باغ بی ته و سر | استودیو معماری تجربه

باغ بی ته و سر | استودیو معماری تجربه
موقعیت: ایران، اصفهان
معمار: حسین سوداوی
گروه طراحی: مریم سوداوی، ستاره سلیمانی، عارفه علی اکبری
متراژ زمین: ۱۲۰۰ مترمربع
متراژ زیربنا: ۱۸۰ مترمربع
سال: ۱۴۰۰
سازه: محمدرضا کریمیان
برق: حمیدرضا ایرج منش
مکانیک: علیرضا نادر تهرانی
نورپردازی: ستاره شمال
مدیر اجرا: علیرضا اخوان
جوایز: رتبه سوم جایزه معمار سال ۱۴۰۰ در بخش ساختمان مسکونی تک واحدی

هدف کارفرما از این پروژه، ساخت یک ویلای کوچک برای استفاده آخر هفته ها به همراه یک استخر با کارکرد ذخیره آب و آب‌ تنی بود. فضایی که زمستان بتوان از فضای بسته آن استفاده نمود و تابستان فضای باز آن به عنوان سایبان مورد استفاده باشد و دید باغ مهم‌ترین خواسته کارفرما به شمار می رفت.

باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه
باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه

بافت گیاهی سایت و نوع درختان موجود طراح را به سمت حفظ هرچه بیشتر بافت و باغ ماندن پروژه در مقابل تبدیل آن به ویلا سوق داد. از میان خواسته‌های کارفرما، شکل زمین و همچنین پوشش درختان موجود در سایت ایده اولیه پروژه شکل گرفت. باکس به عنوان یک هندسه ساده با قابلیت حذف دو عنصر (ته و سر) پروژه را در سمت شمال و جنوب کاملا شفاف می کند و دید کامل را در همه فضاها به پروژه می بخشد. گویی یک جعبه را در باغ قرار داده و باغ از میان جعبه عبور کرده است. ریزکاربری هایی که نیاز به فضاهای بسته با حریم بسته‌ تر داشت با جعبه‌های صلب‌ تر در میان جعبه شفاف اصلی قرار گرفت و فضای میانی ریزکاربری ها راهرو ورودی را شکل داد.

باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه
باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه

باکس بی ته و سر یک ساختار خود ایستا و بدون هیچ گونه ستون یا نگهدارنده است و لزوم پیوستگی  فرمی، فضایی و متریالی در آن غیر قابل انکار است. دهانه ۱۱ متری، پیوستگی فضایی، صداقت متریالی و نوع شکل پروژه یک ساختار بتنی نمایان (اکسپوز) را برای پروژه شکل داد.

پروژه از ابتدای ورود به باغ تا مسیر ورودی و فضاهای داخلی تلاشی است در راستای ایجاد تجربه های فضایی گوناگون و دوگانه های در هم تنیده (درون و بیرون-باز و بسته-شفاف و مات) و مرزهای باریک و ضخیم مشخص و نامشخص که همگی سعی می کند مخاطب را بصورت پیوسته در فضاهای تعریف شده خود قرار دهد. در حقیقت مخاطب قادر به تشخیص مرز ورود به فضاها و تجربه های متفاوت نخواهد بود. فضای اصلی پروژه فضایی است که بواسطه یک لایه شیشه با قابلیت جابجایی کامل می تواند از یک فضای بسته تبدیل به یک فضای باز در کنار ایوان نیمه باز مجاور گردد.

باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه
باغ بی سر و ته استودیو معماری تجربه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه