ساختمان مسکونی بارکا | حسن سلطان‌پور ، بهزاد آدینه

ساختمان مسکونی بارکا | حسن سلطان‌پور ، بهزاد آدینه
موقعیت: ایران ، کرج
معمار: حسن سلطان‌پور، بهزاد آدینه
تاریخ: ۱۳۹۲
مساحت زمین: ۱۹۲ مترمربع
مساحت همکف: ۱۵۷ مترمربع
زیربنای ساخت: ۸۹۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرمایان و بهره برداران: رضا شاکری، مهندس آقایی
مشاور سازه: مهندس هاشمی ـ شرکت استرانگ هولد ایران
مشاور تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: مهندس کوکبی
اجرا: شرکت بعد پنهان
تیم اجرایی پروژه: مهدی شکوری، فرج عزیزخانی
عکس: حمیدرضا پوشفام
جوایز: مدال افتخار (رتبه اول) در مسابقه جایزه معمار ۱۳۹۳ در گروه آپارتمان های مسکونی

ایده طراحی:
استراتژی عملکردی طراحی پروژه که دارای زمینی با نورگیری شمالی و جنوبی است، استقرار حوزه‌ خصوصی با نورگیری کامل در جبهه‌ شمال و حوزه‌ عمومی با نورگیری کامل در جبهه‌ جنوبی، و بخش خدماتی در میان این دو بود. این برخورد با عملکرد، باعث نوعی کمینه‌گرایی و وضوح در طراحی پلان، بدون هرگونه بیان پیچیده شده است. همچنین، این سادگی و تک‌بیانی در طراحی نمای پروژه، به صورت وحدت‌دهی به عناصر کالبدی خارج بنا (نما، سقف پارکینگ ،دیواره‌ها، کف پارکینگ و محوطه) ارائه شده است. محصول این دیدگاه، پوسته‌ای قابل تبدیل به عناصر مختلف بود که در طبقات، به صورت جداره‌ دوپوسته و شیشه سراسری (پانوراما) درآمد.
نمای پانوراما، دیواره‌‌ای کاملاً شفاف در داخل نشیمن ایجاد کرده که با طراحی فضایی حائل بین قسمت پرنور و قسمت نشیمن، باعث تلطیف ارتباط داخل با جداره‌ پرنور شده و سیر از داخل به خارج بنا، با سلسله مراتب کیفی نور همراه شده است. این تغییر کیفیت، نه تنها به واسطه‌ نور، بلکه به کمک در هم‌آمیختن فضای داخل و خارج نیز انجام شده که آن را با تراس‌هایی احاطه‌شده با شیشه که در فضای واسط قرار داده‌ایم، میسر ساخته‌ایم.


سازه و اجرا :
در این ساختمان از سازه پیش تنیدگی استفاده شده تا فاصله دو تکیه گاه تیر بیشتر شده و فضاهای مفیدتری در داخل ساختمان به وجود آید. بهره گیری از این سازه مزیت های دیگری نیز به دنبال داشت، من جمله بهترین فضای پارکینگ و نحوه گستردگی بهتری برای فضاهای داخل. در قسمت تاسیسات این پروژه از پکیج های گرمایشی و داکت اسپلیت (اسپلیت کانالی) به عنوان سیستم های گرمایشی و سرمایشی استفاده است. برای حذف رادیاتور، آبگرمکن پکیج را به سیم پیچ اسپلیت ها وصل کردیم تا سیستم های گرمایشی و سرمایشی هر دو در فضای پنهان سقف کاذب قرار بگیرند.

نوآوری و مزایای پروژه عبارت اند از:
استفاده از سازه پیش‌تنیده برای حذف ستون‌های مرکزی ساختمان که فضای پارکینگ و داخل ساختمان را سیال‌تر و گشوده‌تر کرده است
استفاده از یک فضای حائل که هم مفصلی بین درون و بیرون ساختمان فراهم کرده است و هم نمای پانواراما را کادره می‌کند و می‌تواند مکانی برای نشستن و نظاره بیرون باشد؛ جانمایی تراس‌هایی برای ارتباط بیشتر با فضای بیرون و هوای آزاد نیز، به فرصت‌های کیفی این فضای حائل افزوده است
پوشش جداره‌های شیشه‌ای برای تراس‌ها، با هدف عدم گسیخته‌شدن یکپارچگی سطح شفاف نما
استفاده از سطوح سرتاسری بازشو برای دریافت نور در تمام عرض نمای ساختمان و فیلترکردن نور در هنگام ورود به ساختمان، از طریق ایجاد بافت در سطح پوسته خارجی نما
تداوم و تک‌بیانی عناصر خارجی، با استفاده از اتود فرمی مشخص در اتصال عناصر کالبدی خارج بنا

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

یکبار برای همیشه با حساب گوگل خود وارد شوید!

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پنل کاربری شما

علاقه‌مندی ها

پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

پروفایل کاربری

ارسال پروژه

پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه