طراحی و دیزاین کافه رستوران ژیوار | استودیوی طراحی معماری ژیوار
موقعیت: ایران، اصفهان
معماران: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
تیم اجرا: محمد رضوی، مسیح مشگ فروش
دکوراسیون داخلی: فروغ رضوی، کیمیا والیانی
مساحت: ۷۰ مترمربع
سال: ۱۳۹۷
عکس: محمود گلستان نژاد
جوایز کسب شده: رتبه سوم هشتمین جایزه طراحی داخلی ایران-۱۳۹۹
فینالیست جایزه ی بین قاره ای A CONTINENTAL ARCHITECTURAL AWARDS 2 در سال ۲۰۲۱
سایت این پروژه در محوطه باغی قدیمی متعلق به هوانیروز اصفهان بوده که مدتی است کاربری آن به مجموعه تفریحی- غذایی اختصاص یافته است. این مجموعه به دلیل قرار گرفتن در میان فضای سبز باغ و همچنین امکان انتخاب کافه ها و رستوران های مختلف برای مخاطبان به فضایی جمعی و دلچسب برای افراد و خانواده ها تبدیل شده است.
بستر طراحی این پروژه در میان باغی است که انبوهی از درختان در درون آن قرار گرفته اند. نظام سازماندهی این باغ، یک راسته اصلی است که مجموعه ای از کافه ها و رستوران ها در اطراف این راسته به صورت منظم در میان درختان و فضای سبز قرار گرفته اند. در دو حاشیه اطراف سایت نیز فضاهای خدماتی در نظر گرفته شده است. این محوطه بر اساس اندازه و مساحت زمین تقسیم بندی شده و هر قسمت آن به هر کافه یا رستوران اختصاص داده شده است و درختان به صورت تصادفی در فضاهای تقسیم شده قرار گرفته اند. فضای اختصاص داده شده به این کافه تنها داری یک تک درخت در مرکز می باشد. حضور در طبیعت امکان برقراری ارتباط بی واسطه با آسمان، درختان و زمین را فراهم می کند. می توان زیر سایه درخت آرمید، به دور دست نگریست و تغییر زمان را با طلوع و غروب خورشید درک کرد. از طرفی در طراحی کافه نیاز به داشتن فضایی محصور، دنج و خلوت حائز اهمیت است. فضایی که امکان گفتگو، یادآوری خاطرات، خوردن و نوشیدن را فراهم می کند.
از این رو ایده اصلی برای طراحی این پروژه، توجه به طبیعت به ویژه فضای سبز و درختان است. کافه ای متفاوت که با طبیعت در ارتباط است، سقف آن آسمان، دیوارهای آن فضای سبز و کف آن سبز (چمن) است. حال این سوال مطرح است: ارتباط با فضاهای سبز پارک و ایجاد فضای خصوصی برای کافه با وجود همجواری کافه ها و رستوران های دیگر در کنار این پروژه چگونه میسر می شود.
طراحی این پروژه از درون شکل گرفت. توجه به ایده ی باغ ایرانی یکی از کانسپتهای اصلی این پروژه بود. ابتداییترین و سادهترین اصل هندسی باغ ایجاد محوری در میانه ی باغ و به موازات طول آن میباشد. هندسه ی باغ از تقسیمات راست گوشه تشکیل شدهاست. مهمترین این تقسیمات، انتظام چهار بخشی است. انتظام باغ بر اساس هندسه محوری، تناسبات و تقارن است.