Search
Close this search box.
Search

ساختمان مسکونی توحید | دفتر معماری هوبا طرح

خانه آجری کردان ، استودیو معماری کاو
موقعیت: ایران، تهران
معمار مسئول: هومن بالازاده
معمار پروژه: داوود رئیسی
تیم طراحی: داوود رئیسی، علیرضا باقری، مونا رضوی
طراحی داخلی: علیرضا باقری، مونا رضوی، سامان سلیمانی ها
مساحت زمین: ۳۰۰۰ متر مربع
عکس: پرهام تقی اف
اتمام پروژه: ۲۰۲۰

ساختمان مسکونی توحید جامعه معماران ایران

معماری ساختمان مسکونی توحید در شهر تهران و در بافت مسکونی ساخته شده است که بیشتر از ساختمان های به هم چسبیده و متراکم تشکیل شده است. مقررات جامع از پیش تعریف شده شهر تهران، حکم می کند که ساختمان ها فقط از دو طرف باز شوند. طرح جامع از پیش تعریف شده تهران، مقرراتی را حکم می کند که  طبق آن ساختمان ها را محدود می شوند به این که فقط از دو طرف به بیرون باز شوند و برای جبران کمبود نور کافی خورشید، چاه نور مرکزی را اجرا کنند. چنین بافت شهری، ارتباط مردم با طبیعت را به تدریج به حداقل می رساند. بنابراین میزان فضای سبز در محله های مسکونی کاهش می یابد و آلودگی هوا به عنوان یکی از پیامدهای اصلی این وضعیت بروز می کند.

مسئله مورد بررسی این است که معماری چگونه می تواند در پرداختن به این مسائل کمک کند؟ چگونه نمای ساختمان می تواند بیش از یک شی بصری عمل کند؟ در مقیاس بزرگ‌تر، ساختمان‌های منفرد چگونه می‌توانند برای غلبه بر نبرد بین طبیعت و دنیای صنعتی به یکدیگر بپیوندند. فضای سبز در محوطه حیاط و نما ساختمان و همچنین پشت بام ساختمان ها  می توانند در ارتقای کیفیت زندگی هم در مقیاس ساختمان و هم در مقیاس شهری موثر واقع شوند.

ساختمان مسکونی توحید جامعه معماران ایران

نوع شناسی مسکونی فعلی “پر کردن” نیاز به بازنگری های اساسی برای بهبود محیط زندگی ساکنان دارد. در معماری ساختمان مسکونی توحید فلاور باکس های روی نما نه تنها فضاهای داخلی را بر اساس شبکه مدولار ساماندهی می کنند، بلکه نما را به یک باغ عمودی تبدیل می کنند. یکی دیگر از الحاقات سبز و پایدار به ساختمان توحید، بام سبزی است که در ماژول هایی از باغ های خوراکی برای استفاده ساکنان شکل گرفته است. حفره های موجود در سطوح زیرزمینی نفوذ نور خورشید را میسر کرده اند و جو این فضاهای با کیفیت پایین را تقویت کرده اند.

استفاده از مصالح مختلف در این پروژه، ایجاد توده ای همگن و هماهنگ در مناظر شهری را به حداقل رسانده است. بنابراین  در تمام قسمت های نمای ساختمان، از آجرهای سنتی با آجرهای لعابدار سبز-آبی روی فلاور باکس ها پاستفاده شده است. تا تاکید بیشتری بر این منظر عمودی شود. تجهیزات مکانیکی در فضای زیر فلاورباکس ها قرار داده شده اند و از این فضای بیهوده به بهترین شکل استفاده شده است.  از آنجایی که پله ها معمولاً محبوب نیستند و کمتر در ساختمان های مسکونی استفاده می شوند، در طراحی خانه توحید پلکان اولویت بندی شده اند و به نمای جلو آورده شدند تا استفاده از آن را به عنوان یک تمرین روزمره دلپذیر کنند.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

ساختمان مسکونی یوسف آباد | دفتر معماری اردیبهشت

ساختمان مسکونی یوسف آباد | دفتر معماری اردیبهشت موقعيت: ایران، تهران معمار: امیرحسین رستمی زاده تیم طراحی: فائقه خلیلی طراح سازه: آرین دادگر اجرا: میلاد افتخار منش عکس: ناهید صیامی، شیدا بنی هاشمی سال: ١٣٩٦ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی

ادامه مطلب »

ریچارد راجرز، برنده جایزه پریتزکر در سن 88 سالگی درگذشت

نام : ریچارد جورج راجرز زادهٔ: ۲۳ ژوئیهٔ ۱۹۳۳ محل تولد: فلورانس، ایتالیا درگذشت:  ۱۸ دسامبر ۲۰۲۱ (۸۸ سال) محل وفات: لندن، انگلستان ملیت:   بریتانیایی راجرز در سال 1933 در فلورانس ایتالیا متولد شد و چهار سال بعد به همراه خانواده اش به انگلستان نقل مکان کرد. پس از حضور در انجمن معماری

ادامه مطلب »
خانه سوده، فرهاد ابطحی

خانه سوده | فرهاد ابطحی

خانه سوده | فرهاد ابطحی موقعیت: کرج،تهران ویلا، شهرک درخشانیه معمار: فرهاد ابطحی طراح سازه: بهرام شاهپوری رندر خارجی: آرت ویز استودیو رندر داخلی: حسین صادقی دیاگرام: مرجان سیاوشی کارفرما: سوده مهابادی سال طراحی: تیر ۱۴۰۱ مساحت زمین: ۱۵۰۰ متر مربع مساحت بنا: ۷۷۵ متر مربع هشدار! تمامی اطلاعات پروژه

ادامه مطلب »

ویلای سی کاج | دفتر معماری الشتر

ویلای سی کاج | دفتر معماری الشتر موقعیت: ایران ، اصفهان معمار: دفتر معماری الشتر مساحت: 1500 متر مربع سال: 2016 عکس: فرشید نصرآبادی تولید کنندگان: نماچین هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد.

ادامه مطلب »
ویلای هفت خانه جامعه معماران ایران

ویلای هفت خانه | دفتر معماری راآر

ویلای هفت خانه ، دفتر معماری راآر موقعیت: ایران، البرز، جاده هشتگر طراحان: مجتبی مرادی، رامین کشاورز نظارت: مجتبی مرادی، سید رضا زمانی سازه: مهدی منتظری، امیر کشاورز ترسیم دیاگرام: رامین کشاورز، فرشته نظری مساحت زمین: ۱۰۸۷ متر مربع مساحت زیربنا: ۶۸۰ متر مربع عکس: محمد حسن اتفاق اتمام پروژه:

ادامه مطلب »
خانه ی پلاک ۵۳ جامعه معماران ایران

خانه ی پلاک ۵۳ | ندا میرانی

خانه ی پلاک ۵۳ ، ندا میرانی موقعیت: ایران، مازندران، تنکابن، خیابان جمهوری، خیابان انتقال خون، گلستان ۵ ام معمار مسئول: ندا میرانی تیم طراحی: ترانه ایران پور، گلنوش تهرانی تاسیسات مکانیکی: حسن حسن نژاد تاسیسات الکتریکی: شهاب حسينيان، مجتبى آقاپور مدیران اجرایی: ندا میرانی، میلاد عابدینی طراح سه بعدی: ندا

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.