Search
Close this search box.
Search

رستوران زنجیره ای پرشیکا | استودیو آینده

رستوران زنجیره ای پرشیکا | استودیو آینده
موقعیت: ایران، تهران
معمار: امیرفرشاد غفارزاده
تیم طراحی: مرجان صالح پور
مدیر پروژه: احسان فاضلی
مساحت: ۳۵۰ مترمربع
سال: ۱۳۹۴
عکس: استودیو دید، فرشید نصر آبادی (گروه معماری آذر)

امروزه با توجه به موقعیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و اقلیمی که بر حیات بشر سایه افکنده اند، رویکرد معماری به مثابه “حل مسأله” بشدت مورد توجه قرار گرفته است. در واقع باید گفت که در این پروژه مسأله یا سوال، رویکرد استراتژی معمار برای حل مسأله را مشخص می کند. گاهی این مسأله باوجود این که پیچیده است، به دلیل پاسخ های متنوع و بی شماری که در طول تاریخ بدان داده شده دارای پاسخ های واضح و روشنی می باشد. به طور مثال پروژه های مسکونی و در بعضی مواقع شرایط پروژه به معمار این امکان را می دهد تا برای پروژه سوالی متفاوت مطرح کند و به مسأله ی پروژه، لایه های متفاوتی را بیفزاید و آن را مجددا تعریف کرده و به شیوه ی جدید حل نماید. پروژه ی حاضر که شامل رستوران هی زنجیره ای است، برای معمار از این نوع پروژه ها بود.

در طراحی این پروژه مسأله ی اول، تأمین نیاز به غذاخوردن به گونه ای متفاوت بود. کارفرما خود تولیدکننده ی غذاهای آماده ی ایرانی و به علاوه غذاهای فرنگی مانند انواع سس ها برای پاستا ها بود. کارفرما تصمیم به ایجاد فضایی جهت ارائه ی غذا در دو مجموعه ی جمعیتی که شامل دانشگاه ها به ویژه خوابگاه های دانشجویی و به علاوه رستوران های بین راهی _ که معمولا از استاندارد و کیفیت کافی برخوردار نیستند_ بود.

در مرحله ی بعدی تیم مدیریت با همکاری کارفرما، تعریف جامع تری از درخواست اولیه کارفرما ارائه دادند. علاوه بر این پیشنهاد ایجاد “برند” رستوران های فرانچایز برای ارائه ی انواع غذاهای ایرانی و فرنگی از تولید تا مصرف با سرعت، کیفیت و استاندارد بالا داده و تعریفی جامع تر از توجیه اقتصادی پروژه، محدوده های مورد توجه، تغییر و تحول در ارائه ی غذا، تحول در “فضا” را ایجاد کرد. از این رو در ایجاد چنین برندی، معماری نیز بر اساس نیاز پروژه در نظر گرفته شد و طراحان از این نقطه با پروژه درگیر شدند.

در فرآیند پاسخ به این سوال، با توسعه ی سوالات کارفرما بر اساس نیاز طراحی، معماران یک پرسش جدیدی را مطرح کردند که مبنی بر این بود که چطور می توان یک اثر معماری ساخت که:
_ در عین این که بدون سایت بوده، در تمامی سایت های مختلف با اقلیم، ابعاد، جهت و نور مختلف، قابلیت سازماندهی بوده داشته باشد.
_ پروژه درونگرا و برونگرا بوده و علاوه بر این که دارای تنوع فضایی است، تمامی الزامات عملکردی رستوران های صنعتی را پاسخگو باشد.
_ در سایز های مختلف سرمایه گذاری، قابلیت ساخت را داشته باشد.
_ سرعت ساخت آن بالا باشد.
_ و مهم تر از همه دارای توانایی ایجاد هویت یک برند باشد.

در واقع باید گفت که مهم ترین مسأله در این پروژه “چگونه ساختن” بود؛ در نتیجه طراحان آلترناتیوهای مختلفی از سیستم های ساخت را ارائه داده و وقوع فرم را به تعویق انداختند. در این صورت به این نتیجه رسیدند که به یک ژن نیاز دارند، یک ژنی که منجر می شود تا پروژه هر دفعه به صورتی دیگر به وجود آمده و چیدمان شود، همانند یک “جورچین”. برای این که جورچین در حداقل زمان ممکن ساخته شود، طراحان با دسته بندی عملکردها از دو سیستم ساخت به طور همزمان استفاده نمودند: کلیه ی فعالیت های عملکردی و تأسیساتی در واحدهای مدولار پیش ساخته ای سازمان دهی شد. سالن های پذیرایی نیز در تطبیق با سایت ها به صورت سازه ی تیر و ستون از پیش ساخته و سقف بتنی به اجرا در آمدند.

اگرچه عواملی چون ابعاد، وزن، تجهیزات تأسیساتی و عملیاتی، متریال و حمل و نقل و اسمبل کردن در طراحی مدول ها یکی از معضل های اساسی می باشند، در این پروژه نیز یکی از مهم ترین معضلات ایجاد ترکیبی یکنواخت توسط آن ها بود و قابلیت تنوع فضایی و همچنین انعطاف پذیری پروژه را تحت تأثیر قرار می داد. بدین سبب طراحان با چرخش شبکه ای به میزان ۳۰ درجه، یک مدولی را طراحی کردند که از دو شبکه ی هندسی پیروی کرده و برای پروژه امکان ایجاد ترکیبات متنوع و هندسه ی غنی را فراهم آورد. در نتیجه حاصل ترکیب این گونه نظام مندی جورچینی شبیه “مربع تنگرام” بود. در واقع باید گفت که این راه حل مناسبی بود که طراحان ارائه دادند. به عنوان اولین پروژه و در همکاری با دانشگاه تهران، زمینی به ابعاد ۱۲×۳۶ و شیب ۷ درصد برای ساختن رستورانی با ظرفیت ۱۰۰۰ پرس غذا در ۳۵۰ متر‌مربع در اختیار این گروه گذاشته شد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
رستوران هفت خوان مهرداد ایروانیان

رستوران هفت خوان | مهرداد ایروانیان

رستوران هفت خوان | مهرداد ایروانیان موقعیت: ایران ، شیراز معمار: مهرداد ایروانیان نوع ساختمان: عمومی سال ساخت: 2007-2011 کارفرما: آقای حسن‌پور مساحت: 3462 مترمربع هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد. جسم بی

ادامه مطلب »

مجتمع مسکونی آزاد | دفتر معماری موسوی و همکاران

مجتمع مسکونی آزاد | دفتر معماری موسوی و همکاران موقعیت: ایران، همدان معمار: سید جلیل موسوی تیم طراحی: سید آکام کاتورانی، سپهر عدالتی مرفه، راضیه شعاعی، فرشته بصیری، علیرضا مرادی مشکین نقشه های فاز دو: دفتر معماری موسوی و همکاران مساحت کل: ۲۵۰ مترمربع مساحت زیربنا: ۱۲۲۰ مترمربع اجرا: سید

ادامه مطلب »
رستوران داژیار جامعه معماران ایران

رستوران داژیار | دفتر معماری هرم

رستوران داژیار ، دفتر معماری هرم موقعیت: ایران، استان کردستان، شهرستان بانه، بلوار ورزش معماران: مرتضی مقدم، سامان بابایی، هیوا ابن‌عباس تیم طراحی: بهاره شیسی، مرضیه گلشاهی، الهه آذرخش، مهسا گرجی طراحی و معماری داخلی: دفتر معماری هرم کارفرما: مسعود علی‌محمدی مجری: هیوا ابن‌عباس مساحت زمین: 230 مترمربع مساحت زیربنا: 700 مترمربع عکس:

ادامه مطلب »
مجتمع بارکد جامعه معماران ایران

مجتمع بارکد | گروه معماری ایوان

مجتمع بارکد ، گروه معماری ایوان موقعیت: ایران، کیش معمار مسئول: امیر افغان تیم طراحی: ایلا کبگانی، حامد اخوی زادگان، عطیه کشاورز، آرش حسین زاده نام کارفرما: امین جلال پور تیم سازه پروژه: محمد روزنه تیم تاسیسات پروژه: سعیده اسلامی، لیلا یار محمدی مساحت: ۳۱۹۸ مترمربع عکس: استودیو دید اتمام پروژه: ۲۰۱۷ هشدار!

ادامه مطلب »

ساختمان اداری p.s.p | مهران خوشرو

ساختمان اداری p.s.p | مهران خوشرو  موقعیت:  تهران، پارک فناوری پردیس معمار: مهران خوشرو تیم پروژه: آلمارا ملکمیان، عادل عطایی، مهدی آتشبار، امیرمسعود نفیسی، مهسا ممقانی، سودابه قربانی، کوروش اسدزاده، حمیدرضا اعتمادی، سیامک یزدانیان مساحت: ۲۰۵۰ متر مربع سال: ۱۳۸۶ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم

ادامه مطلب »
معماری، دیدگاهی تاریخی

معماری، دیدگاهی تاریخی

معماری، دیدگاهی تاریخی نام کتاب: معماری، دیدگاهی تاریخی نویسنده: پاولوس لفاس ناشر: جوس ورلاگ سال انتشار: 2014 چاپ:  اول تعداد صفحه: 226 Architecture a historical perspective Writer: Pavlos Lefas Publisher: Jovis Verlag GmbH Year of publication: 2014 Edition:  1ST Pages: 226 توضیحات Description دانلود سرفصل ها آیا کهن الگوهایی در

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.