Search
Close this search box.
Search

پاویون درنگ | گروه معماری اشعری و همکاران

پاوین درنگ
گروه معماری اشعری و همکاران

پاویون درنگ | گروه معماری اشعری و همکاران
سال تکمیل: 1396
زیربنا: 16 مترمربع
محل پروژه: شیراز، جلو خان باغ عفیف آباد
معماران اصلی: امیرحسین اشعری
عکس: امیرعلی غفاری، امیرحسن اشعری، احسان شبانی، مصطفی یکترزاده
تیم طراحی: زهرا جعفری، امیر ایراندوست حقیقی
کارفرما: سازمان نظام مهندسي شيراز ( مسابقه گذر قوام الدين شيرازی)
نورپردازی: محمدحسین نورزاد
تیم اجرایی: سعید جمالی، سحر قرایی، مریم دارابی، احسان شبانی، سارا زحمت کش فرد شیرازی، اصغر گرامی و ایوب هاشمی (سازه فلزی)
سه بعدی: مصطفی یکترزاده
گرافیست: مریم پورهاشمی، آیدا بازوبندی
مطالعات: الناز امینی خانیمنی، محمد موذنی

photo_2021-11-15_07-45-32

“درنگ”
درنگ، پاسخ ما بود برای مسابقه ای که در کنار یکی از مهمترین باغات شیراز، باغ عفیف آباد بود.
“درنگ” همان حس ماجراجویانه ی کودکانه ایست که سال هاست تجربه نکرده ایم و در دنیای امروزی ما “درنگ” سعی می کند احیا کننده ی حواسی باشد که از آنها غافل بوده ایم. لمس بافت آجر؛ شنیدن صدای برخورد قدم هایمان با ورق فلزی، و مشاهده ی همین آسمانی که هرروز بی درنگ از زیر آن عبور میکنیم بی آنکه لحظه ای سرمان را بالا بگیریم و نگاهی به آسمان بیاندازیم. شنیدن صدای آب “فواره های موجود در سایت”.
درنگ از بیرون مکعبی است که حجم آجری معلقی را در دل خود نگاه داشته و همین برای بر انگیختن حس کنجکاوی و ماجراجویی کافیست. با گذر از دیواره آجری ورودی به فضایی بسته و تاریک میرسیم که جز صدای ورقه های آهنی زیر پای خود صدایی را نمی شنویم و تنها با لمس بافت آجر به جلو حرکت می کنیم که این اتفاق برانگیختن و تشدید حواس شنوایی و لامسه مان را منجر می شود که به دنبال تنها راهنمایمان که بافت آجر است به جلو حرکت می کنیم، در حالی که چشمانمان پیوسته در حرکت است تا شاید اثری از نور و بازشدگی بیابد. آینه ها و انعکاس نور در آن ها، رفته رفته نمایان می شوند و به آرامی ما را متوجه یک اتفاق می کنند/خبر از یک اتفاق می دهند. نور اندکی نمایان می شود و در یک آن چشمه ی نور خیره کننده ای از بالا، فضا را روشن می سازد. در یک لحظه با چرخشی خود را زیر آسمان می یابیم که توسط آینه ها قاب شده و مرز بین ما، خودمان، و دنیای بیرون را شکل می دهد. برای انتخاب مکان ساخت پاویون تلاش شد تا جای ممکن پروژه به درخت ، حوض و فواره نزدیک باشد تا علاوه بر سایه اندازی و انعکاس برگ درختان در پاویون، از شنیده شدن صدای آب حوض نیز بهره مند شویم.


با توجه به اینکه حداکثر فضای مجاز مسابقه 4×4×4 متر مکعب می باشد، تلاش بر این بود تا تمام ایده هایمان را در همین فضای ارائه شده بگنجانیم و استاندارد و قوانین مسابقه را رعایت کنیم. به همین دلیل از یک حجم مکعب فلزی 4×4×4 متر مکعبی استفاده کردیم تا ایده خود را در آن به اجرا در آوریم. ایجاد یک گره ی حرکتی و سیرکولاسیون سبب شد که به طراحی حجمی منحنی درون سازه مکعب بیاندیشیم. از مرتفع سازی دایره به استوانه و از استوانه به مخروط رسیدیم، چرا که تفاوت شعاع حجم مخروط باعث ایجاد تنوع فضایی بین کف و سقف شده و موجب توجه بیشتر افراد به سمت بالا می شود.
برای بر انگیختن هر چه بیشتر حس کنجکاوی در افراد، دور تا دور مخروط مرکزی را که درون سازه ی مکعب شکل قرار گرفته بود را توسط ورقه های فلزی پوشاندیم. سپس با استفاده از تغییر مصالح و اجرای دیواره ای آجری که بازدید کننده را به داخل حجم دعوت می کند، فضای ورود و خروج را تعریف کردیم. برای جلوگیری از جرم خیزی در فضای شهری و افزایش امنیت، 80 سانتیمتر از قسمت زیرین مخروط را حذف نموده تا حرکت افراد در حجم توسط ناظرین از بیرون دیده شود و همین امر باعث شد تا حجم مخروطی شکل به صورت معلق در بیاید و طراحی سازه نیز به چالشی جدید تبدیل شود.

