Search
Close this search box.
Search

دفتر بازتاب | نیما میرزا محمدی

طراحی داخلی دفتر بازتاب ، نیما میرزا محمدی
موقعیت: ایران، تهران، نیاوران
معمار مسئول: نیما میرزامحمدی
تیم طراحی: ملیکا میرمیران

سرپرست کارگاه: امیر علی کاظم تبریزی
مدلسازی: ملیکا میرمیران، نگین اصانلو
رندرینگ: ملیکا میرمیران
ترسیمات: مهسا یادگاری، نگین اصانلو
دیاگرام و گرافیک: ملیکا میرمیران، نگین اصانلو، شمیم پروانه، رعنا سیاقی
مساحت زیربنا: ۳۸۰ مترمربع
عکس: محمدحسن اتفاق
اتمام پروژه: ۱۳۹۹

طراحی داخلی دفتر بازتاب اثر نیما میرزا محمدی جامعه معماران ایران

این پروژه در ارتباط با بازسازی و دکوراسیون داخلی دفتر اداری بازتاب می باشد. نخستین چیزی که تیم طراحی در این پروژه با آن مواجهه شدند و توجه آن ها را به خود جلب کرد، پنجره‌ های قدی در طبقه‌ هفتم رو به پارک و کاخ نیاوران بودند. که با توجه به شیب پارک و باغ نیاوران، گویی پارک و بناهای کاخ درست روبروی این دفاتر واقع شده‌ اند. در ادامه به شرح ویژگی ها و طراحی مجدد این پروژه خواهیم پرداخت.

طراحی داخلی دفتر بازتاب اثر نیما میرزا محمدی جامعه معماران ایران
 

تجمیع سه واحد و طراحی پلان

چالشی که در این پروژه وجود داشته، درخواست کارفرما برای تجمیع ۳ واحدی بود که به صورتی غیر متداول در کنار یکدیگر قرار گرفته بودند. به دلیل شکل قوسی بنای اطلس‌ مال، این ۳ واحد تقریبا به صورت حرف L و به دور باکس آسانسورها و تاسیسات مجتمع واقع شده‌ اند. از سوی دیگر کارفرما، معماری مدرن و در عین حال فاخری را برای این مجموعه مد نظر داشته است.

همچنین کارفرما می‌ خواست بخش مدیریتی و پذیرش را از بخش پرسنلی به گونه‌ ای جدا نماید که به هر دو قسمت‌، دسترسی و تسلط کافی داشته باشد. بنابراین فضای مدیریتی به صورت جزیره‌ ای در مرکز و در محل قبلی واحد میانی که رو به شمال و پارک نیاوران نیز بود، در نظر گرفته شد.

قسمت غربی را به فضای پذیرش و اتاق کنفرانس و قسمت شرقی را هم به بخش پرسنلی و کارشناسی اختصاص داده شده است. به این ترتیب ورودی اصلی از واحد غربی معین شده است و پرسنل برای رسیدن به بخش های پرسنلی می‌ بایست از واحد میانی بگذرند.

به دلیل نحوه‌ جانمایی آبدارخانه‌ ها و سرویس‌ های قبلی، فاصله‌ کمی تا قوس پنجره‌ های رو به پارک باقی مانده بود و اگر با همان وضعیت، این ارتباط صورت می‌ گرفت، هم عرض اتاق مدیریت کم می‌ شد و هم تردد مداوم در مجاورت اتاق مدیریت ایجاد می شد که مطلوب نبود.

طراحی جعبه اتصال

بنابراین ایده‌ یک جعبه‌ کشیده که در میان فضا قرار می گیرد به ذهن طراح متبادر شد. به این ترتیب، جعبه‌ ای که آبدارخانه‌ ها و سرویس‌ ها را در خود داشت از دیوار جنوب واحدها کندیم و فاصله دادیم تا راهرویی پدید آید. این راهرو، فضای پذیرش در غرب را به فضاهای پرسنلی در شرق متصل می‌ نماید بی‌ آنکه مزاحمتی برای فضای مدیریت که در میان است، پدید آید.

جعبه میانی را هم تا جاییکه امکان داشت، کشیده شده تا علاوه بر سرویس‌ های بهداشتی و خدماتی، فضای پذیرش در سمت غربی آن و یک پنتری باز در سمت شرقی آن بتوانند قرار گیرند. این جعبه‌ کشیده در دو سوی شرقی و غربی به صورت سقفی نورانی و معلق امتداد یافته اند تا هم سبک باشند و هم بر شفافیت فضا بیفزایند.

