خانه اصالت | امیر اعلا فیروزی نیاکی، ندا بخشنده

خانه اصالت | امیر اعلا فیروزی نیاکی، ندا بخشنده
موقعیت: مازندران، شهرک دریاکنار، خیابان پنجم ، کوچه سوم ، پلاک ۲۸۶
تیم طراحی،نظارت و اجرا: امیر اعلا فیروزی نیاکی، ندا بخشنده
سرپرست کارگاه : شهاب
سازه: دکتر طیبی
 تأسیسات مکانیکی : آقایان اصغریان و حسینی
تاسیسات برقی: برارنیا
کارفرما : مهندس علی اصالت
سازه و تأسیسات بنا به طور کلی : سازه بتنی – سرمایش و گرمایش داکت اسپیلیت
زیربنا: ۲۴۰ مترمربع
متراژ زمین پروژه: ۳۰۵ مترمربع
شروع و پایان اجرا: مهر ۱۳۹۹ – خرداد ۱۴۰۱

از زبان طراح

طراحی ویلای اصالت با دو چالش اصلی مواجه بود :
اول : محدودیت سطح اشغال طبق ضوابط ساخت و ساز در شهرک ، دوم : درخواست کارفرما مبنی بر ساخت حداکثری محدوده مجاز زمین در قالب یک ویلای دو طبقه ، و از آنجایی که میزان حیاط و فضای سبز مورد نیاز پروژه با درخواست کارفرما درمورد سطح زیربنا مغایر بود این موضوع تبدیل به چالش اصلی این پروژه شد.
رویکرد ما در حل این مسئله ، با در نظرگرفتن توده بنا به مثابه یک پنیر متخلخل با فضاهای پر و خالی بود که چطور می توانیم از فضاهای منفی به عنوان نقاط مکمل فضای مثبت استفاده کنیم .
ورودی ، بالکن ها ، وید ها و باغچه های کوچک فضاهای منفی هستند که به عنوان ، فضاهای تامل و نشستن در داخل و بیرون از خانه استفاده  و به لحاظ افزایش کیفیت فضای داخلی از نظر نورگیری و دید و منظر بصری حایز اهمیت هستند.
پس از جانمایی بنا و تعیین عملکرد فضاها ، از برش ها استفاده کردیم تا از توده اولیه کم کنیم و به حجم مورد نظر خود برسیم . با تعریف سیرکولاسیون حرکتی ، این همزیستی بین فضاهای مثبت و منفی معنادار شد و  نیاز ساکنان خانه در مشاهده و استفاده  از این فضاهای خالی را به میزان رضایت بخشی ارتقا داد .
محل پارک ماشین به درخواست کارفرما به خارج از زمین انتقال یافت و یک ورودی برای پیاده  به داخل بنا از جبهه شمالی که در ادامه امکان حرکت در ضلع شرقی و پیرامون ساختمان و حیاط خلوت جنوبی را میسر میسازد شکل گرفت . همچنین در طبقه همکف ارتباط بین فضای داخل و حیاط کوچک ضلع جنوبی بوسیله تعداد پله صورت پذیرفت و فضاهای خدماتی در طبقه همکف و فضاهای خصوصی در طبقه اول به وسیله یک پله داخلی ارتباط پیدا میکنند .با توجه به اینکه دو ضلع غربی و شمالی بنا رو به محوطه شهرک و دو ضلع دیگر رو به فضای همسایگی می باشند میزان بازشوهای نورگیر برای فضاهای داخلی براساس محرمیت ، استفاده حداکثر از نور طبیعی در طول روز و دید بصری به فضاهای سبز پیرامونی سازماندهی شد . از دیگر محدودیت های ضوابط ساخت و ساز در شهرک عدم استفاده از پشت بام جهت تجمع و بهره وری ساکنان و ایجاد فضای سبز بود از این رو دسترسی به بام صرفا محدود به یک پله خلبانی برای بازدید دوره ای از سیستم تاسیساتی شد .

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه