باشگاه فایت باکس ، استودیو معماری iiD
موقعیت: ایران، تهران
تیم طراحی: کاوه اخلاقی، وحید خلیلی (استودیو معماری iiD)
مجری اصلی پروژه : آقای اسداللهی
ناظر : کاوه اخلاقی، وحید خلیلی
طراح هویت سازمای فایت باکس : خلیل مدادی
ساخت تجهیزات ورزشی : شرکت صالکس ، صالح جمشیدی
طراح و مجری سازه LSF و بنای اضافه شده پروژه : شرکت یکان سازه، مهندس حکیمیان
مجری دیوارهای داخلی نمای بتنی : صنایع شیمیایی ژیکاو، مهندس شمسیان
مجری روشنایی و نورپردازی : هوبو تیم، مهندس شریفیان
تاسیسات : شرکت نوین تهویه، مهندس فرازنده
کارفرما و بهره بردار : شرکت ورزشی IFIT PRO
مساحت کل: 318 متر مربع
عکس: مهندس احمد غفاری
اتمام پروژه: 1398
کارفرمای جدید این بخش از مجموعه ورزشی انقلاب با تغییر کاربری رستوران و تبدیل آن به یک باشگاه ورزشی از ما خواسته بود تا یک طرح نوین برای روش تمرینی جدیدی به نام هیت (HIIT) ارائه کنیم، طرحی که البته کم هزینه هم باشد. خواسته کارفرما، طراحی روزآمد مبتنی بر روش تمرینی هیت بود که بر این اساس تیم طراحی ایده هایی را مطرح کرد.
روش تمرینی هیت، تمرینی هوازی و متناوب با شدت بالا و یکی از روش های نوآورانه و موثر برای چربی سوزی است. ایده اصلی پیدایش این روش، استفاده از فعالیت بالای بدنی در مدت زمان کوتاه است که در ورزش های رزمی به خصوص ورزش بوکس از آن بهره گرفته شده است.
چالش اصلی این طرح، خلق فضایی متناسب با نوع فعالیت خاص این فضا بود که در نهایت ایستگاهای تمرینی شامل 10 ایستگاه که هر فرد باید به مدت 3 دقیقه در هر یک از آنها به ورزش بپردازد، طراحی شد. هر استفاده کننده در عرض 30 دقیقه با طی ایستگاها به صورت متوالی در نهایت می تواند به ضربان قلب بالا برسد که میزان چربی سوزی حداکثری را تجربه می کند. هزینه پروژه های باشگاه های ورزشی بسیار بالاست و در این پروژه سعی شد تا از وسائل ورزشی ساخت ایران استفاده شود، این دستگاه ها مناسب با ورزش هوازی هستند که در مقایسه با سایر وسائل هزینه بسیار کمتری دارند.
ایده طراحی جداره ها مطابق با همین افزایش ضربان قلب شکل گرفت و با استفاده ازخطوط موازی رینگ بوکس که یکی از ورزش های بهره مند از این روش تمرینی است ادغام شده و بر روی جداره های جدید اجرا شد. رنگ زرد خطوط جدارها نیز که در زمینه تیره قرار گرفته اند بر اساس نظریه ایتِن، درخشش بالا و انگیزه بیشتری به فضا القا می کند که در هماهنگی با فعایت های صورت گرفته در فضا خواهد بود.
شدت بالای فعالیت های افراد در این فضا، ایده طراحی فضا را براساس رویکرد بروتالیسم قوت بخشید تا آنجا که تمام جزییات بنا مبتنی بر همین رویکرد طراحی شده اند. سقف ها و دیوارهای قبلی تخریب شده و دیوارهای داخلی مبتنی بر نیازهای عملکردی کاربری جدید ساخته شده اند. سقف ها با سازه کاملا نمایان بازسازی شده و درهای جدید نیز با مصالح فلزی کاملا نمایان ، حس واقعی مصالح بکار رفته در خود را نمایش می دهند. خطوط زرد در تمام فضاها امتداد یافته تا به طور مداوم به عنوان نماد حرکت و ادامه فعالیت به استفاده کنندگان انگیزه ببخشد.
نمای بیرونی پروژه به صورت نمای کانتینری، دارای خطوط برحسته و با مصالح فلزی و جزییاتی نمایان و بدون هیچگونه تزییینات طراحی شده و از نور های مورب برای نورپردازی در شب استفاده شده است. این ترکیب از خطوط برجسته و نورپردازی با خطوط مورب، هر چه بیشتر یادآورایده اصلی پروژه که شدت و سرعت بالای فعالیت های صورت گرفته در درون پروژه است را یادآور می شود.