Search
Close this search box.
Search

ویلای مزرعه شهرسب | گروه معماری حجم سبز

ویلای مزرعه شهرسب | گروه معماری حجم سبز
آدرس : ایران، اصفهان، شهر زیار
معماران: علی بصیری ، احسان محمدی ، محسن جعفری
کارفرما: مهدی بصیری
تأسیسات الکتریکی (طراح، مجری) : یاور صادق کیش
تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) : ایمان امامی
عکس: فرشید نصرآبادی
سال : 1394
کاربری : مسکونی، ویلایی
مساحت پروژه : 200 مترمربع

رسیدن به اینجا خیلی هم آسان نیست. جاده ها به مهربانی شهر نیستند. مسیر سنگ است و خاک و خاشاک. طلبه می خواهد دیدنش. اما طلبه که شدی، سختی راه را که به جان خریدی، دشمت میزبانت خواهد شد و تورا به میهمانی سکوت و خلوت خواهد برد. “شهرسب” از دل این دشت زراعی متولدشد. فرزندی خلف از جنس خاک، به سادگی دشت، به نجابت اسب هایی که همسایه اش هستند.آجر ها چون دانه های آفتاب گردان هر یک جای خود را پیدا کرده اند و بادگیرش شمایل اسطوره ای خود را به رخ می کشد و راهنمای شما در این دشمت پهناور است. “شهرسب”راه بقای خود را در این دشت یافته است. نه چشم بیگانه ای را حریصانه به سمت خود میکشامد نه نگاہ دوستان را از خود می راند. نه سوز زمستان او را می لرزاند و نه تموز تابستان او را از پایدر می اورد.
آری “شهرسب” فرزند این دشت است.

“شهرسب” در میان مزرعه ای چند هزار هکتاری قرار گرفته است و تا چند کیلومتر آنچه به چشم می خورد دشت است و مزارع کشاورزی و گاهی چرای دام ها بر مراتع که جزو بارزترین ویژگی های بستر است. شهرسب نیز راه همنوایی با بستر را در پیش گرفته است. این همنوایی از فرم اصلی گرفته تا انتخاب مصالح و تکنولوژی ساخت ادامه دارد.
قلب تپنده این دشت زراعی نقطه ای است که استخر آبیاری زمین هایی کشاورزى قرار گرفته است. سوله انبار محصولات و ماشین آلات کشاورزی و اصطبل اسب های اصیل شهرسب اعضای دیگر این مجموعه اند. مهمترین ویژگی ویلا “شهرسب” به عنوان عضو جدید در این مجموعه، همنوا شدن با دیگر عناصر دراین مجموعه بود.

ساختار کلى و هندسه غالب این پروژه پاسخی صریح و بدون پیرایه به نیازهای فرمی، عملکردی و اقلیمی مورد نظر است. کشیدگی عمومی در جهت شرقی- غربی به دلیل مسائل اقلیمی و هندسه کلی سایت، و تقسیم فضا با تیغه های باربردر امتداد شمالی-جنوبی برای تقسیم فضا تصمیم کلی ساختاری این بنا است. تمام عناصرفضای داخلی و خارجی نمودی از صراحت در روش ساخت بوده و از هیچ گونه عنصر اضافه ای با ماهیت تزئینی در این بنا استفاده نشده است.

بادگیر:
بادگیر از نوع دوطرفه با توجه به جهت باد مطلوب (غرب و شرق) در نظر گرفته شد. استفاده از انواع توری بر روی دریچه های بادگیر، نوعی فیلتر آلودگی هوا را تامین کرده است.
1- در روز گرم تابستان با گرم شدن جداره بادگیر، حرکت باینری سبب می شود هوای گرم از طریق بادگیر خارج و هوای مطبوع به داخل فضا کشیده شود.
2- در شب های تابستان با باز کردن دریچه های بادگیر،هوای خنک شبانکاهای وارد فضای داخلی ساختمان می شود.
3- وجود یک حوض در زیر بادگیر و در محل ورودی هوای بادگیر به فضای درونی، هوا را مبطوع می سازد. همچنین با تعبیه اسپری کننده های ابدر جداره داخلی بادگیر، با پاشش اب به رطوبت زایی جریان عبوری از بادگیر و خنک سازی آن کمک می شود.

جرم حرارتی:
استفاده از مصالح بوم آورد با جرم حرارتی بالا در مناطق کویری، برای به تعادل رساندن اختلاف دمای زیاد بین روز و شب در این مناطق استفاده شده است. در فصل زمستان جرم حرارتی در برگیرنده ساختمان (توده خاکی که جداره شمالی ساختمان را کامل در برگرفته) گرمای روز را گرفته و شب هنگام دمای فضای داخلی را متعادل می سازد.
کشیدگی: طراحی پلان این ساختمان بصورت خطی و باکشیدگی شرقی۔ غربی انجام شده است تا به استفاده حداکثری از حرارت و نور خورشید کمک کند.
پوشش گیاهی و سایه اندازی: در اطراف بنا سعی شده است بااستفادہ پوشش گیاهی مناسب به رطوبت زایی هوا کمک شود. سایه اندازهای دستی بر روی جداره جنوبی و سقف ساختمان، نظیر حصیر می تواند نور شدید آفتاب در اوقات گرم فصل تابستان کنترل کرده ومانع گرمای محیط داخلی ساختمان گردد.

گرمایش و پیش گرمایش:
جهت گرمایش فضای داخلی سیستم گرمایش از کف برای ساختمان پیش بینی شده است. امامسأله مهم استفاده از سیستمی جهت پیش گرمایش آب سیستم گرمایش از کف و متعادل نگاه داشتن دمای آب جاری در لوله ها در زمان خاموشی بودن سیستم پکیج می باشد. از آب چاه مجاور ساختمان که به دلیل عمق آن همیشه آبی با دمای متعادل در تمام فصول سال داردجهت استفاده در سیستم گرمایش استفاده شد.

توزیع نور یکنواخت:
نحوه استقرار بازشوها در جداره جنوبی و شمالی به شکلی است که توزیع نور خورشید درطول روز بصورت یکنواخت و کامل انجام می کیرد تا هیچگونه نور مصنوعی جهت روشنایی فضای داخلی ساختمان مورد نیاز نباشد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

پاییز 6 | استودیو حامد حسینی | تهران

پاییز 6 | حامد حسینی موقعیت: ایران | تهران | خیابان قیطریه | خیابان کتابی | کوچه شعله | پلاک 7  استودیو حامد حسینی معمار: سید حامد حسینی تیم طراحی: شادی شادمان روز عکاس: محمد حسن اتفاق تاریخ شروع و اتمام طراحی: 1397 تاریخ شروع و اتمام اجرا: 1397-1400 مساحت

ادامه مطلب »

خانه روزن | دفتر طراحی درک فضا

خانه سازی در دوران اخیر به فعلی برای ایجاد فضای زندگی بسنده کرده است.میتوان گفت زندگی آپارتمان‌نشینی ما را به محدودیت های مختلف عادت داده است.اصطلاح چهاردیواری اختیاری که از دیرباز در دایره جملات متداول ماست خود خاطرنشان کننده مواردی بنیادی‌ست.چهاردیواری!فضایی که محصور است و محرمیت در آن صرفا با ایجاد حصار(دیوار)ایجاد میگردد.اما تا بحال فکر کرده اید که یک آپارتمان که محل زندگی یک خانواده‌ست الزاما نیاز به محرمیت و حصار غیرقابل تغییر ندارد! میتوان جداره های یک سالن یا اتاق خواب را متفاوت دید و در یک آپارتمان کوچک نیز در پی ایجاد تداوم فضایی بود

ادامه مطلب »
ویلا مظفر آرش خطیر جامعه معماران ایران

ویلا مظفر ، آرش خطیر

ویلا مظفر، آرش خطیرموقعیت: ایران، مازندران، بابلسرمعمار مسئول: آرش خطیرمدیر طراحی: موژان بهروسرپرست تیم فنی: یاسمن تقی نیاتیم طراحی: پرهام کلانی، مهران مکارممدیر اجرایی: امیر خطیرسرپرست تیم اجرایی: نادر پیچکامساحت زمین: ۴۱۲ مترمربعمساحت زیربنا: ۱۸۴ مترمربععکس: استودیو دیداتمام پروژه: ۱۴۰۱ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم

ادامه مطلب »

ویلای کوهسار 252 | استودیو دوازده

ویلای کوهسار 252 | استودیو دوازده موقعیت: ایران، کرج ، منطقه آریان معمار: استودیو دوازده مساحت: ۱۰۰۰ مترمربع سال: ۲۰۱۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد. پروژه ویلای کوهسار بر روی سایتی به

ادامه مطلب »
سالن پیرایش پاتوق آقایان جامعه معماران ایران

سالن پیرایش پاتوق آقایان | محمد تقی باقری

سالن پیرایش پاتوق آقایان ، محمد تقی باقریموقعیت: ایران، مشهد معمار مسئول: محمد تقی باقریتیم طراحی:  ساره پورقربان، حسین علیزاده، محسن مولایی، محسن اکبرزاده، زهرا شمس آبادی، سمانه علیپور، محمد پزشکیان، محمدجواد موحدطراحی و معماری  داخلی: محمد تقی باقریمجری: ABMT.BUILD(گروه نظارت و ساخت ABMT)کارفرمایان: محمود عبدالهی ،  آرین محسنیمساحت زیربنا:  400

ادامه مطلب »

آپارتمان مسکونی کلوان شماره 2 | استودیو کلوان

آپارتمان مسکونی کلوان شماره ۲ | استودیو کلوان موقعیت : ایران ، آذربایجان غربی ، بوکان معمار: شورش عابد کارفرما: بخش خصوصی سازه: محسن مجیدی گرافیک: حسام سعیدی‌کیا، امیر رمضانی عکس: کمال سیدی مساحت: 360 مترمربع زیربنا: 1720 مترمربع هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.