سه خانه، یک خانواده ، وحید نسیمی
موقعیت: ایران، کاشان
معمار مسئول: وحید نسیمی
تیم طراحی: مهرنوش بابایی، رضا نسیمی، زهره شاهحسینی، سارا سلطانیان
طراحی و معماری داخلی: وحید نسیمی
مجری: وحید نسیمی، سعید همتی
نوع تاسیسات: فنکویل سقفی توکار، چیلر
کارفرما: محمد نبی
مهندس سازه: مصطفی شبخوان نوع سازه: فلزی
مساحت زمین: ۷۳۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۱۳۹۰ مترمربع
عکس:محمدحسن اتفاق
اتمام پروژه: ۱۳۹۸
پروژهی سه خانه، یک خانواده در شهر کاشان قرار دارد. خواست کارفرما، طراحی سه خانهی مجزا برای اعضای یک خانواده در مجاورت یکدیگر بود؛ به این ترتیب بنای میانی با زمینی وسیعتر به عنوان خانهی پدر و مادر و دو بنای مجاور به عنوان خانههای پسران پیشبینی شد. از مهمترین درخواستهای کارفرما که خط مشی طراحی پروژه را تعیین کرد، در نظر گرفتن فضای اصلی اقامتی در یک طبقه بدون حتی یک پله و یک سوئیت کوچک مستقل برای هر خانه بود، به این ترتیب خانهها به صورت شمالی در سه طبقهی زیرزمین، همکف (به شکل پیلوت) و طبقهی اول طراحی شدند.
طبقهی زیرزمین شامل انباری و موتورخانه و طبقهی همکف شامل پارکینگ، فضای سبز، حیاط و یک سوئیت یک خوابهی مجزا است که این سوئیتها جهت استفادهی مهمانان و یا فرزندان در آینده و نیز برگزاری مراسم مطابق نیاز کارفرما طراحی شدند. طبقهی اول فضای اصلی اقامتی خانواده است؛ این طبقه در خانهی پدر که پذیرای اعضای خانواده است، وسیعتر در نظر گرفته شده و شامل سه اتاقخواب، دو حمام، سرویس بهداشتی مهمان، فضای نشیمن و پذیرایی جدا از هم و آشپزخانه در میان آنها است. جداسازی هرچه بهتر فضاهای عمومی و خصوصی، رعایت سلسلهمراتب دسترسی به فضاها با تعریف پیشفضاهای ورودی و نیز کریدرهای خصوصی در جهت حفظ محرمیت فضاها از مهمترین اصول مورد نظر در طراحی پلانهای این پروژه بوده است.
با توجه به اینکه سیمای شهری کاشان با ساخت بناهای متعدد به ویژه با نماهای به اصطلاح کلاسیک، آسیب دیده است، در طراحی نمای این پروژه سعی شد گامی هرچند کوچک اما مثبت و آموزنده در جهت بهبود سیمای شهر کاشان برداشته شود.
طرح نما به گونهای است که بناها در مجاورت یکدیگر، همانند اعضای یک خانواده یکپارچه و هماهنگ دیده میشوند. علاوه بر آن، خانهی پدر با تاجی بلندتر در میان خانههای پسران به مثابهی شاهنشینی در میان دو گوشواره قرار گرفته است، همچنین فرم کمانیِ تاج نمای خانهی میانی تداعیکنندهی نورگیرهای سقفی خانهی بروجردیهای کاشان است. این موارد در کنار استفاده از آجر با رنگ و بافتی مناسب (به عنوان مصالح غالب نما) در هماهنگی هرچه بیشتر پروژه با معماری اقلیم و بستر خود موثر بوده است.