مجتمع مسکونی باغچه ناژوان | دفتر فرایند منطقی در طراحی معماری

مجتمع مسکونی باغچه ناژوان | دفتر فرایند منطقی در طراحی معماری
موقعیت: ایران , اصفهان
معماران: محمدحسین منشئی ، الهام گرامی زاده ، احسان حسینی
سال: ۱۳۹۲
وضعیت: تکمیل شده
عکس: فرشید نصرآبادی
مساحت: ۱۳۰۰ مترمربع

در بهار سال ۹۰ طراحی و تکمیل ساختمانی نیمه ساخته (در مرحله اسکلت ) در محدوده ناژوان اصفهان به دفتر ما واگذار شد. ناژوان در امتداد غربی رودخانه زاینده رود واقع شده و پروژه در مرز شهر و باغات قرار می گیرد.
پروژه در کوچه باغِ بن بستی قرار داشت و در مجاورت آن و در انتهای بن بست، ساختمان دیگری در حال ساخت بود. مطابق ضوابط شهرسازی در اصفهان و جهت جلوگیری از مشرفیت به همسایه شمالی، امکان ایجاد گشودگی تا تراز ۱۷۰ سانتی متر در هر طبقه و ایجاد دید به سمت شمال میسر نبود.

از طرفی ساخت موجود بر اساس قرارگیری یک واحد در جنوب و یک واحد در شمال طراحی شده بود و ما سعی کردیم با تخریب و جابجایی دستگاه پله و با حفظ اسکلت بتنی ، دو واحد در شرق و غرب طراحی کنیم تا هر یک علاوه بر استفاده از نور شمال و جنوب ، از تهویه طبیعی در مجاورت باغات حاشیه رودخانه بهره ببرند.
با توجه به ابعاد کوچک نماهای دو سختمان مجاور، سعی کردیم دو همسایه را برای طراحی و ساخت یک نمای یکپارچه جهت ایجاد هماهنگی بدنه بن بست متقاعد کنیم.


از این رو کانسپت اصلی پروژه بر این اساس شکل گرفت:
تعریف پوسته ای بر روی دو ساختمان که بتواند در عین بهره مندی از نور و منظره باغهای اطراف و مادی شمال غرب پروژه، ضوابط شهرسازی را رعایت کرده و مشرفیت به همسایه شمالی را به حداقل برساند. و از طرفی با ایجاد سبزینگی در طبقات، سعی شد جداره ای با بیشترین حد هماهنگی با محیط طبیعی بیرون و به عنوان مرز محدودۀ شهر و باغ تعریف شود.
در این تعریف، نما نه به عنوان یک پوسته کم ضخامت، بلکه به عنوان جداره ای عمیق در نظر گرفته شد که می تواند حد فاصل مناسبی برای اتصال فضای درون به فضای بیرون باشد و هر کدام را از دیگری متأثر سازد. اینجا، نما نه تنها فضاهای پشت خود را تعریف کرده و به آنها معنی می دهد بلکه بخشی از بدنۀ شهری طبیعی محله ناژوان خواهد شد. پس ازآن در این جداره عمیق، مقاطع متفاوتی تعریف کردیم که هر کدام تجربۀ جدیدی از ترکیب دید به بیرون، در عین حفظ محرمیت و درونگرایی ارائه می دهد و در پایان با ترکیب این مقاطع در طبقات و اتاقهای مختلف پوسته ای پویا و ارگانیک به دست آمد که بیشترین هماهنگی با محیط طبیعی اطراف خود را دارد. ابتدا پوسته آجری را بر روی ساختمانها کشیدیم و سپس با شکاف دادن و تا کردن آن، در عین ایجاد Wall section های مختلف، مشرفیتهای شمال را محدود و جهت فضاها را به سمت شمال غرب و مسیر درختان مادی چرخاندیم.
لایۀ چوب نیز، جعبه های گل و صفحات نیمه شفاف را می سازد که برای هر واحد باغچه کوچکی در طبقات ایجاد می کند که نام پروژه، «باغچه ناژوان» از آن معنی می گیرد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه