Search
Close this search box.
Search

مجموعه غذایی تچرا | دفتر طراحی وارتا و همکاران

مجموعه غذایی تچرا
دفتر طراحی وارتا و همکاران

مجموعه غذایی تچرا | دفتر طراحی وارتا و همکاران
موقعیت: ایران، شیراز
معماران: محمد وارسته، رزا تبادار، شبنم محمدی
تیم طراحی: پیمان تحقیقی
مساحت: 350 مترمربع
عکس: آرش خواجه اختران
سال: 1400
کارفرما: محسن فخرپور
همکاران: پارسا عابد ، امین رضایی

ایده ها چالش های پروژه کانسپت ها و روند طراحی:
مجموعه غذایی صوفی شیراز، قصد داشت ساختمان تچرا،  با قدمتی 25 ساله که به تازگی زیر مجموعه خود قرار داده بود را باز سازی کند. این بنا با زیر بنای 350 متر مربع در سه طبقه در بلوار سرباز شیراز واقع شده بود. از آنجایی که کاربری جدید این ساختمان مشابه کاربری سابق لحاظ شده بود و از طرفی موقعیت قرار گیری آن نیاز به استفاده از فضای پیاده راه مقابل خود را طلب میکرد؛ ارتباط فضای درون و بیرون به صورت بصری و عملکردی حائز اهمیت بود، به همین دلیل ارتقای کیفیت فضایی، حریم منظر و ایجاد معنایی تازه از فضای میانه مورد توجه قرار گرفت.

ما خواستار لمس تجربه ای متفاوت از فضایی منحصر به فرد در زمینه هایی چون ایجاد همزیستی با ارزش های متناقض با حداقل حساسیت های بنا های مشابه و ایجاد تعادل درونی و تعامل با فضای بیرون، بودیم. به همین دلیل یکپارچگی و آمیختگی فضای معماری با فضای شهری، ایجاد ارتباط اجتماعی و ایجاد کیفیت فضایی جدید به عنوان اهداف اصلی پروژه تعریف شدند.

عملیات لایه برداری، حذف عناصر زائد و تخریب دیوارهای تزئینی نه تنها به منظور نمایش سادگی و ایجاد شفافیت، بلکه برای دستیابی به ظرافت و قاطعیت از طریق هماهنگی با فرهنگ شیراز بود.

ارزش های متعادل، صداقت و سادگی، فضای داخلی را به شکل فضایی باز و سیال قابل رویت کرده که از خیابان همجوار قادر به دیدن آن میشویم، نمای حداکثری شیشه ای مجموعه، فضای حیاط را به صورتی نمادین به منظور شکستن مرزهای داخلی و خارجی به نمایش درآورد.

ما “سنگ سفید شده” را به عنوان پوشش جداره ها قرار دادیم که بافت اصلی ما را معرفی میکند.

سنگ سفید تراورتن در ابعاد، بافت و رنگ های مختلف در انبار های مختلف سنگ تهیه و بعد از اره ای شدن، استفاده و در انتها جهت یک پارچگی، رنگ شدند.

این موضوع به ما این امکان را داد تا تعامل و همزیستی متریال های مختلف را تجربه  و سعی در یکی کردن آن ها کنیم. نور به بافت شیار دار سنگ نفوذ کرده و نور را در فضا منعکس می کند.

شکل مواج دیوار های چوبی، محدب و مقعر است به طوری که فرد می تواند احساسات مختلف فضایی را تجربه کند. کانتری کشیده، بدون علامت یا پارازیتی طراحی شده است که مشتریان را به سمت دیوار بی پایان چوبی دعوت میکند، عنصری که از طریق سادگی در فرم و یک پارچه با متریال کف نمایان می شود.

دیوارهای چوبی مواج  با  دیوار های خشن سنگی و کف موزاییکی مقابله می کنند و به تاکید تعادل برمی گردند و در مقابل، جداره ای شیشه ای بیرون زده از کالبد ضمخت سنگی قرار گرفته است تا متضاد طبیعی بودن خود، فضای سبز مواج بیرون را قاب کند.

در حالی که مشتریان منتظر می مانند، می توانند بدون خروج از ساختمان در دل محوطه سبز قرار گیرند، نظاره کنند و جزیی از بنا شوند.

پله کرو سفید ارتباط بین طبقات را فراهم میکند، مراجعین به واسطه جداره های شفاف، ارتباط خود را با فضای بیرونی حس میکنند و تماس با آسمان را به واسطه بازشو های سقفی تجربه میکنند

 ستون های سفید رنگ سنگ، سقف را پشتیبانی می کنند و دیوار مواج چوبی، محور جریان در فضا را فراهم می آورد و همچنان این ارتباط دوگانه با یکدیگر تعادل فضایی را بیان می کند که می توانید با آن وفادارانه ارتباط برقرار کنید.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
باغ زمان جامعه معماران ایران

باغ زمان | محمدرضا قانعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی

باغ زمان ، محمدرضا قنعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی موقعیت: ایران، چهار محال و بختیاری، سامان، پل زمان خان، شهرک اقامتی زاگرس معمار مسئول: محمدرضا قنعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی تیم طراحی: میلاد بهرامی، مارال شکرانی، مریم علیخانی مجری: شرکت آمایش و توسعه‌ی زنده‌رود کارفرما: شرکت آمایش و

ادامه مطلب »

ویلای ییلاقی اسلامی | دفتر معماری ماکان رحمانیان (MERGEN Architects)

ویلای ییلاقی اسلامی | دفتر معماری ماکان رحمانیان (MERGEN Architects) موقعیت: ایران ، تهران ، لواسان گروه بازطراحی و توسعه طرح: مصطفی گودرزی ، نیکتا وثوقیان مقدم مشاورسازه: سعید رضوی مشاور تاسیسات مکانیکی: هنریک هاکوپیان مشاور تاسیسات الکتریکی: گروه برق و الکترونیک آرین، رضا محمدی سرپرست اجرا: MERGEN ARCHITECTS همکاران

ادامه مطلب »

کلینیک تغذیه | استودیو طراحی PA

کلینیک تغذیه استودیو طراحی PA طراحی داخلی کلینیک تغذیه | استودیو طراحی PA موقعیت: ایران، اصفهان معمار: پوریا احمدی تیم طراحی: مهرداد مهنامی، شهرزاد دوازده امامی، شکیلا ریاحی زاده مساحت کل:  ۱۵۰ مترمربع مساحت زیربنا:، ۳۰۰ مترمربع سال آغاز پروژه: ۱۳۹۸ سال اتمام پروژه: ۱۳۹۹ عکس: نگار صدیقی هشدار! تمامی

ادامه مطلب »

خانه گودال باغچه | استودیو معماری 13 درجه

خانه¬ی گودال باغچه
در این پروژه در راستای پاسخ به مساله تامین آسایش اقلیمی و نیز حفظ محرمیت به منظور کاهش دید از بیرون به داخل خانه با توجه به خواسته کارفرما، ایده استفاده از حیاط مرکزی مطرح شد. در فرآیند طراحی دریافتیم که با استفاده از الگوی “گودال باغچه” می توان علاوه بر پاسخ به خواسته های کارفرما ، امکان بهره مندی بیشتر از فضای باز را نیز فراهم کرد. به همین خاطر بود که ” گودال باغچه” در قلب خانه جای گرفت و امکان ارتباط حرکتی و بصری بین طبقات خانه را نیز فراهم کردو باعث پویایی محورهای حرکتی و بصری در طبقات شد.

ادامه مطلب »

ویلای ماوی | آتلیه مکعب سفید

ویلای ماوی | آتلیه مکعب سفید موقعیت: ایران ، تهران ، دماوند معماران: رضا اسدزاده ، شبنم خلیل پور مساحت: 600 متر مربع سال: 2015 عکس: فرشید نصرآبادی همکاران: هنگامه رضایی ، دانیال اخویان ، روح الله نوروزی مشتریان: آرمین و رامین بازرگان ساختاری: مجید بزرگ مکانیک: Atlantic.co برق: امیر

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.