حال در این فضایی مکعبی قرار دارد به طول تقریبی ۲۰ متر که از یک سو اکثر فضاهای خدماتی و پذیرش را در خودش جای داده و از سوی دیگر بواسطه راهرو‌ی مجاور آن اتصالی قوی میان فضاها پدید آورده است.

طراحی داخلی دفتر بازتاب اثر نیما میرزا محمدی جامعه معماران ایران

انتخاب متریال شیشه ای برای مکعب اتصال

۳ وجه این جعبه رو به پنجره‌ های قدی داشتند با منظر پارک و شهر، بنابراین تصمیم گرفته شد تمام بدنه‌ این جعبه از آیینه‌ ای تشکیل شود تا هم “بازتاب” شهر و پارک در آن جاری شود و هم از وزن بصری خود آن کاسته شود. این رویکرد سبب شد تا راهرو‌ی پدید آمده میان جعبه‌ و دیوار هم با بازتابی که در آیینه‌ های جعبه دارد، عریض‌ تر‌ و‌ دلباز‌تر جلوه کند.

جعبه رو به شمال و فضای مدیریت، بازتابی از سبزی درختان پارک است، پس در پاسخ به آن، برای دیوار جنوبی راهرو را نیز تا آنجا که می‌ شد پوشش گیاهی در نظر گرفته شده است. تا راهرو هم اثری از بازتاب سبزی گیاهان را داشته باشد. این رویکرد علاوه بر تلطیف فضای پروژه، احساس خوب عبور از این راهرو را دو‌ چندان کرده است.

×
جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا موقعیت: ایران، یزد، میدان شهید ریاضی، بلوار ابن سینا، پلاک13کارفرما: دکتر مقیمیعملکرد: کلینیک آزمایشگاهیتیم طراحی: حانیه دانشور، بهاره پزشکی، فاطمه حسنلواجرا: سعید بخشیمدیر پروژه: مهیار جمشیدینظارت: سعید بخشیتیم سازه و تاًسیسات: عمادی، اکبرپوریان، مردانیگرافیک : بیتا رضایی، امیرحسین محمد، رومینا قورچیان، ملیکا

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی مهر | آرا علی آبادی، آرش علی آبادی

ساختمان مسکونی مهر ،  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیموقعیت: ایران، شیرازمعمار مسئول:  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیتیم طراحی: نازنین مجاهد، ماهوش نظری، مهسا حسینی، رضا کاتبی، مهسا محمدپورمساحت: ۱۱۰۰ مترمربععکس: نوید عطروشاتمام پروژه: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق

ادامه مطلب »
کافه کناری گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار موقعیت: تهران ، چهار راه ولیعصرتیم طراحی : محمد کاظم هوشمند ، علی مقتدریمساحت پروژه:  170 مترمربعسال  اتمام: 1400وضعیت : ساخته شدهایده طراحی :ایجاد ریتم و تکرار با شکل دایره و استفاده خلاقانه از متریال آجر بهمنی و لوله های کارتنی.عکس : مهرنام روشن

ادامه مطلب »
ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان موقعیت: اصفهان، اشکاوندمعماران:ناصر حسن پور، سعید فروغیتیم طراحی: ناصر حسن پور، سعید فروغی، مهسا ترکان، حدیث مبلی، ستاره پورمصداقیسال تکمیل: 1401زیربنا: 310 متر مربععکس:  نگار صدیقیکارفرما: خانواده ریاضیاتمتریال های استفاده شده: میکروسیمنت، آجر هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »
خانه باغ برج جامعه معماران ایران

خانه باغ برج | استودیو معماری “با”

خانه باغ برج ، استودیو معماری “با” موقعیت: ایران، اصفهان، مشتاق اول کوچه باغ برج معماران: بابک کریم‌پور، علی شفیق طرح آجر چاربر: سروش اسدی مجری: بابک کریم‌پور، امید اشراقی گرافیک: علی شفیق کارفرما: مهدی فخر طاها نماکار: محمد حق‌نواز مساحت زمین: 100 متر‌مربع مساحت زیربنا: 290 متر‌مربع عکس: محمد

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.