Search
Close this search box.
Search

دکان نان و قهوه دستاس | استودیو معماری شماره چهار

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار
موقعیت: ایران، تهران
معماران: محمد یوسف صالحی، محمد صادق افشار طاهری
تیم طراحی: محیا عمویی
گرافیک: محیا عمویی، بهاره مقدسی
سرپرست پروژه: حمید عبدی
ویژال آرتیست: محمد امینیان
کارفرما: جناب آقای شبرنگ، جناب آقای محمودی
مساحت زیربنا: ۲۰۰ مترمربع
عکس: پیمان امیرغیاثوند
اتمام پروژه: ۱۴۰۳

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار، جامعه معماران ایران

نام این پروژه به معنای آس دستی است که از یک سنگ گرد متحرک و یک سنگ ثابت تشکیل شده است سنگ متحرک معمولا دایره ای و گرد است و در وسط سوراخی دارد و همچنین بر کناره آن دسته ای از چوب وصل شده است و آن را با دست می‌گردانند و برای آسیاب کردن  گندم از آن استفاده می‌شود.

در این پروژه، هدف ما فراتر از ایجاد یک فضای کاربردی و عملکردی برای کافه نان بود؛ بلکه ایجاد یک تجربه فضایی منحصر به فرد،که از غنای فرهنگی و تاریخی الهام می‌گیرد. ایده طراحی بر اساس آسیاب‌های دستی قدیمی ایرانی، معروف به “دستاس”، و مدل‌های طاقی تنورهای سنتی، به عنوان محوری‌ترین عناصر طراحی، انتخاب شده‌اند.

در طراحی این کافه نان، تلاش شده است تا تجربه‌ای بی‌نظیر و به‌ یادماندنی برای مشتریان فراهم شود. ترکیب هنر سنتی و طراحی مدرن، فضایی خلق کرده است که از نظر بصری جذاب و از نظر عملکردی بهینه است. هر بخش پروژه با دقت و توجه به نیاز و جزئیات طراحی شده تا مشتریان بتوانند عملکرد همه ی قسمت های این کافه نان و قهوه را مشاهده و از تجربه‌ای لذت‌ بخش برخوردار شوند.

با الهام از فرهنگ و تاریخ غنی نان در ایران و تلفیق آن با نیازهای امروزی، این پروژه نمایانگر همزیستی بین سنت و مدرنیته است،که در آن همه جزئیات معمارانه و به‌ دقت طراحی شده تا تجربه‌ای فراتر از انتظارات معمول را برای مشتریان فراهم آورد.

در طراحی بخش‌های مختلف کافه نانبه دلیل کمبود فضا و قسمت های متنوع مورد نیاز،باید چاره ای برای تفکیک فضاها لحاظ میشد،از طرفی علاقه ما به تسلط و دیدمشتریان بر قسمت های داخلی کافه نان که شامل: اتاق تنورها، محل شیرینی پزی و نانوایی بود،که یکی از جداره های اصلی فضا را تعریف کرد که با طراحی این جداره به صورت شفاف این امکان را فراهم کردیم که فضا به دو قسمت فروشگاه و کافه و همینطور پخت نان تقسیم کنیم.

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار، جامعه معماران ایران

بخش فروش و کافه: در این بخش با استفاده از رنگ مناسب فضایی دلنشین و دعوت‌کننده ایجاد شد که بازدیدکنندگان را به خود جذب می‌کند. با بهره‌گیری متریال های  طبیعی همچون چوب و سنگ، همراه با ورود نور طبیعی و نورپردازی گرم و ملایم، فضایی صمیمی و متعالی را پدید آورده است. در قسمت فروش نانوایی با الهام از مدل‌های طاقی تنورهای سنتی طراحی شده است. قفسه‌های نان به شکل قوس‌دار و با استفاده از مصالح مقاوم و بهداشتی ساخته شده‌اند تا هم زیبایی بصری و هم کارایی بهینه را ارائه دهند. این قفسه‌ها به عنوان عنصر برجسته‌ای در فروش نانوایی عمل می‌کنند، خطوط منحنی و نرم آنها نمادی از زیبایی و استحکام معماری ایرانی به خصوص تنورهای قدیمی است.

بخش کارگاه تولید که شامل: قسمت پخت و تنورها: این بخش به عنوان قلب تپنده کافه نان طراحی شده است. تنورها با بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن و بهینه‌سازی شده‌اند دراین بخش حرارت را به صورت یکنواخت توزیع می شود و با ایزوله کردن این فضا حرارت ایجاد شده مانع کارایی بخش های دیگر نمیشود. استفاده از مصالح مقاوم در برابر حرارت و طراحی مناسب برای تهویه، از جمله ویژگی‌های کلیدی این بخش محسوب می‌شوند.

قسمت شیرینی پزی: در طراحی قسمت شیرینی‌پزی، از مواد پایدار همچون استیل استفاده شده است. این مواد نه تنها به زیبایی و دوام فضا کمک می‌کنند بلکه حس تمیزی را نیز تقویت می‌کنند.

نورپردازی مناسب: نورپردازی در این بخش به گونه‌ای تنظیم شده است که فضای کار برای شیرینی ‌پزان بهینه باشد. استفاده از نور طبیعی و ترکیب آن با نورهای مصنوعی گرم، باعث شده است که فضا روشن و دلنشین باشد. همچنین، نورپردازی مناسب بر روی میزهای کار با روکش مس، جذابیت بصری بیشتری به آن‌ها بخشیده و مشتریان را به خود جلب می‌کند.

فضای باز و منظم: فضای کار در این بخش به گونه‌ای طراحی شده که همه چیز در دسترس و به صورت منظم قرار داشته باشد. استفاده از قفسه‌ها و کابینت‌های مناسب، کمک می‌کند که مواد اولیه و ابزارهای کار به راحتی در دسترس باشند و فرآیند تهیه شیرینی‌ها به صورت روان و بدون وقفه انجام شود.

نمایش فرآیند آماده سازی به مشتریان: در این بخش، با ایجاد جداره های بلند شیشه ای مشرف بر فضای پخت و  شیرینی‌پزی به گونه‌ای است که مشتریان می‌توانند فرآیند تهیه شیرینی‌ها را مشاهده کنند. این ویژگی، علاوه بر ایجاد جذابیت برای مشتریان، اعتماد و اطمینان آن‌ها به کیفیت محصولات را نیز افزایش می‌دهد


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
ساختمان اداری و سایت تولیدی شرکت دارویی سیناژن، ساناز قائم‌ مقامی، مجتبی محمد ظاهری، جامعه معماران ایران

ساختمان اداری و سایت تولیدی شرکت دارویی سیناژن | ساناز قائم‌ مقامی، مجتبی محمد ظاهری

ساختمان اداری و سایت تولیدی شرکت دارویی سیناژن ، ساناز قائم‌ مقامی، مجتبی محمد ظاهری موقعیت: ایران، کرج، سیمین‌ دشتی معمار مسئول: ساناز قائم‌ مقامی، مجتبی محمد ظاهری تیم طراحی: ندا شاهجویی، مهیار جاویدان، فرزانه نوروزی، نیلوفر مرادی، پرتو هدایتی، آراز اسماعیلی، کامیار صلواتی مساحت زمین: ۲۰۱۷۷ مترمربع عکس:  آیدین

ادامه مطلب »
ویلای دیدار جامعه معماران ایران

ویلای دیدار | Challenge Studio

ویلای دیدار ، Challenge Studio موقعیت: ایران، نوشهر معمار مسئول: محسن تاج الدین تیم طراحی: دلارام دیده وری، مهیار تسلط، امین ایزدپناه، هانا خادمی، مهتا افشاری، سعید مرادیان طراحی سازه: محمد علی پناهی ارائه گرافیکی: درسا هرندیان، صبا ابراهیم زده مجری: بهداد حیدری، حمیدرضا شفیعی مساحت: 450 متر مربع عکس:

ادامه مطلب »

آپارتمان سپید بر | آتلیه معماری ارو

آپارتمان سپید بر | آتلیه معماری اروآدرس : ایران ، تهران ، دروسمعماران : سينا احسانی، امير اكبرزادکارفرما: بهزاد قدملیتیم اجرایی (مدیر، همکاران) : آرش قدملی، محمد مطهرتأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) : ابتهاجعکس: استودیو دیدتیم طراحی: زیبا گل مولا، شایان انوری، ندا بزرگیسال : 1393-1396کاربری : مسکونی، آپارتمانیمساحت پروژه :

ادامه مطلب »
معماری ساختمان مسکونی طاقچه مارنان ، پوریا احمدی، جامعه معماران ایران

ساختمان مسکونی طاقچه مارنان | پوریا احمدی

 ساختمان مسکونی طاقچه مارنان، دفتر معماری فرایند بنیان موقعیت: ایران، اصفهان، خیابان مارنان معمار مسئول: پوریا احمدی تیم طراحی: شکیلا ریاحی زاده- شهرزاد دوازده امامی مساحت زمین: ۱۸۵ مترمربع مساحت زیربنا: ۴۰۰ مترمربع عکس:  نگار صدیقی اتمام پروژه: ۱۴۰۰ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه

ادامه مطلب »
خانه دکتر عمرانی، گروه طراحی معماری سایه، جامعه معماران ایران

خانه دکتر عمرانی | گروه طراحی معماری سایه

خانه دکتر عمرانی، گروه طراحی معماری سایه موقعیت: ایران، شیراز، ستارخان معماران اصلی: سید رضی علوی نژاد، بهاره رجایی همکار طراحی: زینب عریانی مساحت زیربنا: ۱۵۰۰ مترمربع عکس: آرش اختران اتمام پروژه: ۱۴۰۱ افتخارات: منتشر شده در کتاب سال معماری معاصر ایران سال ۱۴۰۱ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات،

ادامه مطلب »
ماسو ویلا، استودیو معماری دیم

ماسو ویلا | استودیو معماری دیم

ماسو ویلا | استودیو معماری دیم موفعیت: مازندران، ساری معمار: آزاده خرم سازه: مهندس علی توکل تاسیسات مکانیکی: مهندس دوانلو تاسیسات الکتریکی: مهندس ایزدی سال ساخت: 1400-1399 متراژ زمین : 200 متر مربع زیربنا: 310 متر مربع کارفرما: مهندس نظری راد عکس: استودیو دید هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات،

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.