Search
Close this search box.
Search

خانه شماره 7 | گروه معماری امرداد

خانه شماره 7 | گروه معماری امرداد 
موقعیت: ایران، اصفهان
معمار: کامران کوپایی
تیم طراحی: الهام آذرنسب، شهرزاد معصومی، ساچناز آقایی، نگار مشرف
نقشه فاز ۲: الهام آذرنسب
مساحت زمین: ۳۰۸ مترمربع
مساحت زیربنا: ۲۵۰ مترمربع
طراحی و دکوراسیون داخلی: کامران کوپایی
سال: ۱۳۹۷
عکس: احسان حاج رسولی ها
جایزه: مدال بهترین پروژه‌ی طراحی داخلی سال ۱۳۹۸ (رتبه نخست مشترک) در دسته‌ی بازسازی

برای بسیاری از طراحان و معماران، یکی از دشوار ترین و در عین حال زیباترین و شیرین ترین رویاها این است که خانه خود را طراحی کنند. همچنین بسیاری از افراد کنجکاوند تا بدانند طراحان و معماران داخلی خانه خود را چگونه طراحی می کنند. طراح این پروژه نیز به عنوان یکی از این افراد همیشه در پی آن بوده تا چگونه خانه ای می بایست برای خود طراحی کند؟

کامران کوپایی کارفرما و طراح پروژه با همسر خود که نقاش و مجسمه ساز است پیش از این در آپارتمان زندگی می کردند. فضا و روحیه ی حاکم بر خانه سابق آن ها، پاسخگوی نیازهای این زوج هنرمند نبود. از این رو آن ها تصمیم به فروش آپارتمان خود و خرید خانه ای جدید گرفتند. با توجه به محدودیت هایی که ایشان در بودجه و زمان داشتند، به دنبال خانه ای میانسال بودند تا در بازه زمانی کوتاه به بازسازی آن بپردازند. بنابراین آن ها اولین خانه ای که مشاورین املاک به آن ها معرفی کرده بودند، خریداری کردند. یکی از نکات جالب در این پروژه آن بود که طراح این خانه را پیش از این که ببیند، به سبب شماره پلاک که نشانی از نیک بختی در ذهن او داشت پسندیده بود. پلاک این خانه شماره ۷ بود. همانطور که می دانید، عدد ۷ در باور و اعتقاد ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. این عدد برای طراح یادآور بسیاری از خاطرات شیرین و خنده های سرخوشی زندگی می بود.

علاقه ی این زوج به خانه پس از دیدن آن دوچندان گشت. این خانه پلانی ساده داشت و کیفیت فضایی اش مناسب بود، با وجود این که فضا کمی گرفته به نظر می رسید، اما روشن و دلباز بود و می توانستند با اعمال تغییراتی آن را به فضای دلخواه خود ارتقا دهند. طراحان زمانی محدود داشتند و می بایستی ظرف ۱۰۰ روز این پروژه را به اتمام می رساندند. از این رو طراح از همان روز اول فرآیند ساخت و طراحی را آغاز کرد. اما این روند به سبب نداشتن فرصت برای برداشت و تهیه نقشه و سه بعدی سازی و تصویر سازی، به روش های معمول صورت نگرفت. تمامی مراحل طراحی پیوسته در محل و در طی اجرا انجام می شد. باید افزود که تمامی نقشه ها و ترسیماتی که در ادامه برای شما به اشتراک خواهیم گذاشت، پس از اتمام پروژه و جهت ارسال به مسابقه آماده شد.
تخریب ساختمان در طی ۱۵ روز صورت گرفت. سازه بنا که از دیوارهای باربر و طاق های ضربی بود نیاز شدیدی به تقویت داشت. با توجه به توصیه مشاور، ایستایی و استحکام بخشی نقاط حساس صورت گرفت و سایر عناصر اضافی به سرعت تخریب گشت.

در طی انجام فرآیند بازسازی طراح با محدودیت هایی روبرو گشت که روند کار را دشوار می ساخت. از جمله این محدودیت ها که پیش تر هم بدان اشاره شد، تنگی وقت و همچنین هزینه های پیش بینی نشده با توجه به بودجه ی محدود بود. تاسیسات مکانیکی و الکتریکی نه چندان کارآمد و فرسوده بود و گرمایش و سرمایش خانه پیش از بازسازی به وسیله‌ی بخاری و کولر آبی تامین می‌شد. در طی روند بازسازی، گرمایش به پکیج و رادیاتور ارتقا یافت. طراح به دنبال رادیاتورهای قدیمی ولی کار نکرده‌ای بود. نکته جالب توجه در این بخش این بود که طراح بعد از جست وجوی بسیار تنها توانست ۷ عدد پیدا کند. نشانه‌هایی که ذهن و باور طراح آنها را بی‌ارتباط با خانه نمی یافت.

سازمان فضایی و عملکردی خانه در عرض به ۳ بخش تقسیم شد. با وجود این که فضاها از نظر عملکردی دارای استقلالی نسبی بودند اما کمترین ارتباطی با یکدیگر نداشته و همین خود سبب ایجاد تنگی و دلگیری خانه می‌شد. کاملا واضح بود که با افزایش ارتباط میان بخش ها و ایجاد گشایش در میانشان این مشکل حل می گشت. فضای آشپزخانه با اتاق خواب جنوبی جابجا شده و گشودگی بزرگی در میان دیوار آشپزخانه در جهت داشتن ارتباط بهتر با فضای غذاخوری ایجاد شد.

به علاوه، در دیوار روبروی این گشودگی، در فضای غذاخوری گشایش کوچکتری ایجاد شد و به این ترتیب محوری شرقی غربی، از قسمت مهمان‌خانه تا آشپزخانه نمایان گردید. همچنین باید افزود، دیوار جداکننده‌ مجاور پله ی مهمان‌خانه، برای ایجاد یک محور شرقی-غربی دیگر از مهمان‌خانه تا نشیمن، حذف شد. دیگر اینکه، به جای پله‌ی بام که از جنس آهن بود، حمام و پله ای جدید ساخته شد و در بالای آن آتلیه همسر معمار با ارتباط مستقیم با فضای بام ایجاد گردید.

طراح استفاده از قوس و منحنی در نماهای بیرونی و داخلی و برش ها را دوست می داشت و معتقد بود که قوس نیم دایره به خاطر فرم خالصی که دارد، احساس عمیقی از آرامش را به مخاطب منتقل می سازد. از این رو تصمیم گرفت تا از قوس های نیم دایره ای هم در اصلاح نمای بیرونی و هم در فضای داخلی استفاده کند. بخش میانی و اصلی ورودی نمای شمالی، جهت دعوت کنندگی بهتر و هماهنگی با نمای جنوبی دچار تغییراتی گشت و البته از محدودیت‌های اعمال شده از طرف شهرداری بی نصیب نماند.

طراح برای صرفه‌جویی در هزینه و زمان، نیمی از دیوارهای تراشیده شده را با همان بافت آجری اش حفظ کرد. حتی بخشی از طاق ضربی فضای غذاخوری و آشپزخانه را بدون پوشش زیباتر یافت و بدین ترتیب همانطور دست نخورده باقی گذاشت. همچنین، او به فکر استفاده از مصالح بازیافتی بود و به این منظور در سقف مهمان‌خانه، از تخته‌های قالب بندی مستعمل و دورانداخته شده‌ ای که بدون نیاز به رنگ و پوشش و فقط تمیزی، ظاهری شایسته و مناسب با فضای خانه داشتند، نصب کرد؛ کاملا رایگان. برای پوشش کف سالن، کاشی آبی اصفهان که نسبت به سنگ و سرامیک ارزانتر و با حال و هوای فضای داخلی هماهنگ می‌نمود، اجرا شد و به جای دستگیره آماده برای کمد و کابینت، از وزنه های ۱۰۰ گرمی، که در آهنگری سال ها مشتری نداشت، استفاده گردید که بسیار ارزان بود.

همسر طراح که نیز نقاش و مجسمه ساز بود، همواره آرزو داشته در خانه ای زندگی کند که قابلیت تبدیل شدن به یک گالری موقت را داشته باشد. از این رو طراح در نورپردازی از تجهیزاتی استفاده کرد که این امکانات را فراهم می ساخت. به علاوه دیوارهای ساده و خاکستری که در بخش هایی نیز دارای بافت آجری بود، آماده ی نمایش انواع تابلوها می شد.

