Search
Close this search box.
Search

باشگاه آبی بینهایت | پژمان طیبی

باشگاه آبی بینهایت ، پژمان طیبی
موقعیت: ایران، رشت، چهار راه گلسار، روبروی شهرداری منطقه
معمار مسئول: پژمان طیبی
کارفرما: شادی رحیمی فرد، شقایق رحیمی فرد، شهرزاد رحیمی فرد
طراحی و دکوراسیون داخلی: پژمان طیبی
مشاوران و اجرای نورپردازی: پژمان طیبی
اجرای پروژه: حسین رحیمی‌فرد، محمد کمالی، فرشته رستگار، شیوا نجفی
طراحی سازه: سازه چادری کاوشکام
اجرای سازه: محمد کمالی
نوع سازه: پارچه کششی
طراحی تأسیسات: مهندس شگفت
نوع تأسیسات: فن کویل کانالی، گرمایش از کف
هوشمندسازی: میلاد و محمود گلی پور
سرپرست کارگاه: حسین رحیمی‌فرد، محمد کمالی، فرشته رستگار، شیوا نجفی
نظارت پروژه: پژمان طیبی، محمد علی طیبی
مساحت زیربنا: 205 متر مربع
عکس: پژمان طیبی، وحید قربانی
اتمام پروژه: 1398

باشگاه آبی بینهایت جامعه معماران ایران

مقدمه

در ابتدای امر، کارفرما خواستار ساخت یک استخر شنای روتین بود، اما با توجه به اندازه نه‌چندان بزرگ زمین پروژه، طراحی یک استخر استاندارد و با ابعاد مناسب برای ورزش شنا امکان‌پذیر نبود. با توجه با افزایش میانگین سنی افراد جامعه و وجود امراضی نظیر آرتروز و … نیاز به وجود باشگاهی که مختص به افراد سالخورده بوده و در آن ورزش‌هایی نظیر پیاده‌روی در آب و.. زیر نظر متخصصین حوزه‌های سلامت انجام شود، وجود داشت. از آنجایی، تقریباً تمام استخرهای شنا، برای افراد جوان‌تر و ورزش شنا آماده‌سازی شده‌اند، باشگاهی که مختص ورزش‌های آبی باشد (ورزش‌هایی نظیر تردمیل و دوچرخه داخل آب)، باید از طراحی متفاوت به استخرهای روتین برخوردار می‌بود.

نورگیری

یکی از مهم‌ترین چالش‌های این پروژه، مسئله تأمین نور طیبی بود. ازآنجایی‌که سازمان اماکن، وجود هرگونه پنجره‌ای را در استخرهای شنا سرپوشیده غدغن کرده است (به دلیل اشراف و دید در سانس بانوان) پیدا کردن راهی برای استفاده از نور خورشید، تبدیل به اولویت اصلی این پروژه شد.
پس از بررسی‌های متعدد، راه‌حل را در استفاده از سازه‌ای نیمه‌شفاف یافتیم (پوسته کششی پارچه‌ای) که بر فراز بام این مجموعه قرار گیرد.

روند طراحی

با توجه به تصمیم اتخاذشده در مرحله قبلی، و وجود فرم‌های منحنی در سازه پروژه، طراحی معماری کلیه بخش‌های پروژه بر اساس منحنی‌ها و فرم‌هایی انجام شد که در هماهنگی کامل با سازه باشد.
ازآنجایی‌که بودجه کارفرما محدود بود، سازه پارچه‌ای استخر، ساده‌ترین شکل ممکنه انتخاب شد. بااینکه این سازه قیمت مناسبی داشت، یک چالش کوچک برای معماری این پروژه ایجاد کرده بود: وجود یک ستون در مرکز پروژه.
از آنجایی‌که حذف این ستون، قیمت سازه این مجموعه را چند برابر می‌کرد، لذا معماری این پروژه با محوریت این ستون صورت پذیرفت.

عملکردهای موجود در نیمه ی فوقانی و تحتانی پروژه

در نیمه فوقانی، استخر و در نیمه پایینی سایر فضاهای جانبی استقرار یافت. از قبیل: فضا ورزش‌های غیرآبی (نظیر حرکات کششی و یوگا)، فیزیوتراپی و ماساژ، دوش پرفشار و جکوزی.
فضای بوفه و نیمکتی برای نشستش و صرف غذا، در مجاورت با این فضاهای ورزشی و در ارتباط تنگاتنگ با آن‌ها قرار گرفت. این تصمیم از آنجایی اتخاذ شد که جایگذاری بوفه (کافی‌شاپ) در مکان‌های دیگر امکان‌پذیر نبود و به قیمت از دست دادن کاربری‌های دیگر تمام می‌شد.

طراحی دکوراتیو

ازآنجایی‌که فضا و بودجه کافی برای هیچ‌گونه المان دکوراتیو اضافه‌ای وجود نداشت، طراحی فرم تک‌تک عناصر عملکردی به‌گونه‌ای صورت گرفت که خود به‌عنوان یک المان زیبایی‌شناسی و دکوراتیو شناخته و به‌کاربرده شوند. عناصری از قبیل دیوارک کافی‌شاپ، نیمکت‌ها، حوضچه کلر پیش ورودی استخر، دوش‌ها، دیواره جداکننده فضای بوفه از ورودی استخر، فضای تأسیساتی برای کانال‌های هوا و نور در محیط پیرامونی پروژه … همه و همه بر اساس همین دیدگاه طراحی شدند.

فضای کوچک پروژه

با توجه به فضای نه‌چندان دلباز پروژه و عدم امکان استقرار پنجره، وجود دیوار در پیرامون استخر، حس مناسبی نداشت. برای مقابله با حس محصوریت در فضای بسته و تنگ، آینه‌های سرتاسری پیرامون استخر قرار داده شد. آینه‌هایی که روبه‌رو هم بوده و بینهایت بار فضای داخلی را انعکاس می‌دهند.
برخلاف ورزش شنا که در ذات خود، تفریح و لذت را به همراه دارد، ورزش‌های تکرارشونده همچون پیاده‌روی با تردمیل و دوچرخه، چندان مفرح و سرگرم‌کننده نیستند. برای جلوگیری از این یکنواختی، یک سیستم تصویری تلویزیون در مقابل استخر قرار گرفت تا با تصاویری از طبیعت و … را نشان دهد.

تأسیسات

ازآنجایی‌که کاربران این پروژه در زمان سانس بانوان، همگی خانم بودند، نیاز بود تا فضای موتورخانه این استخر درجایی قرار گیرد که دسترسی به آن، مستقل از سایر بخش‌های استخر باشد. ( اکثریت تکنسین‌های تأسیسات آقایان هستند و طبق معیارهای سازمان اماکن، ورود آن‌ها به استخر ممنوع است). لذا استقرار موتورخانه در منتها علیه ورودی مجموعه و در مجاورت فضای پیش ورودی صورت پذیرفت.

سیستم گرمایشی

ازآنجایی‌که سازه پروژه، تبادل حرارتی زیادی با فضای خارج استخر دارد، نیاز به توجه دوچندان برای گرم کردن این مجموعه وجود داشت. در ابتدا استفاده از دستگاه‌هایی نظیر گرماتاب را مناسب یافتیم، اما کمی بعد متوجه شدیم که ممکن است باعث آسیب رساندن به سازه پارچه‌ای سقف گردد. با توجه به این نکته که کف این پروژه همیشه مرطوب بوده و شستشوی دائم ، امکان تجمع گردوغبار روی کف را از بین می‌برد، گرمایش کف ( که مشکلات تنفسی روتین این سیستم تأسیساتی را به همراه نداشت) به‌عنوان راهکار انتخاب شد. انتخابی که موجب شد راه رفتن با پای‌برهنه و انجام ورزش‌های هوازی و یوگا روی کاشی‌های سرد، با حس بهتری همراه باشد.

در این پروژه از ترکیب گرمایش به همراه فن‌کوئل کانالی استفاده شد. و ازآنجایی‌که فضای کافی برای قرار دادن این فن‌کوئل‌ها وجود نداشت ، در فضای داخلی (در قسمت دوش‌ها) یک سقف ایجاد کردیم، که بتوان دستگاه‌های فن‌کوئل‌ را روی آن استقرار داد. در روند طراحی معماری، این سقف نیز در هماهنگی کامل با سایر فیکسچرها و المان‌های پروژه دیده شد.

کانال های دمنده و مکنده هوا

ازآنجاکه وجود کانال‌های دمنده و مکنده هوا در دورتادور استخر الزامی بود، یک المان معماری که از جنس فومیز دورتادور همه فضاهای پروژه از قبیل استخر و رختکن کشیده شد. این لبه‌ها، نه‌تنها کانال‌ها را در خود جای‌داده‌اند، بلکه میزبان چراغ‌هایی برای نورپردازی  بلندگوها و … هستند و به لحاظ بصری، به‌عنوان یک واسطه، فرم سقف‌ها را از دیوار (آینه‌ها) جدا می‌کنند.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
آپارتمان بازیگوش دفتر پایا پِیرنگ جامعه معماران ایران

آپارتمان بازیگوش ، دفتر پایا پِیرنگ

آپارتمان بازیگوش ، دفتر پایا پِیرنگ موقعیت: ایران، شیراز معمار مسئول: اشکان قشقایی، سمانه متقی پیشه تیم طراحی: نیلوفر شمسی ، رسول فتح الهی کارفرما: دکتر مرادیان همکاران: گروه روشنایی لئو مساحت زیربنا: ۱۶۰ مترمربع عکس: محمد علمی اتمام پروژه: ۱۴۰۲ افتخارات: رتبه اول بخش طراحی داخلی جایزه معماری 2A

ادامه مطلب »

خانه ای با همسایگی سبز | علیرضا مشهدی میرزا

خانه ای با همسایگی سبز | علیرضا مشهدی میرزا موقعیت: ایران، تهران معمار: علیرضا مشهدی میرزا تیم طراحی: حمید زین ساز، پیام طالبی، امین الله وردی گرافیست: معین کامیاب ناظر: حمید زین ساز تأسیسات برق و مکانیک: امیر قراگوزلو، شرکت فرآیند فولاد بتن و ساروج عکس: حسین برازنده، نگار صدیقی،

ادامه مطلب »
طراحی داخلی ساختمان یوتاب آتلیه معماری مهسا دوانیان

طراحی داخلی ساختمان یوتاب | آتلیه معماری مهسا دوانیان

طراحی داخلی ساختمان یوتاب | آتلیه معماری مهسا دوانیان موقعیت: ایران ، شیراز ، خیابان قدوسی شرقی ، تلخداش، نبش کوچه 13 معماران : مهسا دوانیان همکاران طراحی: اردوان دانشی نوع تأسیسات/ نوع سازه: شوفاژ و اسپیلت، اسکلت فلزی مساحت/ زیربنا: مساحت کل:2500 متر مربع مساحت واحد مورد نظر: 250

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی امیریه | احمد پویامنش

ساختمان مسکونی امیریه | احمد پویامنشموقعیت: قم، شهرک قدس، میدان مولویمعمار: احمد پویا منشکاربری: مسکونیطبقات: زیرزمین و پیلوت و ۴ طبقهمساحت زمین :۳۰۰ مترمربعمساحت فضای ساخته شده: ۱۴۵۰ مترمربعمدیر و مجری پروژه: احمد پویامنشهمکاران اجرا: مهدی امیری، رضاحاورینظارت: حسن ناطقیطراحی سازه: مجید کریمیتاسیسات: امین یوسف لوعکس: علی اسماعیلی، حسن هاشم

ادامه مطلب »

کافه هریک | استودیو آرکا طرح کارا

طراحی داخلی سنتی-مدرن کافی شاپ هریک | استودیو آرکا طرح کارا موقعیت: ایران، تهران معمار: مازیار بهرامی، نگین بهرامی تیم طراحی: فرنوش فرجی مساحت: ۱۵۰ مترمربع نقشه فاز ۲: نگین بهرامی طراحی داخلی: مازیار بهرامی، نگین بهرام نورپردازی: میثم هژبر عکس: نگین بهرامی سال: ۱۳۹۷ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و

ادامه مطلب »
ویلای جعبه های پنهان جامعه معماران ایران

ویلای جعبه های پنهان | دفتر معماری کاصا

ویلای جعبه های پنهان ، دفتر معماری کاصا موقعیت: ایران، همدان معمار مسئول: یحیی کاشی، الهام صادقیان تیم طراحی: سعید شیروانی، امیرمهدی شاطریان، عرفان جواهری مجری: یحیی کاشی، محمد حاجیلوئی کارفرما: طیبه آرتیمانی، احمد سمریان مساحت زمین: 248 مترمربع مساحت زیربنا: 740 مترمربع عکس: محمدحسن اتفاق اتمام پروژه: 1401 هشدار! تمامی اطلاعات

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.