خانه خرمالو | سروناز امتیازی

خانه خرمالو | سروناز امتیازی
موقعیت: ایران ، تهران ، قلهک ، خیابان کدویی ، خیابان شکرابی ، بن بست طلوع ، پلاک۶ ، طبقه همکف ، واحد۱
معمار: سروناز امتیازی
کارفرما: سروناز امتیازی
طراح: سروناز امتیازی
اجرا: محمد رضا گودرزی
نظارت: سروناز امتیازی
تأسیسات برقی: عزت کاظمی
تأسیسات مکانیکی: علی گودرزی
گرافیک: سروناز امتیازی ، زینب رضایی ، زهرا رهنما ، نگار صراحی ، مرضیه کبیری
عکس: سروناز امتیازی، فائزه جباری
زیربنا: ۹۵ مترمربع
مساحت زمین: ۱۷۰ متر مربع
کاربری بنا: مسکونی
تاریخ ساخت: ۱۳۶۳

امروزه معماری و فضا، نه به عنوان مفاهیمی در ارتباط با زندگی، صرفاً به کالایی جهت سرمایه‌گذاری مطرح است. این پروژه به منظور بازیافتِ فضا و جانی به خانه‌ای میان‌سال به جای تخریب، به دور از تجملات در سادگیِ بیان و طراحیِ معماری و سبک زندگی در عصر و شرایط حاضر در مقیاس خانه است.

ایده و تصویرِ مینیاتوری و لایه لایه‌ی طراحی:
ایده‌ در چهار بسته‌ی عملکردی-فضایی از درون به بیرون و بالعکس، از حیاط و قاب‌بندی فصول از روایتی به روایتی دیگر، سفر کردن در سکانس‌های تعریف شده‌ی چند عملکردی، دسترسی‌ها، تغییر جانمایی‌ها و همجواری‌هایِ مشرف به حیاط و از همه مهمتر کاربری که برای زندگی و کار یک هنرمندِ معمار صورت گرفته است.
پروژه بدون در و دیوار، باغچه‌ای به وسعت مساحت خودش داشت، همانند فرشی که از روی دیوار جنوبی حیاط شروع، در کف پهن و از دیوار نورگیر منتهی در ضلع شمال بالا می‌رفت. طبیعت میزبان همسایگان – پرندگان و زندگی در جریانِ خانه و زمان و نور باقی خواهند ماند.

خانه خرمالو سروناز امتیازی

وضع موجود:
موضوع جالب توجه در بررسی‌های معمارانه‌ی این خانه، کاربری‌هایی بود که به شیوه‌ای نامناسب چیدمان و وضعیت نامناسبی را برای فضای زندگی با بی‌توجهی به پتانسیل حیاط، نورگیرها، غیریکپارچگی و بی‌هویتی در روابط بوجود آورده بود. موقعیتِ قرارگیری ساختمان با عملکردهای موجود و سه منفذ نور (جنوب: از حیاط به اتاق خواب‌ها، نورگیر شمالی: از آشپزخانه و نورگیر غربی: به نشیمن) تعریف‌شده و فاقد تاسیسات مرکزی و بسیار مخروبه بود.

روند طراحی:
با توجه به طراحی جدید سیستم پکیج اضافه، لوله‌کشی آب و فاضلاب و برق و گاز انجام شد، مقاوم‌سازی دیوار باربر شمال غربی و ترمیم دیوارهای نم دیده داخلی و حیاط، پاک‌سازی و تصحیح و تراز کف خانه تعویض پنجره‌ها و… صورت گرفت.
طراحی با چهار بسته‌ی عملکردی که از طریق قاب‌هایی امکان دسترسی را به یکدیگر فراهم می‌کنند شکل گرفته است: استراحت خانه (کاربری قبلی: آشپزخانه، سرویس، حمام و انباری) فضایی مستقل از خانه: اتاق خواب، سرویس، حمام و اتاق لباس و از نورگیر به راهروی اصلی راه پیدا می‌کند. مهمان خانه (کاربری قبلی: نشیمن) آشپزخانه و پذیرایی، در نورگیر غربی کتاب‌خانه قرار دارد. کارخانه ( کاربری قبلی: اتاق‌های خواب) اتاق کار و نشیمن. حیاط خانه: باغی کوچک درون دل شهر و قابی درون قابی دیگر از خانه، منفذ اصلی نور و ارتباط مستقیم با بیرون (هدیه‌ای به شهر). پلان‌بندی‌ در سکانس‌های مختلفِ داستان، طراحی با متریالی ساده – مقرون به صرفه و اقتصادی و به دور از حرفی اضافی شکل گرفت.۱۳۹۷

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما. 

پروفایل شخصی

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه

ورود

علاقه‌مندی‌ها

فیلتر پروژه‌ها

مقاله‌ها

خانه