ساختمان تجاری_مسکونی مرز | دفتر معماری هرم

ساختمان تجاری_مسکونی مرز | دفتر معماران هرم
موقعیت: ایران، کردستان، بانه
معماران: مرتضی علی نیا مقدم، حمید بابایی، هیوا ابن عباس
کارفرما: آقای عیوب فتاحی
پیمانکار : هیوا ابن عباس، ناصر شعبانی
مساحت سایت: ۵۰۲ مترمربع
مساحت بنا: ۱۶۰۵ متر مربع
تیم طراحی: بهاره شیسی، مرضیه گلشاهی، فاطمه اسدسلیمانی، اندیشه اسکوئی، احسان کازرونی، سحر بیگدلی
نوع کاربری ساختمان: تجاری-مسکونی
سال: ۱۳۹۶ آغاز-۱۳۹۸ اتمام

ساختمان تجاری-مسکونی مرز در شهر مرزی بانه در استان کردستان قرار دارد. بانه در دامنه شمالی کوههای زاگرس واقع شده و از آب و هوای کوهستانی برخوردار است. برای جلوگیری از اتلاف گرما ، بافت شهر کاملاً متراکم است. سنگ به عنوان متریال اصلی در نمای ساختمان ها به کار می رود و بیش تر ساختمان ها دارای نمایی با طیف رنگی کرمی-خاکی هستند. سایت پروژه در یکی از میدان اصلی شهر و در کنج کوچه ای واقع شده است.
برنامه پروژه به صورت یک ساختمانی چند منظوره تعریف شده بود که در آن فضای زیرزمین با عملکرد خدماتی(باشگاه ورزشی و پارکینگ)، طبقه همکف و نیم طبقه ی آن دارای عملکرد تجاری و طبقه روی همکف به یک واحد مسکونی اختصاص یافت. کارفرما می خواست تا طبقه تجاری زیر زمین با طبقه تجاری همکف در عین داشتن ورودی مجزا از واحد مسکونی، به همدیگر نیز مرتبط باشند. بنابراین طرح پروژه در یک واحد تجاری و یک واحد مسکونی خلاصه می شد. کنار هم قرار دادن این دو کارکرد که از نظر ماهیت و نیاز کاملاً متفاوت هستند و هماهنگی آنها در یک پروژه مهمترین چالش طراحی بود.

پلان

با توجه به طرح پروژه (یک واحد تجاری و یک واحد مسکونی) و مقیاس پروژه نسبت به بافت ریز شهری ، مهمترین مسئله ی پروژه، همپوشانی بین این دو کارکرد بود. سوال اصلی این بود که چگونه این پروژه می تواند خود را به صورت حجمی یکپارچه معرفی کند و به علاوه پاسخی در مقابل شعار معماری مدرن باشد( فرم تابع عملکرد است). بنابراین ، به دلیل وجود دو عملکرد متفاوت در پروژه و تأثیرات آنها بر روی جداره بیرونی و ارزش بصری آنها در حجم (از نظر تناسبات طولی و ارتفاعی) ، یک حجم یکپارچه و هماهنگ که عموماً به صورت فرمی پیوسته مشاهده می شود ، مورد بررسی قرار گرفت. جهت پیشبرد این ایده و با توجه به تناسبات طولی، عرضی و ارتفاع ساختمان از استراتژی خرد کردن حجم استفاده شد.

با توجه به فضای داخلی پروژه و نیاز این فضاها به نور، صفحاتی در نظر گرفته شد که با قرار گرفتن آن ها در کنار یکدیگر حجم اصلی شکل گرفت. این صفحات و نوع تقسیم بندی آن ها بر اساس نسبت طلایی برای افزایش بازدهی بصری شکل گرفته است. برای فضای تجاری، صفحاتی با مقیاس بزرگ تر و بازشو هایی وسیع تر و برای فضاهای مسکونی به دلیل عملکرد داخلی آن، بازشو هایی متناسب با آن فضاها شکل گرفت.

پلان

در زمان شکل گیری پلان واحد مسکونی، در خواست کارفرما، طراحی فضایی کاملا مسطح و باز در یک طبقه بود. در ابتدا عرصه های خصوصی و عمومی برای شکل گیری واحد از یکدیگر جدا شدند. یک حیاط خصوصی به مساحت ۱۰۰ متر مربع در کنار واحد مسکونی ایجاد شد. این فضای اصلی نیمه باز در پروژه را شکل می دهد و حریم خصوصی به بخش بیرونی را شکل می دهد. دسترسی به حیاط از هر دو بخش فضای عمومی و فضای خصوصی( اتاق های خواب) امکان پذیر است و از طرفی دیگر نور فضای داخلی از این حیاط تأمین می شود.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه