Search
Close this search box.
Search

خانه پروا | دفتر معماری اسکو

خانه پروا ، دفتر معماری اسکو
موقعیت: ایران، مازندران، نور
معمار مسئول: کامبیز اسکندرتبار
تیم طراحی: دفتر معماری اسکو
مساحت زمین: ۱۵۵ مترمربع
مساحت زیربنا: ۸۹ مترمربع
عکس: استودیو دید
اتمام پروژه: ۱۳۹۷

خانه پروا جامعه معماران ایران

هرکس باید برای خود پناهگاهی داشته باشد. پناهگاهی به اسم خانه، جایی امن که صرف نظر از بزرگی و کوچکی اش، به آدم حس ناب اطمینان دهد. سقفی که حق ماست برای ذخیره‌ی شادمانی، آرامش، خلوت و حتی دلخوری برای روز مبادا. خانه پروا که نامش را وام دار کارفرماست، ثمره‌ی تجربه‌ی یک همکاری تنگاتنگ میان معمار و مالک است. معماری که تصمیم ساز خواسته های یک کارفرمای فرهیخته است، یکی از معلمان بومی منطقه که چکیده‌ی خواسته هاش از خانه، آرامش، خلوت، سادگی و امنیت است. با توجه به مبانی خواستاری کارفرما و استانداردهای معقول، خانه‌ای به مساحت ۱۵۵ مترمربع برای خانواده‌ی سه نفره‌ شان کافی می نمود. بنابراین دیاگرام فضاها بر این اساس شکل گرفت.

خانه پروا جامعه معماران ایران

خانه‌ای به دور از پیچیدگی های پر زرق و برقِ تجمل، جایی با گلدان های شمعدانی پشت پنجره هایی که تمام سبزی طبیعت را مثل قابی احاطه کرده‌اند و تصویرش در اتاق از هر زاویه‌ای، آرامش را یک جور متفاوتی تعریف می کند. یک گوشه برای خواندن جای خالی سلوچ با طعم گس چای شمال، یک گوشه پر از صدای دلنشین ویولون، گوشه‌ای دیگر برای حرف های ناگفته‌ی طول روز، برای شنیدن صدای خنده های دخترک و گوشه‌ای برای مرور تمام خاطرات گذشته، جایی که فقط خودت را بخواهد و با دست های سخاوتمندش تو را فرا بگیرد پیش از آنکه خواب! چهار گوشه‌ای به نام خانه.

خانه پروا جامعه معماران ایران

سایت در منطقه‌ای شهری با تراکم متوسط واقع شده که اگرچه از سر و صدای ذاتی شهرهای بزرگ به دور است ولی همچنان ایجاد آرامش به عنوان دغدغه‌ی اصلی و برخورد مناسب با آلودگی صوتی و بصری مورد توجه بود. درونگرایی ذاتی کارفرما و برونگرایی مورفولوژیکی معماری سواحل دریای خزر این پارادوکس را تشدید می نمود. برای حل این تناقض سعی کردیم تا حد ممکن سطح اشغال را کاهش دهیم و بر سبزی فضا یا اکسیژن و حیاط بیافزاییم. تلاش هایمان منجر به این شد که سطح اشغال خانه به کمتر از یک سوم زمین کاهش یافت.

دغدغه‌ی بعدی ما حل مساله‌ی نفود طبیعت به فضای زندگی و تخصیص محیط پیرامونی بیشتر نسبت به مساحت بود. شکست محورها جهت کوران مناسب برای تهویه و استفاده از راه حل های سنتی و ویژگی های مورفولوژیکی خانه‌ های بومی منطقه راه حل هایی بود که در پاسخ به نیاز کارفرما مورد استفاده قرار گرفت تا به درونگرایی ذاتی کارفرما و برونگرایی ژنتیکی منطقه همزمان توجه شود. احترام به خط آسمان دیرینه منطقه و تعظیم جهت هماهنگی با اقلیم و بافت در شاکله‌ی کلی بنا موثر بود. خطوط انتهایی مورب، محور عمودی را بست تا بنایی معتدل، فروتن و با مقیاس و در عین حال آرام و به دور از شلوغی امروزی شکل بگیرد.

