فست فود ویانا | جعفر لطف الهی
موقعیت: ایران ، تهران
معمار: جعفر لطف الهی
همکاران طراحی: کیمیا خوراکچی، ابوالفضل حیدری، علیرضا باقری
عکس: محمد حسن اتفاق
کارفرما: امیر داوودی زاده
سال ساخت: ۱۳۹۷
مساحت: ۱۹۱ مترمربع
شرح پروژه از زبان معمار :
کارفرما بازسازی فضای داخلی و نمای فست فود ویانا را به ما ارجاع داد. ساختمانی با قدمتی ۱۰ ساله واقع در خیابان تختی تهران. کیفیت غذاهای ویانا در سطح منطقه متمایز و شناخته شده می باشد، بنابراین وی تصمیم داشت که کیفیت فضای داخلی را مانند کیفیت غذاها ارتقاء دهد. ما برای بازسازی فقط ۳۰ روز زمان داشتیم، بنابراین سعی شد که با استفاده از مصالح خشک و پیش ساخته در زمان بازسازی صرفه جویی شود. بر این اساس بتن و چوب به عنوان دو متریال مکمل مورد استفاده قرار گرفت.
پروژه به پنج بخش شامل فست فود، کافه، آشپزخانه، سرویس و راهروی ارتباطی تقسیم بندی شد. که از نظر بصری همه بخش ها، بجز سرویس بهداشتی، به هم پیوسته هستند. هدف طراحی ایجاد فضایی آرام و گرم برای سرو غذا و نوشیدنی است. این فضا براساس نیازهای مشتری سازماندهی شده است، بنابراین فضای سالن به وسیله مسیر ورودی تا کانتر به دو بخش تقسیم شد. یکی به عنوان یک کافه و دیگری به عنوان فست فود. برای فیلتر کردن مسیر تردد از فضای مکث، دو طرف مسیر با گلدان های چوبی جدا شد. بعلاوه جهت تاکید بر مسیر ورودی تا پیشخوان، ۲۰۰۰ قطعه چوب چهار تراش از سقف آویزان شد.
پس از ورود به فست فود، مهمانان به سمت کانتر و منوی آویزان بالای آن که غذا ها ی متنوعی را نمایش می دهد هدایت می شوند. رنگ های اصلی استفاده شده در فضای فست فود، قرمز قهوای و خاکستری می باشد که ارجاعی است به طبیعت زنده و مرده ( چوب و خاکستر). مصالح و رنگ ها منعکس کننده طبیعی بودن و طراوت است که در مصالحی از قبیل بتن، چوب و چرم نمایان شده است.
میز و نیمکت های چوبی ساده ای با قاب فلزی طراحی شد که راحت و به سادگی قابل تمیز کردن هستند. محل های نشستن شامل گزینه های متنوعی از میز و نیمکت های چوبی تا مبلمان چرمی، از ارتفاع کوتاه تا ارتفاع بلند است.