Search
Close this search box.
Search

ویلای حیات | استودیو معماری بی مرز

ویلای حیات | استودیو معماری بی مرز
موقعیت: ایران، مازندران ، نور
معماران: علی جهانیان، آزیتا نیک پی
مساحت: ۲۵۰ مترمربع
طراحی و دکوراسیون داخلی: علی جهانیان، آزیتا نیک پی
اجرای پروژه: علی جهانیان، ناصر جهانگیر
طراحی سازه: صدرالله تورانی
اجرای سازه: نیک سازان
هوشمندسازی: هوشمندسازان طبرستان نور
مشاور گرافیک: حسین صادقی
سال طراحی: ۱۳۹۴
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۵
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷

پروژه حاضر با عنوان ویلای حیات در شهرک آناناس شهرستان نور که از توابع استان مازندران است، قرار دارد. در سکونت گاه های این شهر الگوی متداول در طراحی معماری به گونه ای است که بخش های عمومی همچون سالن پذیرایی سالن نشیمن و فضای آشپزخانه در طبقه همکف و بخش های خصوصی مانند اتاق های خواب در طبقات بالایی قرار می گیرد. در این پروژه نیز همانند سایر پروژه ها طراحان با محدودیت هایی چون ضوابط شهرداری روبرو بودند. این محدودیت ها در میزان سطح اشغال و مساحت کم زمین ( حدودا ۲۷۰ مترمربع) و همچنین دید محدود به جنگل با توجه به دیواره دور تا دور شهرک در طبقه همکف بود. بدین ترتیب طراحان به کارفرما پیشنهاد دادند تا فضاهای خصوصی و عمومی بر خلاف الگوی رایج طراحی شهر جابجا گردد. بدین ترتیب که فضاهای عمومی چون آشپزخانه، سالن پذیرایی و نشیمن به طبقه بالا منتقل گردد و فضاهای خصوصی نظیر اتاق خواب و سایر بخش های پشتیبان در طبقه همکف جایگذاری شوند. در این صورت طراحی فضای عمومی مورد نیاز امکان می پذیرد و همچنین ساکنین در بخش های عمومی می توانند از چشم انداز جنگل های مجاور شهرک بهره مند گردند.

سازندگان امروزی جهت دستیابی به سود بیش تر با حداکثر استفاده از سطح زمین، همچنین کاهش کیفیت معمارانه فضای معماری، چشم انداز طبیعی به خصوص مناطق سرسبز شمالی کشور را با ساختمان های حجیم و ناموزون از بین برده اند. بنابراین در طراحی این پروژه راهبرد طراحی معماری، توجه و اهمیت به چشم اندازهای موجود در سایت در نظر گرفته شده، به گونه ای که جهت دستیابی به آن منجر کاستن توده های صلب بنا گردید.

وجود ایده کاستن از صلبیت فضا، موجب تحقق ارزش های معمارانه در فرم کلی این پروژه گشت. این به گونه ای است که پیمایش پیرامون سایت، مخاطبان را به کشف لایه های پنهان موجود در فضا ترغیب می کند. تخلخل فرمیِ سازماندهی شده در پیکره بنا به واسطه خالی کردن زیر پله و معلق ساختن آن، بدون اتصال به سقف و کف تامین شده است. به علاوه، جهت حفظ حریم خصوصی و اصل محرمیت در کاربری های مسکونی، پوسته بیرونی راه پله نیز به صورت صلب و درون گرا طراحی شد. توجه به چشم اندازهای زیبا و جذاب از داخل ساختمان که با استفاده از پنجره های سرتاسری در وجه جنوب و جنوب شرقی محقق می گشت، نور روز را نیز برای فضای داخلی تأمین می کرد. شیب ملایم موجود در انتهای سایت باعث شد تا با طراحی بام مسطح ویلای حیات، امکان پیش بینی یک نظرگاه به سمت دریا فراهم گردد.

اگر در زندگی روزمره خود عمیق تر به اطرافتان بنگرید، پارادوکس های زیادی را در اطرافتان مشاهده خواهید کرد. اگرچه تناقضات از نظر منطق غیر ممکن به نظر می رسند، اما معمولا درست از آب در می آیند. وجود تناقض آدمی را به تفکر و کشف حقیقت وا می دارد. این تناقصات را می توان در معماری نیز به کار گرفت، به طوری که ناظر بنا را به تفکر وادارد. طراحان در طراحی این پروژه با معلق سازی بنا از کرسی، با هدف کم کردن توده و آزاد سازی زمین که به عنوان پارادوکسی بر ساخت های رایجی است که کل بنا بر روی زمین قرار می‌گیرد یا با معلق‌سازی دیواری بتنی و به علاوه خالی کردن کردن زیر پله و معلق کردن آن بدون اتصال به سقف و کف و همچنین جهت حفظ و رعایت حریم خصوصی همسایگی و محرمیت در جبهه غرب، شمال و شمال شرق ساختمان با قرار دادن حداقل بازشوها به طوری صلب و درون گرا طراحی شده است و در جبهه جنوب و جنوب شرق نیز جهت بهره مندی از دید و منظر مناسب و تامین نورگیری به صورت برون‌گرا می‌باشد. این موارد خود پارادوکسی بر برون‌گرایی و درون‌گرایی در طراحی ویلا حیات می‌باشد. وجود این ویژگی های دوگانه اما پیوسته، با بودن هر کدام دیگری را نیز هستی داده و الگوی بی‌مرزی در پروژه را شکل داد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

بانک دیجیتال ملی پلاس (شعبه فخر رازی) | گروه طرح و ساخت ازنو

بانک دیجیتال ملی پلاس (شعبه فخر رازی) | گروه طرح و ساخت ازنو موقعیت: ایران، تهران معماران: احسان توسلی، سولماز تاتاری مساحت: ۵۰۰ متر مربع تیم طراحی: نیلا شاهمحمدی، رعنا قمرصورت، بهمن زارع تاسیسات الکتریکال: حامد جعفرزاده تاسیسات مکانیکال: محمد یزدی عکس: محمدحسن اتفاق سال: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی بهشت | دفتر معماری کندو

ساختمان مسکونی بهشت | دفتر معماری کندو موقعیت: ایران، تهران معمار: بهادرکاشانی مدنی تیم طراحی: بهاره خمیری، سپیده دادجو، مریم جوادیان، نیکتا ستاره سنج، الما میرزایی قاضی مساحت: ۲۱۰۰ مترمربع طراحی سازه: بهرنگ کاشانی مدنی اجرا: بهراد کاشانی مدنی عکس: آرتم غریبی سال: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات،

ادامه مطلب »

لابی سینما تیراژه دو | استودیو طراحی و ساخت آدمون

لابی سینما تیراژه دو | استودیو طراحی و ساخت آدمون موقعیت: ایران ، تهران معماران: امیررضا فاضل ، شبیر موسوی ، مهدی کلاهی مساحت: ۱۳۰ مترمربع سال: ۱۳۹۶ تیم پروژه: مسعود الماسی، فرشاد حبیبی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »

خانه شریعت | استودیو سِدروس

خانه شریعت | استودیو سِدروس موقعیت: ایران ، کرج ، محمدشهر ، زیبادشت معمار: محمدمهدی سعیدی همکاران طراحی: دنیا فرقانی، مهسا معصوم زاده، فرهاد رعیتی، میلاد یزدآبادی، فاطمه سراجی طراحی و معماری داخلی: استودیو سِدروس عکس: دید استودیو سال آغاز پروژه: ۱۳۹۷ سال پایان پروژه: ۱۴۰۰ مساحت زمین: ۲۵۰۰ مترمربع

ادامه مطلب »

ساختمان 99% | علی ذوالفقاری

ساختمان 99% | علی ذوالفقاری موقعیت: ایران ، تهران ، بالا تر از سید خندان ، خیابان خواجه عبدالله انصاری ، پلاک 99 معمار: علی ذوالفقاری کاربری: تجاری، اداری/مسکونی کارفرما: علی ذوالفقاری همکاران طراحی: حسین مقامی، مهیار جلالی، نوید شکروی، محمد خدابنده لو، پانیذ فرخ سیر، سارا داوودی، آیلار اردوئی،

ادامه مطلب »

بازسازی مطب تخصصی زیبایی دندان | دفتر ABMT و همکاران

بازسازی مطب تخصصی زیبایی دندان | دفتر ABMT و همکاران موقعیت : ایران ، مشهد معمار : محمد تقی باقری همکاران : زهرا علوی ، نیّره سمیعی سال تکمیل : 2021 مساحت : 140 متر مربع نوع کاربری : کلینیک دندانپزشکی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.