دفترکار ارغوان | استودیو مهرآ

دفترکار ارغوان | استودیو مهرآ
موقعیت: ایران ، تهران 
معمار : زهره محرابی
تیم طراحی: غزال نجاری، مسعود ذوقی، محمدرضا علیخانی
مساحت: ۶۲ مترمربع
اجرا: گروه معماری شار
نوع سازه: بتنی
گرافیک: محمدرضا علیخانی
عکس: پرهام تقی اف
سال: ۱۳۹۷
جوایز: جایزه معمار ۹۸- تقدیر شده در بخش بازسازی

پروژه ارغوان طراحی دفترکار ساده و کوچک معماری است که کاربری قبلی آن مسکونی مستقلی بود. وضعیت موجود در ضلع شمال غربی ساختمان یک پاسیو را به معماران تحمیل می کرد که آن ها این بخش را به یک نقطه قوت در جهت نورگیری، ایجاد فضایی سبز و همچنین برقراری ارتباط کارمندان آتلیه با فضای باز، تبدیل کردند. بنابراین دیوار غربی پاسیو را جهت جایگذاری گیاهان و محل نشیمن کارمندان در نظر گرفتند.

این آتلیه معماری با مساحت ۶۲ مترمربع، در کاربری قبلی اش دارای یک اتاق خواب، آشپزخانه، یک سرویس بهداشتی و حمام و به علاوه یک پاسیو در ضلع شمال غربی اش بوده است. طراحان با توجه به این که متراژ فضا محدود بود سعی کردند فضایی را طراحی کنند که عملکرد بالایی داشته باشد. بدین جهت تصمیم گرفتند تا در بنای اصلی کمترین دخل و تصرف را داشته باشند. از این رو، تیغه موجود در میانه فضا را دست نخورده نگه داشته و بنا را به دو قسمت تقسیم کردند و فضای مورد نیاز خود برای آتلیه معماری را خلق کردند.

فضای موجود در نیمه شمالی به مدیریت و فضای کوچک مجاور پاسیو برای استراحت کارمندان اختصاص داده شد. در بخش جنوبی پروژه نیز فضاهایی چون سرویس بهداشتی، انبار و آتلیه قرار داده شد. از تیغه موجود در میانه این فضا برای ایجاد آشپزخانه خطی و همچنین فضایی برای مطالعه استفاده شد که کارمندان به طور مستقیم دسترسی کامل به این فضا را داشتند.

 

جهت جلوگیری از ایجاد آشفتگی و بی نظمی بصری، طراحان پیشخوان آشپزخانه را در کمدهای کشویی مخفی کرده اند، در این صورت در مواقعی که استفاده نمی شود، از دید پنهان می شود. در انتهای آتلیه قسمتی برای نگهداری وسایل و نشستن کارمندان در نظر گرفته شده است. طراحان همچنین برخی از دیوارهای آتلیه را با استفاده از برخی جملات نوشتاری از یکنواختی خارج ساخته اند. حریم خصوصی در بخش مدیریت علاوه بر تیغه جدا کننده با فضای آتلیه، بواسطه بسته شدن شیشه های آکاردئونی ایجاد می شود.

با توجه به این که نمای پروژه رو به سمت شرق بوده، در صبح ها با آفتاب تند و تیزی روبرو می شود، سایه بان های متحرکی برای کنترل میزان نور ورودی قرار داده شده و بدین صورت نور ملایم تری به فضا می تابد. در نتیجه می توان گفت که طراحی دفترکار ساده و کوچک ارغوان، هوشمندانه بوده و تک تک فضاها بهترین عملکرد را برای کاربر ارائه می دهد. همچنین از اهداف اصلی توجه به آرامش کارمندان در حین کار بوده است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه