کیوب کلاب | دفتر معماری آن

کیوب کلاب | دفتر معماری آن
موقعیت: ایران ، تهران ، خیابان ولنجک ، مجموعه توچال (بام تهران) ، بوستان سلامتی ۲
معماران: روزبه قائم مقامی ، مهراد حبیبی ، زینب عابدی ، شبنم خزلی ، گیل آوا روحی پور ، سحر اسدزاده زرگر ، صبا تقی زاده ، سعید کبیری
کارفرما: سورنا نقی خانی
اجرا: شرکت آمایش طرح و توسعه پارس (پلاتو)
نظارت: دفتر معماری آن
سازه: بهروز میرمیران
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: شرکت آمایش طرح و توسعه پارس (پلاتو)
مبلمان: مبلمان رست
مجری سازه خرپایی: شرکت سازه های افق نور
دکورهای چوبی و فلزی: هارش دیزاین
عکس: حمیدرضا خوانساری – آرش خوانساری – زهرا بهبهانی
زیربنا: ۱۲۰۰ مترمربع
مساحت: ۱۷۰۰ مترمربع

مجموعه «بام تهران توچال» یکی از قطب های تفریحی پایتخت به شمار می آید که در سال های اخیر روند توسعه ی چشمگیری داشته است و از این رو اجرای پروژه هایی با کاربری های گوناگون بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا محوطه بوستان سلامتی ۲ واقع در مسیر جاده سلامتی به منظور احداث مجموعه ای تفریحی خدماتی در اختیار ما قرار گرفت.
در این پروژه با چندین چالش از قبیل ؛ شرایط خاص محدوده طراحی ، خواسته های کارفرما، محدودیت های مالی و زمانی و همچنین مقررات ویژه ساخت و ساز مجموعه بام تهران مواجه بودیم. قرارگیری برروی دامنه کوه و اشراف به شهر، مشخصه های زمین مورد نظر به حساب می آمد. در مجاورت پروژه، ساختمان زیپ لاین واقع شده است که محدوده کلی زمین را تحت تاثیر قرار داده و حفظ حریم آن باید در طراحی مد نظر قرار می گرفت، از طرفی حفظ دید به شهر و پوشش گیاهی موجود از عوامل تاثیر گذار در جانمایی به شمار می آمد.
ضوابط ساخت و ساز در مجموعه بام تهران به گونه ای است که تنها برای سازه های سبک و موقت مجوز صادر می گردد. از این رو ایده های اولیه برای به کار بردن کانتینر شکل گرفت. استفاده از کانتینر این امکان را به وجود می¬آورد تا در کنار برخورداری از سازه ای سبک و قابل جا به جایی، روند ساخت پروژه نیز تسریع گردد.
بنابراین بر اساس الگوهای معماری پایدار و لزوم استفاده کاربردی از مواد و مصالح قابل بازیافت، در راستای حفظ و احترام به محیط طبیعی در مقابل محیط مصنوع و همچنین به منظور کاهش هزینه های ساخت، پیشنهاد استفاده از کانتینرهای مستعمل به کارفرما ارائه شد و در دستور کار قرار گرفت.
طراحی اولیه با در نظر داشتن موارد و چالش¬های مذکور از کنار هم قرار دادن کانتینرها با حداقل دخل و تصرف در ساختار اصلیشان شکل گرفت و بدین ترتیب کانتینر به عنوان یک واحد مدولار با استانداردهای ویژه ی خود تبدیل به المان اصلی پروژه در طراحی سازه و معماری آن شد.


جانمایی حجم اصلی در سایت بر اساس مواردی همچون شکل زمین، چشم انداز شهر، حفظ حریم ساختمان موجود، کاربری های مورد نظر و دسترسی ها ، در ۳ ناحیه ی عمده تعیین گشت که ناحیه ی شرقی شامل رستوران و کافی شاپ ، ناحیه ی جنوبی در برگیرنده ی کاربری های خدماتی، اداری و بازی جعبه نوردی و ناحیه غربی برای بازی «فرار از اتاق» در نظر گرفته شد.
شکل گیری حجم و پلان در هر کدام از بخش های مذکور نیز بر اساس دستیابی به دید و منظر بهتر، شرایط اقلیمی، جهت تابش آفتاب در فصول مختلف و مسیر حرکت پیاده ، صورت پذیرفت. با چرخش حجم در طبقه فوقانی قسمت شرقی مجموعه، منظر شهر در چشم انداز ساختمان قرار گرفت و نیز با ایجاد گشودگی در طبقه همکف این بخش ضمن ایجاد حس دعوت کنندگی برای عابرین و حفظ استقلال مجموعه های خدماتی و تفریحی، ارتباط آن ها با محدوده طراحی(فضای شهری) مجموعه بام نیز حفظ شده تا افراد به سمت منظره شهر جذب شوند. بدین ترتیب تنوع فضایی نیز با ایجاد فضاهای باز و نیمه باز در کنار فضاهای بسته حاصل گردید.
به منظور حصول یکپارچگی در داخل و خارج بنا ، در طراحی داخلی نیز حفظ هویت صنعتی کانتینر به عنوان یک اصل در نظر گرفته شد و نیز با توجه به ماهیت فلزی جداره ها، تعدادی از کانتینر ها با کاربری شاخص ، با رنگ های گرم رنگ آمیزی شده اند تا در تقابل با فضاهای سرد و صنعتی حاکم قرار گرفته و به لطافت و شادابی فضا بیافزایند.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه