ساختمان اداری کارخانه درخشان قطعه‌ساز سپاهان | دفتر معماری آینه

ساختمان اداری کارخانه درخشان قطعه‌ساز سپاهان | دفتر معماری آینه
موقعیت: ایران ، اصفهان ، نجف آباد
معماران : علی سلطانی ، عاطفه کرباسی ، علی دهقانی
مساحت زیر بنا : ۱۰۱۱ متر مربع
سال : ١٣٩١-١٣٨٩
کارفرما : سید محمد آیتی

ما برای طراحی ساختمان اداری کارخانه اندکی پس از اجرای کامل سقف‌ها و تیغه چینی برخی طبقات دعوت به کار شدیم؛ به همین دلیل با ثابت ماندن عناصری چون ستون‌ها، دستگاه پله و آسانسور با محدودیت‌هایی روبرو بودیم. آنچه تیم طراحی را دراولین بازدید از سایت جذب کرد محیط مجاور آن شامل کوهستانی صخره ای بود. شکل و رنگ و حال و هوای خاص این کوهستان که در شرق و اندکی از شمال پروژه قرارداشت نقطه آغازی برای ایده پردازی نما و حجم پروژه شد. در ابتدا برای هماهنگی حجم و نیز روی کردن به کوهستان و تماشای بهینه منظره آن از درون، با سازه فلزی بخش‌هایی را به سازهٔ اصلی و بتنی پروژه افزودیم. این کار سطوح افقی مستطیل شکل را که نتیجه ای یکنواخت و بی‌تحرک و بی‌واکنش درحجم نهایی درپی داشت نیز به بازی های فرمی وارد کرد و از درون چرخش‌ها و درنتیجه دید و منظرهایی تعریف شده به سمت کوه به‌وجود آورد. با همین هدف در جای جای بخش‌های خدماتی یا اداری تراس‌هایی برای در اختیار گذاردن مناظرکوه به ساز‌ه پیشین اضافه شد . در انتخاب مصالح و تعریف شکل بدنه و حجم و نیز در جایگیری عملکردها در پلان، تلاش کردیم حجم پروژه از زمین و زمینه مجاور آن که زمینه ای کوهستانی در شمال است به آرامی برخیزد و به سمت شهر در سمت جنوب روکند . حجم پایه که کارکنان و کارگران را درفضاهای اداری و غذاخوری و نیز بخش خدماتی و نگهبانی در خود جای می‌دهد همرنگ با کوهستان است. حجم جنوبی، ضمن اختصاص کاربری‌های درون آن به اقامتی و مدیریتی و سالن کنفرانس، با مصالح مدرن برجسته می‌شود و با دیدی پانوراما و پیوسته به شهر رو می‌کند. به این ترتیب در نما مصالح مدرن و سنگ‌های همگون با کوهستان، مطابق با عملکردهایی که در پس خود پنهان کرده اند، در هم قفل می شوند . تیغه‌های داخلی بخش اداری که قبل از طراحی ما با مصالح بنایی شکل گرفته بود تخریب و در طرح جدید فضایی یکدست و انعطاف پذیر برای بخش اداری ایجاد شد. پنجره‌های این فضای یکدست و نیز سالن غذاخوری در همکف از قاب‌هایی پرتعداد اما محدود در اندازه تشکیل می‌شود که با توجه به برخی چشم اندازهای نامطلوب جبهه شرقی، طبیعت مجاور یعنی کوهستان و آسمان صاف را انتخاب و به کارکنان فضای داخلی هدیه کند . این پروژه فضای اداری کارخانه‌ را چنان در خود جای داده که دیگر برای کوهستان مجاور خود و کوهنوردانی که برای تجربه حضور در زمینه زیبا و طبیعی کوهستان به آنجا می‌آیند، غریبه نباشد. انگار که از دل کوه برخاسته، با آن رفاقت می کند و با سایه روشن‌های آن درگفتگو و سازگاری است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه