Search
Close this search box.
Search

ویلا امیردشت | استودیو مادو

ویلا امیردشت، استودیو مادو
موقعیت: ایران، مازندران، کلارآباد، شهرک امیردشت
معمار مسئول: مازیار دولت آبادی
تیم طراحی: معین نیک آئین، دنیز ابراهیمی آذر
کارفرما: امیرحسین قهرمانی
فاز دو : دنیز ابراهیمی آذر، فائقه خلیلی
طراح داخلی : مرجان میرخشتی، دنیا یوسفی
تصاویر سه بعدی : سعید یوسف وند، رویا زراعت کار
ترسیمات و گرافیک : سارا رجبی، تینا شاه نظری
ماکت : سعید یوسف وند، مرجان میرخشتی
مجری : جناب آقایان قهرمانی و سرمیلی
سازه : جناب آقای قهرمانی
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی : جناب آقای قهرمانی
مساحت زیربنا: ۱۴۰۰ مترمربع
عکس: محمد حسین حمزه لویی
اتمام پروژه: ۱۴۰۳

ویلا امیردشت، استودیو مادو، جامعه معماران ایران

ویلای امیردشت باز طراحی یک پروژه با نمای رومی که اسکلت آن به صورت قاب بتنی از قبل اجرا شده ، بوده است و خواسته کارفرما تغییر پروژه ای اصطلاحاً کلاسیک به پروژه ای اصطلاحاً مدرن بود.

در ادامه با بررسی وضع موجود و در خواست کارفرما مسائل پروژه در چند موضوع باز تعریف و دسته بندی گردید.

  • فن ساخت : در خصوص فن ساخت با توجه به چنین درخواستی، یک تغییر اساسی از ساخت مایه کلاسیک که معمولاً سنگ می باشد به ساخت مایه های مدرن مانند فلز، بتن و شیشه می بایست صورت می گرفت. مساله دیگری که در خصوص فن ساخت می توانست چالش زا باشد هرگونه تغییر در جهت توسعه فضا و توده بود که با توجه به اجرای ضعیف اسکلت پیشین مستلزم مقاوم سازی بود.
  • برنامه و فضا : با توجه به تغییر پیش آمده، برنامه پروژه می توانست از نو باز تعریف شود به نحوی که روابط فضایی طرح سابق که بیشتر مبنی بر تفکیک فضاها بر اساس عملکرد بود کاملاً حذف و تلاش در جهت دستیابی به بیشترین حد از سیالیت و آزادی فضا صورت پذیرد.
  • توده : در مواجهه با اسکلت و وضع موجود با دیاگرام کلاسیک 9 مربع و ساختار شبکه ای آن مواجه شدیم. روش ترکیب بندی، هندسه و استفاده از شبکه می توانست در باز طراحی ویلا به سیاق مدرنیست هایی همچون کوربوزیه، میس و …….. تا 5 نیویورکی ها مورد تکرار قرار گیرد.

 

ویلا امیردشت، استودیو مادو، جامعه معماران ایران

در ادامه توسعه بنا به ۲ شیوه صورت پذیرفت.

در ابتدا از جبهه غربی و جنوبی بنا در قالب 2 توده مکعب شکل به بیرون در جهت نا متقارن کردن دیاگرام کلاسیک و همینطور کنترل نور جنوب و کج باران های جبهه غربی که ورودی اصلی هم در آن جبهه قرار داشت، صورت گرفت.

در قدم دوم توسعه به صورت یک شبکه اسکلت فلزی بود، انتخاب اسکلت فلزی به جای بتنی به منظور گسترش پروژه، با توجه به اینکه کارفرما صاحب کارخانه اسکلت فلزی نیز هست می توانست به صورت غیر مستقیم معرف هویت کارفرما نیز باشد. شبکه اسکلت فلزی به عنوان سیستم ثانویه و یک شبکه فضایی مجزا همزمان به داخل و بیرون توده گسترش پیدا می کند. در بیرون برای قاب بندی درختی که از گذشته در سایت باقی مانده بود و در درون در جهت تعریف فضای نیم طبقه به عنوان اتاق مهمان به همراه یک پل شیشه ای مورد استفاده قرار گرفت. شبکه دوم (فلزی) به سیاق مدرنیست ها به صورت اکسپوز در فضا تعریف شده است.
در ادامه در داخل فضا ویلا به منظور رسیدن به حداکثر شفافیت و سیالیت فضایی در طبقه همکف که فضای عمومی مانند پذیرایی، نشیمن، ناهار خوری و ….. قرار داشتند، از هیچ دیواری استفاده نشده است، مگر 2 دیوار چوبی که از بالا ترین طبقه تا طبقه همکف ادامه دارند که برای مسدود نکردن دید به زمین نمی رسند و حس تعلیق و سبکی به فضا القا می کنند.
این 2 دیوار عملکرد هایی همچون شومینه و بار در قسمت پذیرایی و کابینت و و محل آشپزی در قسمت آشپزخانه دارند.

ویلا امیردشت، استودیو مادو، جامعه معماران ایران

در قسمت میانی پروژه فضای تهی با ارتفاع 3 طبقه تعبیه شده است.
دسترسی در این ویلا به مثابه یک تفرجگاه به نحوی طراحی شدند که کاربر را در جهات مختلف از داخل فضای تهی میانی به سایر طبقات منتقل می کند، طراحی این پلکان به صورت تعدادی حجم مجسمه وار با دیوار های معلق درون این فضای تهی تعریف گردیدند.
توزیع برنامه در این ویلا به این صورت است که طبقه همکف فضاهای عمومی مانند پذیرایی، نشیمن، آشپزخانه و ناهارخوری و در طبقه اول اتاق خواب ها ودر طبقه دوم شاه نشین و فضای مهمانی تعریف شده است که با بام سبز در 2 طبقه می تواند ارتباط داشته باشد. و در آخر نیز در طبقه همکف برای به حداکثر رساندن شفافیت فضایی و ارتباط درون و بیرون که از مولفه های اساسی دیاگرام فضایی مدرن است از سطوح شفاف و شیشه ای استفاده شده است و این امکان وجود دارد که در هر زمان با کنار رفتن این سطوح شیشه ای فضای داخلی با فضاهای تفریحی مانند جکوزی ، استخر و حیاط ارتباط مستقیم برقرار کند .

 


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
بر پنج و نیم متری | حسین رحمانی، پوریا فرخی

بر پنج و نیم متری | حسین رحمانی، پوریا فرخی

بر پنج و نیم متری | حسین رحمانی، پوریا فرخی موقعیت: شیراز، شهرک ولفجر معماران: حسین رحمانی، پوریا فرخی همکاران: ساناز شهیمی، آنیتا جغتائی زیربنا: 150 متر مربع سال تکمیل: 1398 کارفرما: اقای شیرازی عکس: پوریا فرخی برند های ساختمانی استفاده شده: آجر بناراز، سنگ کوه کاران اوز هشدار! تمامی

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی ویلا | گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا

ساختمان مسکونی ویلا گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا طراحی معماری ساختمان مسکونی ویلا | گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا مکان: ایران، تهران معماران: علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی تیم طراحی: شبنم آزموده سال اتمام پروژه: ۱۳۹۴ مساحت زمین: ۲۳۷ مترمربع زیربنا: ۷۶۳ مترمربع تاسیسات مکانیکی: علی غنی زاده تاسیسات الکتریکی: علی پیل تن پیمانکار: گروه طراحی ارش

ادامه مطلب »

دبستان زنده یاد شهاب‌الدین خسروانی و هاشم خسروانی | گروه معماری پادیاوپارت

دبستان زنده یاد شهاب‌الدین خسروانی و هاشم خسروانی | گروه معماری پادیاوپارت موقعیت: ایران ، خمین ، روستای شهابیه معماران: بهرام شکوهیان، امیر فاضلی همکار طراحی: کوروش ناظم‌پور نوع تأسیسات ـ نوع سازه: رادیاتور و کولر آبی، اسکلت فلزی مساحت کل ـ زیربنا: 1100 متر مربع، 1100 متر مربع کارفرما: هاشم خسروانی

ادامه مطلب »
سوئیت لواسان پارمیس میرزابابایی

سوئیت لواسان | پارمیس میرزابابایی

سوئیت لواسان | پارمیس میرزابابایی موقعیت: ایران ، تهران ، لواسان معمار: پارمیس میرزابابایی نوع سازه: اسکلت بتنی زیربنا: 80 متر‌مربع تاریخ شروع و پایان طراحی: تابستان 1397-پاییز 1397 گرافیک و ترسیم: پارمیس میرزابابایی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »

پیش دبستانی علوم پزشکی شیراز | سید محسن قطمیری

پیش دبستانی علوم پزشکی شیراز | سید محسن قطمیری موقعیت: ایران ، شیراز ، بلوار نیایش ، مجتمع علوم پزشکی شیراز معمار: سید محسن قطمیری متراژ: حدود 1900 متر مربع طراح سازه: مهندس سعید رستگاریان طراح تاسیسات میکانیک و برق: دفترفنی علوم پزشکی شیراز مجری: مهندس سید محسن قطمیری_مهندس علی

ادامه مطلب »

دفترکار کاریزما | گروه معماران و مهندسین کندو

دفترکار کاریزما | گروه معماران و مهندسین کندو موقعیت: ایران، تهران معمار: بهادر کاشانی مدنی تیم طراحی: بهاره خُمیری، مریم جوادیان، الما میرزایی مساحت: ۱۵۰ متر مربع سال: ۱۳۹۹ طراحی و اجرا: گروه معماران و مهندسین کندو سرپرست اجرا: بهراد کاشانی مدنی طراحی سازه: بهراد کاشانی مدنی تاسیسات مکانیکی: سینا

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.