Search
Close this search box.
Search

دکان نان و قهوه دستاس | استودیو معماری شماره چهار

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار
موقعیت: ایران، تهران
معماران: محمد یوسف صالحی، محمد صادق افشار طاهری
تیم طراحی: محیا عمویی
گرافیک: محیا عمویی، بهاره مقدسی
سرپرست پروژه: حمید عبدی
ویژال آرتیست: محمد امینیان
کارفرما: جناب آقای شبرنگ، جناب آقای محمودی
مساحت زیربنا: ۲۰۰ مترمربع
عکس: پیمان امیرغیاثوند
اتمام پروژه: ۱۴۰۳

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار، جامعه معماران ایران

نام این پروژه به معنای آس دستی است که از یک سنگ گرد متحرک و یک سنگ ثابت تشکیل شده است سنگ متحرک معمولا دایره ای و گرد است و در وسط سوراخی دارد و همچنین بر کناره آن دسته ای از چوب وصل شده است و آن را با دست می‌گردانند و برای آسیاب کردن  گندم از آن استفاده می‌شود.

در این پروژه، هدف ما فراتر از ایجاد یک فضای کاربردی و عملکردی برای کافه نان بود؛ بلکه ایجاد یک تجربه فضایی منحصر به فرد،که از غنای فرهنگی و تاریخی الهام می‌گیرد. ایده طراحی بر اساس آسیاب‌های دستی قدیمی ایرانی، معروف به “دستاس”، و مدل‌های طاقی تنورهای سنتی، به عنوان محوری‌ترین عناصر طراحی، انتخاب شده‌اند.

در طراحی این کافه نان، تلاش شده است تا تجربه‌ای بی‌نظیر و به‌ یادماندنی برای مشتریان فراهم شود. ترکیب هنر سنتی و طراحی مدرن، فضایی خلق کرده است که از نظر بصری جذاب و از نظر عملکردی بهینه است. هر بخش پروژه با دقت و توجه به نیاز و جزئیات طراحی شده تا مشتریان بتوانند عملکرد همه ی قسمت های این کافه نان و قهوه را مشاهده و از تجربه‌ای لذت‌ بخش برخوردار شوند.

با الهام از فرهنگ و تاریخ غنی نان در ایران و تلفیق آن با نیازهای امروزی، این پروژه نمایانگر همزیستی بین سنت و مدرنیته است،که در آن همه جزئیات معمارانه و به‌ دقت طراحی شده تا تجربه‌ای فراتر از انتظارات معمول را برای مشتریان فراهم آورد.

در طراحی بخش‌های مختلف کافه نانبه دلیل کمبود فضا و قسمت های متنوع مورد نیاز،باید چاره ای برای تفکیک فضاها لحاظ میشد،از طرفی علاقه ما به تسلط و دیدمشتریان بر قسمت های داخلی کافه نان که شامل: اتاق تنورها، محل شیرینی پزی و نانوایی بود،که یکی از جداره های اصلی فضا را تعریف کرد که با طراحی این جداره به صورت شفاف این امکان را فراهم کردیم که فضا به دو قسمت فروشگاه و کافه و همینطور پخت نان تقسیم کنیم.

دکان نان و قهوه دستاس، استودیو معماری شماره چهار، جامعه معماران ایران

بخش فروش و کافه: در این بخش با استفاده از رنگ مناسب فضایی دلنشین و دعوت‌کننده ایجاد شد که بازدیدکنندگان را به خود جذب می‌کند. با بهره‌گیری متریال های  طبیعی همچون چوب و سنگ، همراه با ورود نور طبیعی و نورپردازی گرم و ملایم، فضایی صمیمی و متعالی را پدید آورده است. در قسمت فروش نانوایی با الهام از مدل‌های طاقی تنورهای سنتی طراحی شده است. قفسه‌های نان به شکل قوس‌دار و با استفاده از مصالح مقاوم و بهداشتی ساخته شده‌اند تا هم زیبایی بصری و هم کارایی بهینه را ارائه دهند. این قفسه‌ها به عنوان عنصر برجسته‌ای در فروش نانوایی عمل می‌کنند، خطوط منحنی و نرم آنها نمادی از زیبایی و استحکام معماری ایرانی به خصوص تنورهای قدیمی است.

بخش کارگاه تولید که شامل: قسمت پخت و تنورها: این بخش به عنوان قلب تپنده کافه نان طراحی شده است. تنورها با بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن و بهینه‌سازی شده‌اند دراین بخش حرارت را به صورت یکنواخت توزیع می شود و با ایزوله کردن این فضا حرارت ایجاد شده مانع کارایی بخش های دیگر نمیشود. استفاده از مصالح مقاوم در برابر حرارت و طراحی مناسب برای تهویه، از جمله ویژگی‌های کلیدی این بخش محسوب می‌شوند.

قسمت شیرینی پزی: در طراحی قسمت شیرینی‌پزی، از مواد پایدار همچون استیل استفاده شده است. این مواد نه تنها به زیبایی و دوام فضا کمک می‌کنند بلکه حس تمیزی را نیز تقویت می‌کنند.

نورپردازی مناسب: نورپردازی در این بخش به گونه‌ای تنظیم شده است که فضای کار برای شیرینی ‌پزان بهینه باشد. استفاده از نور طبیعی و ترکیب آن با نورهای مصنوعی گرم، باعث شده است که فضا روشن و دلنشین باشد. همچنین، نورپردازی مناسب بر روی میزهای کار با روکش مس، جذابیت بصری بیشتری به آن‌ها بخشیده و مشتریان را به خود جلب می‌کند.

فضای باز و منظم: فضای کار در این بخش به گونه‌ای طراحی شده که همه چیز در دسترس و به صورت منظم قرار داشته باشد. استفاده از قفسه‌ها و کابینت‌های مناسب، کمک می‌کند که مواد اولیه و ابزارهای کار به راحتی در دسترس باشند و فرآیند تهیه شیرینی‌ها به صورت روان و بدون وقفه انجام شود.

نمایش فرآیند آماده سازی به مشتریان: در این بخش، با ایجاد جداره های بلند شیشه ای مشرف بر فضای پخت و  شیرینی‌پزی به گونه‌ای است که مشتریان می‌توانند فرآیند تهیه شیرینی‌ها را مشاهده کنند. این ویژگی، علاوه بر ایجاد جذابیت برای مشتریان، اعتماد و اطمینان آن‌ها به کیفیت محصولات را نیز افزایش می‌دهد


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
مسکونی ولنجک، سروناز سمرکند، جامعه معماران ایران

مسکونی ولنجک | سروناز سمرکند

مسکونی ولنجک، سروناز سمرکند موقعیت: ایران، تهران معمار مسئول: سروناز سمرکند رندر : رضا باستانی       سرپرست اجرا : امیرخسروی الکتریکال:مهدی خباززاده مکانیکال : علی قیطانی کارفرما: آقای گلستانیان مساحت زیربنا: ۳۰۰ مترمربع عکس: اچ اف استودیو اتمام پروژه: ۱۴۰۳ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم

ادامه مطلب »

طراحی داخلی رستوران هوک لانژ | زما آرکیتکس

رستوران هوک لانژ زما آرکیتکس طراحی داخلی رستوران هوک لانژ | زما آرکیتکس موقعیت: ایران، جزیره کیش معمار: رضا مفاخر مدیر طرح: بهار جوشن پوش تیم طراحی: مونا بیکایی، طناز کریمی، نیلگون رایگان، شروین اسماعیل زاده، نوید قندیلی مدیر اجرا‌: محمد رمضان زاده، آرمین باقرزادی همکاران اجرایی: شهراد دهقانی، محمد تسلط مساحت

ادامه مطلب »
ویلا مظفر آرش خطیر جامعه معماران ایران

ویلا مظفر ، آرش خطیر

ویلا مظفر، آرش خطیرموقعیت: ایران، مازندران، بابلسرمعمار مسئول: آرش خطیرمدیر طراحی: موژان بهروسرپرست تیم فنی: یاسمن تقی نیاتیم طراحی: پرهام کلانی، مهران مکارممدیر اجرایی: امیر خطیرسرپرست تیم اجرایی: نادر پیچکامساحت زمین: ۴۱۲ مترمربعمساحت زیربنا: ۱۸۴ مترمربععکس: استودیو دیداتمام پروژه: ۱۴۰۱ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم

ادامه مطلب »

ویلا شهری یزد | AWE Office

ویلا شهری یزد | AWE Office موقعیت: ایران، یزد معماران: امير شهراد، صدف قناویزباف نظارت : میثم میرمحمدی تیم اجرایی (مدیر، همکاران) : امیر شهراد، سعید حدادی سازه (طراحی، اجرا) : شاهین عباسی عکس: محمد قوام الدینی تیم طراحی : امیر شهراد، صدف قناویزباف، انوشیروان مجیدی، آذین فدایی سال :

ادامه مطلب »

رستوران حستوران | مهندسان مشاور طرح و معماری پرگار

رستوران حستوران | مهندسان مشاور طرح و معماری پرگار موقعیت: ایران، تهران معماران: بهزاد حیدری، شیرین صمدیان تیم طراحی: نسترن حدیدی، الینا وزین فرد، الناز غفوریان، نیکروز سیدی اجرای پروژه: بهزاد حیدری تیم اجرایی: سهند مظلومی، احمد امامی، سهیل مظلومی، نیکروز سیدی، حسین کریمی تیم طراحی و دکوراسیون داخلی: امیرعباس

ادامه مطلب »

ساختمان اداری p.s.p | مهران خوشرو

ساختمان اداری p.s.p | مهران خوشرو  موقعیت:  تهران، پارک فناوری پردیس معمار: مهران خوشرو تیم پروژه: آلمارا ملکمیان، عادل عطایی، مهدی آتشبار، امیرمسعود نفیسی، مهسا ممقانی، سودابه قربانی، کوروش اسدزاده، حمیدرضا اعتمادی، سیامک یزدانیان مساحت: ۲۰۵۰ متر مربع سال: ۱۳۸۶ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.