خانه پروا جامعه معماران ایران

بهره گیری از قاب های شیشه های شفاف به مثابه‌ی تابلوهایی زنده از طبیعت در هر چهار فصل سال غافلگیرانه طبیعت را در قاب خود به تصویر می کشند. جایی که نور، بی پروا راه به درون می‌ یابد، می شود خلوتی برای جای خالی سلوچ!۱ و آن حیاط، در طبقه‌ی بالا را ساختیم تا حجت را بر پروای درونگرا تمام کنیم. جایی برای خیره شدن به دور دست ترین کوه هایی که چشم را یارای دیدنشان باشد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

خانه ای برای دو نسل | دفتر معماری فَضای فرا تُهی

بازسازی خانه ای برای دو نسل | دفتر معماری فَضای فرا تُهی موقعیت: ایران، تهران معمار: نیـما میـرزا محمدی تیم طراحی: ملیکا میرمیران مساحت زیربنا: ۳۳۰ مترمربع اجرا: نیـما میـرزا محمدی سرپرست کارگاه: الهه سادات حسینی مدلسازی و رندرینگ: ملیکا میرمیران، شمیم پروانه، نگین اصانلو ترسیم: ملیکا میرمیران، شمیم پروانه گرافیک: رعنا

ادامه مطلب »
دفتر مجله دیار رنا دیزاین

دفتر مجله دیار | رنا دیزاین

دفتر مجله دیار | رنا دیزاین موقعیت: ایران ، تهران معمار و اجرا: رضا نجفیان کارفرما: احسان دلاویز سطح زیربنا: 52 متر مربع همکاران طراحی: مینا نظم جو، محمد حسین حمزه لویی، آناهیتا وزیرنظامی، مریم نجفیان سرپرست کارگاه: سعید توده فلاح همکاران اجرا: مینا نظم جو، امیرپاشا اردم، مجید خاک خسته عکس: پرهام

ادامه مطلب »

بوتیک بی ام و | استودیو بازماندگان

آنچه امروز به عنوان شرکت بی ام و در جهان شناخته شده، فعالیتش را با تولید قطعات موتورهای هوایی در سال 1917 در آلمان آغاز کرد. با توجه به این پیشینه و اینکه در اکثرتبلیغات بی ام و از آسمان استفاده شده است در طراحی این اثر، دریچهها با فرم شکسته طراحی و اجرا شدهاند به صورتی که آسمان در نمای بیرونی کار دیده شود.
در طراحی فرنیچر داخلی این مجموعه نیز تا جای ممکن سعی بر این شده که از ایدهی قطعات هواپیماهای تولید شرکت بی ام و استفاده شود.
شرح پروژه: بوتیک بی ام و در سال 1399 به بهره برداری رسید.

ادامه مطلب »
ویلای رباعی دفتر معماری طلاکوب جامعه معماران ایران

ویلای رباعی ، دفتر معماری طلاکوب

ویلای رباعی ، دفتر معماری طلاکوبموقعیت: ایران، کاشان، روستای مرقمعمار مسئول: مسعود طلاکوبتیم طراحی: پرستو وفاجور، سعید فهیم پور ، محمدرضا فولادگر ،امیرحسین قمیکارفرما: آقای حمایتیانهمکاران: پرستو وفاجور، سعید فهیم پور ، محمدرضا فولادگر ،امیرحسین قمیمساحت زیربنا: ۵۵۰ مترمربععکس: محمد حسن اتفاقاتمام پروژه: ۱۴۰۰ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات،

ادامه مطلب »

کلینیک دندانپزشکی آلتیمیت | مهندسین مشاور شارپی

کلینیک دندانپزشکی آلتیمیت | مهندسین مشاور شارپیموقعیت: ایران، تهران، سعادت آبادمعماران : ابوالفضل یزدانی، سید علی زارعتیم طراحی: احسان قفل سازمساحت: ۷۵ مترمربعنقشه فاز دو: مهسا شمسطراحی و اجرای سازه: مهندسین مشاور شارپیعکس: حسین نیکبختسال آغاز پروژه: ۱۳۹۶سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح

ادامه مطلب »
نمایشگاهی برای آرامش جامعه معماران ایران

نمایشگاهی برای آرامش | احمدرضا شریکر

نمایشگاهی برای آرامش ، احمدرضا شریکر موقعیت: ایران، تهران معمار مسئول:  احمدرضا شریکر مهندس سازه: بهرنگ بنی آدم مدیر پروژه: مونا جان قربان مساحت زمین: ۲۱۰ متر مربع عکس: مونا جانقربان اتمام پروژه: ۲۰۲۰ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.