طراح برای طراحی درب ورودی ماشین و درب ورودی‌ خانه، از سبک سقاخانه ای استفاده کرده است. همچنین، وی کی خواست در جایی نشانی از امرداد و داستان عدد ۷ وجود داشته باشد. بدین صورت به فکر استفاده از نماد ماه امرداد یعنی شیر افتاد. درب ورودی ماشین، با الهام از نقش شیر در فرش‌های عشایری طراحی گردید تا یادگاری از این داستان باشد. ۱۰۰ روز بعد از اولین روز شروع اجرا، پروژه کامل به اتمام رسید و تصادفی در این خانه، ۱۳ قوس نیم دایره اجرا شد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
رستوران شیلان جامعه معماران ایران

رستوران شیلان | دفتر ما

رستوران شیلان ، دفتر ما موقعیت: ایران، کرمان طراحی و اجرا : دفتر “ما” (محمود ابراهیمی، علی بهمنیار) همکاران اجرا: عبدالرحیم ابراهیمی تاسیسات مکانیکی و سازه: شرکت رازان تاسیسات الکتریکی: غلامعلی کیوان ابراهیمی مساحت زیربنا: 520 متر مربع اتمام پروژه: 1396 هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح

ادامه مطلب »
استودیو کیک قنج الهام فرخی جامعه معماران ایران

استودیو کیک قنج ، الهام فرخی

استودیو کیک قنج ، الهام فرخیموقعیت: ایران، کرج، مهرشهر، فاز یک، بلوار ارم، نبش 116، قنج کیکمعمار مسئول: الهام فرخیتیم طراحی: دفتر معماری آروینمدیر اجرایی پروژه: ناصر هاشمیتیم اجرایی پروژه: محمد رحیمیگرافیک: یاسمین صفایی، فاطمه قنبریشرکت سازنده/ اجرا : شرکت آروینمساحت: 60 متر مربععکس: محمد حسین حمزه لوییاتمام پروژه: 1401

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی ارغوان | شهاب علیدوست و همکاران

ساختمان مسکونی ارغوان | شهاب علیدوست و همکاران موقعیت: ایران، تهران معماران: شهاب علیدوست، سونا افتخار اعظم تیم طراحی: حمیده رئوف زاده، محمود جعفرمن، مهدی بهشتی، آرش دریایی، قاسم نائیجی، پریسا سلطانی، دانیال خزائلی، رخساره پناهی نژاد مساحت: ۱۴۰۰ متر مربع سال: ۱۳۹۷ عکس: فرشید نصرآبادی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه

ادامه مطلب »
مسکونی ماهان، BA design Studio

مسکونی ماهان | BA design Studio

مسکونی ماهان | BA design Studio موقعیت: اصفهان، خانه اصفهان طرح:  BA design Studio /  بابک کریم پور، علی شفیق کارفرما: آقای حموله اجرا و نظارت: بابک کریم پور، مجتبی خسروی گرافیک : رامتین میر محمد صادقی طراح سازه: سهیل اولادنیا نوع سازه: بتنی نوع تاسیسات: پکیج، اسپلیت مساحت زمین:

ادامه مطلب »

مرکز همایش های بین المللی تبریز | شرکت مهندسین مشاور محیط فضارا

مرکز همایش های بین المللی تبریز | شرکت مهندسین مشاور محیط فضارا موقعیت: ایران، تبریز معماران: آیدین آصفی، پیام ابتکار مدیر پروژه: آیدین آصفی تیم طراحی: بهزاد نوشاد، آصفه فرشباف، مطهره نقیب، سالار آصفی مشاور ارشد طراحی معماری: سالار آصفی طراح سازه: بهمن فرهمندآذر، سعید محمدپور، میترا گوگانی وش تأسیسات

ادامه مطلب »

خانه بهروزی | گروه معماری و شهرسازی سروستان

خانه بهروزی | گروه معماری و شهرسازی سروستان موقعیت : ایران، تهران  معماران: مانلی افشنگ ، مهفام کوشش مدیر پروژه : دفتر معماری سروستان کارفرما: مریم خزئلی ، محمدرضا بهروزی نظارت : دفتر معماری سروستان تیم اجرایی (مدیر، همکاران) : دفتر معماری سروستان ارائه : مهسا الهی وفا عکس: مانلی

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.