داروخانه راوند | دفتر الشتر

طراحی داخلی داروخانه راوند | دفتر الشتر
موقعیت: ایران، کاشان
معمار: حامد مرادی الشتر
تیم طراحی: سارا اسکندری، اعظم قاسمی
گرافیست: امین محمد حسینی، طناز مقتدری
مساحت: ۳۰۰ مترمربع
عکس: فرشید نصرآبادی
سال: ۱۳۹۹

روند طراحی بر اساس یک نمودار و منطبق با رنگ آمیزی فضاهای درخواستی و با توجه به روابط فضایی مناسب با تأکید بر هویت معماری بستر سایت و آب و هوای منطقه آغاز شد.

یک فضای خالی در مرکز سایت وجود داشت که کل فضا را بر اساس فضای مسکونی-خصوصی از سایر فضاهای عمومی جدا می کند. علاوه بر این، ایجاد یک فضای خالی دستاوردهای دیگری مانند تأمین نور به شمال پروژه و ایجاد حیاط خصوصی برای بخش مسکونی داشت.

در این دیاگرام، ارتباط میان فضای خالی توسط ایجاد یک کوچه در ضلع شرقی سایت برقرار شد. به دلیل این اتصال و نیاز به فضاهای درمانی در یک طبقه دیگر، بخشی از طبقه فوقانی به شکل سابات (سایبان) در کوچه قرار گرفت. در مرحله ی طراحی، نورپردازی و انتخاب متریال بر اساس آب و هوای منطقه صورت گرفت. با ایجاد فریم هایی در پنجره های سایت که با توجه به آب و هوای منطقه استنباط می شود، ورود نور مستقیم به فضای داخلی به واسطه ی استفاده متریال مدرن کنترل شد.

علاوه بر این، در استفاده از متریال، در راستای مطابقت با آب و هوا و معماری سایت، از آجر استفاده شد که نمایی مدرن و امروزی به بنا می افزود. اجرا و تکمیل فضای داخلی و نمای بیرونی پروژه در حال انجام بود که در تاریخ ۲۹ فوریه سال ۲۰۲۰  بحران گسترده ای آغاز گشت. همانطور که می دانید این بحران یک شوک برای بشریت بود و همه چیز را تحت تأثیر خود قرار داد.

این سایت یک قدم تا شیوع همه گیر – شهر قم – فاصله داشت. بنابراین تجربه جدیدی از تأثیر همه گیری ها بر عملکرد فضاها وجود داشت و برای در امان ماندن از این بیماری همه گیر، پروژه دستکاری شد.

شوک ناشی از این همه گیری و تأثیر آن بر رفتارهای اجتماعی مسئولیت جدیدی را بر اساس رفتارهای موجود برای طراحان ایجاد کرد و با پذیرش این مسئولیت جدید، طراحان طراحی نمودار این داروخانه را تغییر داده و پروتکل های بهداشتی را برای رفتارهای اجتماعی اعمال کرده و تأثیر بر معماری این فضای پزشکی، که نقطه مهم انتقال ویروس بین مشتریان و ارائه دهندگان خدمات بود را در نظر گرفتند.

این تغییر، از تبدیل نمودار خطی متداول، دریافت نسخه به تحویل دارو، به نمودار شبکه تحت تأثیر شکل پنجره ها در ضلع جنوبی خیابان و ضلع شرقی کوچه، با ایجاد پیشخوان و داشتن امکان مشاهده فاصله اجتماعی و پوشاندن این پیشخوان ها با شیشه صورت گرفت و سعی بر این شد انتقال ویروس به افراد را به حداقل رسانده شود. این تغییر با مشاهده روند ارائه خدمات بهینه به مشتریان بر اساس اصول طراحی داروخانه و آنچه تحت تأثیر همه گیر Covid-19 ایجاد شده است، ایجاد شد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه