ساختمان اداری کرمان موتور، شهروز زمردی
موقعیت: ایران، تهران
معمار مسئول: شهروز زمردی
تیم طراحی شماتیک: آنا اخلاقی، پیام الرحمان، دلارام عرفاتی، علی مروج
تیم طراحی فاز ۲: حامد نوریان، نسترن شعبان زاده، گلاره آقایی
طراحی سه بعدی: علی مروج، آنا اخلاقی
ارائه معماری: سپیده رضوانی
کارفرما: آقای فیروزی
مساحت زیربنا: ۱۰۰۰۰ مترمربع
عکس: محمدحسن اتفاق
اتمام پروژه: ۱۴۰۰
پروژه کرمان موتور، یک ساختمان اداری با مساحت حدودی ۱۰٬۰۰۰ متر مربع، در منطقه سعادتآباد تهران واقع شده است. این ساختمان شامل هشت طبقه اداری، یک طبقه لابی و یک نیم طبقه است. با توجه دقیق به جزئیات، طراحی نمای ساختمان با ارتباط بین حجم، متریال شیشه و عناصر طراحی، جذابیت بصری منحصر به فردی به آن بخشیده است.
یکی از چالشهای اصلی این پروژه، طراحی نما و داخلی ساختمان پس از اجرای سازهها بود که با محدودیتهای زیادی در زمینه استانداردهای طراحی از سوی شهرداری همراه بود. همچنین، طراحی فرم با هدف بهبود تناسبات نمای ساختمان یکی از دیگر چالشهای این پروژه بوده است. در این راستا، حجم ساختمان به سه بخش افقی تقسیم شده و در هر بخش، فرورفتگیهایی در سطح نما ایجاد شدهاند که اندازه فاصلهی آنها تا حداکثر مرز که سازه تکمیل شده است، مد نظر قرار گرفته شده است. این پویایی سبب جلوه بیشتر ساختمان به عنوان نماد یک برند شده و خطوط افقی در نمای آن برجستهتر میشوند. حس مکش فرورفتگیها به سمت داخل ساختمان از نمای بیرونی قابل تشخیص است و در واقع به سمت فضاهای اصلی پروژه هدایت شدهاند؛ از جمله فضاهایی مانند اتاق مدیریت و نمایشگاه که خواستهی کارفرمایان پروژه بوده است. به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و دید مناسب از اتوبان نیایش، نمایشگاه اتومبیل به عنوان بازتابی از این ساختمان، نکتهی مهم این پروژه را تشکیل میدهد.
استفاده هوشمندانه از فرورفتگیها در حجم ساختمان، نمایی پویا و جذاب ایجاد میکند. این ویژگیهای طراحی نه تنها اعمال عمق و ابعاد به ساختار را تقویت میکنند، بلکه به جذابیت بصری آن نیز کمک میکنند. یکی دیگر از ویژگیهای استراتژیک طراحی، استفاده هوشمندانه از متریال شیشه است، به نحوی که بهطور همزمان با مدرن بودن ساختمان، عملکردی نیز داشته باشد. با توجه به نمای چهار طرفه این ساختمان و استفاده از متریال شفاف برای ایجاد ارتباط بیشتر با فضای بیرونی و درونی، انتخاب پنلهای یونیتایز با ابعاد حدودی ۴ متر در ۱.۳۰ متر، بهعنوان یک راهکار هوشمندانه برای این هدف انجام شده است. با استفاده از این یونیتها، حدود ۶۰ درصد از انرژی جذب میشود و دمای داخلی ساختمان کنترل میشود، همچنین در مقابل صدا، باد و زلزله نیز عایقبندی مناسبی ارائه شده است.