چهارمین دورهی “جایزهی معمار 1403” در گروه عمومی
ساختمان اداری KPS با مساحت زمین 520 مترمربع و در 3 طبقه (مجموعا 1450 متر مربع) در کنار کارخانه ریسندگی و بافندگی گلشن بهرنگ رسالت به منظور استقرار فضاهای اداری و سازماندهی مدیران و کارمندان اداری این کارخانه بنا شده است. این فضای اداری شامل 22 اتاق کارمند، 5 اتاق برای مدیران ارشد، اتاق کنفرانس، اتاق جلسات، اتاق سرور، فضای استراحت، اتاق اورژانس و خدمات فوریتی، سرویس بهداشتی و نمازخانه مجزا خانمها و آقایان و نگهبانی مرکزی است. این ساختمان اداری در منطقهای صنعتی از اصفهان با آب و هوای گرم و خشک و سطح بالای آلودگی هوا و آلودگی صوتی قرار دارد. این شرایط، توجه ویژه به پایداری محیطی و مدیریت مصرف انرژی را ضروری ساخته است.
ساختمان اداری KPS در کنار کارخانه ریسندگی و بافندگی گلشن بهرنگ رسالت جهت استقرار مرکزی فضاها، مدیران و کارمندان اداری در مجاورت کارخانه به هدف همافزایی و افزایش بهرهوری سازمان در تمامی حوزهها خصوصا منابع انسانی بنا شدهاست.
مشاهده، ارتباط و تعامل مدیران و کارمندان اداری با کارگران کارخانه همگی بعنوان بخشی از یک سازمان، محل شکلگیری یک روح جمعی است. معماری، اینجا ماموریت دارد تا نقطه تلاقی این برهمکنش و واسطه شکوفایی روح جمعی باشد.
با مصاحبه، نیازسنجی کاربران و تحلیل چارت سازمانی سعی شد بیشترین درک از نیازمندیها صورت گیرد و بالاترین سطح رفاه و تجربه کاربری فراهم شود. قرارگیری پروژه در منطقه صنعتی با انواع ریزگردها و آلودگیهای هوا، صوتی و حرارتی، مسئولیت ما در قبال توجه به مسائل پایداری، زیست محیطی و مصرف انرژی را دوچندان میکرد.
بدین ترتیب سفر طراحی ما با الهام از تاروپود بافتههای کارخانه آغاز شد و کانسپت اصلی نما، بر اساس درهمتنیدگی تاروپودها شکل گرفت. درواقع نمای ساختمان مانند پوششی طراحی شد که علاوه بر زیبایی، از کاربران و ساختمان در برابر آلودگیها محافظت کند.
برهمکنش کاربران و فضای اداری در محیط خشک و خشن صنعتی به لحاظ روانی و فیزیکی دغدغهای بود که با هماهنگی و کارکرد تمامی اجزای معماری، مرتفع شد. در این راستا بهرهگیری از وید مرکزی بعنوان یک پورتال نوری که نقاط تماس تعاملی را هم در خود جای داده بهرهگیری از نورطبیعی و هوای مطبوع را ممکن کردهاست. در این میان بازی نـور و سایه از میان تاروپودهای نما, نیز هر زمان از روز ظاهـری زیبا و متفاوت ایجاد میکند که تداعی مفهوم پویایی و زمان است. حتی صفحات و تقسیمکنندههای شفـاف و زوایای منحنی هم به کمک طراحی تجـربه کاربری آمده تا مفهوم قدیمی راهروهای تنگ و تاریک فضاهای اداری با نقاط تماس دلباز و روشن جایگزین شود.
این مکـان تنها یک محل کار نیست، بلکه بر آن است تا محیطی امن و آرام برای افرادی باشد که بیشترین زمان هر روزشان در محل کار میگذرد و فـارغ از طبقه و عنوان شغلی محفوظ از گزند شرایط نامطلوب بیرونی، نفس بکشند و تجربهای جمعی از حمایت و امنیت در محیط کار را زندگی کنند.
برآیند راهکارهای معماری در ساختمان اداری KPS تماما در خدمت حل چالشهای محیطی و نهایتا فراهم کردن هرچه بیشتر رفاه کاربران بوده تا این ساختمان اداری در جریان روزمرگی پرمشغله یک محیط صنعتی نقطه امنی باشد استوار و مانا.