آجر های به کار رفته در پاویون همگی به دو نیم تقسیم شده اند و توسط تسمه های طراحی شده، کنار هم قرار گرفته اند. مصالح به کار رفته در بخش داخلی حجم مخروطی، آجرهای برش خورده و آینه می باشند که آینه ها به صورت افزایشی، از پایین تا بالای حجم ادامه پیدا کرده اند. در آخر نیز برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و همچنین تاریک سازی پاویون با استفاده از ورقه های فلزی سقف پاویون را پوشاندیم و تنها حفره ای برای مخروط مرکزی باقی گذاشتیم که موجب افزایش هرچه بیشتر توجه و تمرکز بازدیدکنندگان به سمت آسمان شود. برای شب نیز نورپردازی برای پاویون قرار دادیم تا بازدیدکنندگان “در شب نیز بانورپردازی ،بازی نور و بافت” را نظاره گر باشند.

موقعیت پروژه:

گروه معماری اشعری و همکاران

  • سال تاسیس: 1384
  • خدمات: طراحی، نظارت، اجرا
  • بنیانگذار: امیرحسین اشعری
  • تلفن تماس: 09389387979 – 09125031005
  • آدرس ایمیل: [email protected]
  • آدرس وبسایت: http://ashari-architects.com

جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

مجتمع مسکونی رویای سپید | دفتر معماری طرح و ساخت صفحه

مجتمع مسکونی رویای سپید | دفتر معماری طرح و ساخت صفحه موقعیت: ایران، اصفهان معماران: سید ایمان طاووسی، محمد کریمی، مرضیه طبائیان تیم طراحی: راضیه آقایی، سمیرا وکیلی مساحت: ۲۵۰ مترمربع زیربنا: ۱۲۵۰ مترمربع عکس: میلاد غربی سال آغاز پروژه: ۱۳۹۴ سال اتمام پروژه: ۱۳۹۶ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و

ادامه مطلب »
کارخانه‌ی بتن کندوان نوشهر جامعه معماران ایران

کارخانه‌ی بتن کندوان نوشهر | پدرام شایگان

کارخانه‌ی بتن کندوان نوشهر ، پدرام شایگانموقعیت: ایران، مازندران، نوشهر، آباندانکمعمار مسئول: پدرام شایگانتیم طراحی: شرکت طراحی و معماری شایگان گستر شمالطراحی و معماری داخلی: پدرام شایگان کارفرما: امید شایگان مجری: پدرام شایگاننورپردازی: علی گرجیمهندس تاسیسات: دکتر محمدی مهندس سازه: ایمان ابراهیمی نوع سازه: بتنی و فولادیمساحت زمین: 8100 مترمربعمساحت زیربنا: 1583

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی شماره 2 دربند | استودیو معماری کات

ساختمان مسکونی شماره ۲ دربند | استودیو معماری کات آدرس : ایران، تهران ، دربند معماران: مهدی کامبوزیا، هلنا قنبری کارفرما : آرین زورچنگ عکس: ناصر سجادی کاربری : مسکونی مساحت پروژه : 415 مترمربع هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی

ادامه مطلب »

کپر گرمسیری | Laurent Troost Architectures

مشخصات به فارسی مشخصات به انگلیسی مشخصات به فارسی معماران : Laurent Troost Architecturesزیربنا : 100 متر مربعسال: 2021 عکس ها: جوآنا فرانچا برندهای استفاده شده: Rio Negro Ceramics، Di Carbone، Flora Eto، Rainbird کارفرما: باستان شناسی Muiraquitãنویسندگان: لوران تروستتیم پروژه: لوران تروست، اینگرید مارانیو، راکل برزیل طراحی منظر: هانا

ادامه مطلب »

کلینیک دندانپزشکی آلتیمیت | مهندسین مشاور شارپی

کلینیک دندانپزشکی آلتیمیت | مهندسین مشاور شارپیموقعیت: ایران، تهران، سعادت آبادمعماران : ابوالفضل یزدانی، سید علی زارعتیم طراحی: احسان قفل سازمساحت: ۷۵ مترمربعنقشه فاز دو: مهسا شمسطراحی و اجرای سازه: مهندسین مشاور شارپیعکس: حسین نیکبختسال آغاز پروژه: ۱۳۹۶سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی عطار | دفتر معماری ساو

ساختمان مسکونی عطار | دفتر معماری ساو موقعیت: ایران، مشهد معمار: دفتر معماری سآو تیم طراحی: عبداله پارسا، بهروز دلاسایی، نرگس قوام نصیری طراحی سازه: محمد مقدس طراحی تاسیسات: محمد میثم پور قوام اجرا: عبداله پارسا، سبحان سرابی ارائه: کیمیا کلالی، یاسمن کرمی عکس: نرگس قوام نصیری سال آغاز پروژه:

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.