Search
Close this search box.
Search

خانه شماره 6 | دفتر معماری تداوم پویا

خانه شماره 6 | دفتر معماری تداوم پویا
موقعیت: ایران، تهران
معماران: رضا صیادی، سارا کلانتری
تیم طراحی: مهستا محفوظی، سید محمد حسینی غفاری، فرزانه آقابابایی
تیم ساخت و ساز: محمدحسین ایزدی، رضا افسری، سپیده مقدم
گرافیک: استودیو هشت، سیاوش وزیر نظامی، فائزه طباطبایی، حسنی اکبرنژاد، شاها مقربی، آرمین زارعی، سهیل سهرابی
سازه: مرتضی بخشعلی زاده، محمد فتحی
تأسیسات الکتریکی و مکانیکی: نینا عموشاهی، هوفر اسماعیلی
عکس: استودیو دید، پرهام تقی اف، رضا صیادیان، رایان صیادیان
سال: ۱۳۹۹

خانه شماره 6 فتر معماری تداوم پویا جامعه معماران ایران ایزوآرک (6)

خانه شماره ۶، به طور انتقادی به منطقه گذشته شهری و همچنین انسان گمشده معاصر نگاه می کند که به نوبه خود باعث ایجاد فضای جدیدی شد.
شهر مانند بستری است که خانه ها روی آن قرار گرفته اند. خانه قلب و روح آدمی را آرام کرده و مکانی است که زندگی در آن جریان دارد. شهر از لایه های متعددی تشکیل شده است. اگر چه این ها مهم ترین مناطقی هستند که تعامل انسانی در آنها رخ می دهد و رفتارهای اجتماعی پدیدار می شود، اما حریم خصوصی و امنیت نیز برقرار است.

در شهر تهران، به دلیل تخریب لایه های بیرونی شهری و همچنین از بین رفتن لایه های داخلی، حریم خصوصی انسان آسیب های جدی دیده است. ساختمان ها بلافاصله در مجاورت خیابان ها قرار دارند و فضاهای فضای باز شهری در حال ناپدید شدن هستند. حضور انسان در شهر به خطر می افتد و فعالیت های گروهی به تدریج کم رنگ می شود.

به طور کلی، ما در گذشته “محله های فرعی” داشتیم، جایی که همسایگان با یکدیگر تعامل داشتند و تعامل اجتماعی رخ می داد. این “محله فرعی” در بین شهر و خانه واقع شده بود و به عنوان یک پل ارتباطی عمل می کرد.

به عنوان مثال، بومیان گذشته به همراه همشهریان خود، در شرایط انسانی و محیطی سازگار با طبیعت زندگی می کردند و می توانستند به راحتی از طریق چنین لایه های شهری عبور کنند تا به شهر متصل شوند. اما وقتی سبک زندگی تغییر کرد و خانه به ماشین زندگی تبدیل شد، تمام لایه های فوق الذکر در بین شهر و خانه نیز ناپدید شدند.

اگرچه ممکن است نتوان “محله های فرعی” گذشته را احیا کرد، اما طراحان از طریق پروژه خود تصمیم گرفتند خلاقانه عمل کرده و فضایی را با همان کاربری که در عین حال مناسب برای شرایط زندگی امروز می باشد، طراحی کنند.

این منطقه مشترک یک فرورفتگی است که در آن هر ساکن می تواند به راحتی به آن دسترسی داشته باشد. مکانی برای گفت وگو، معاشرت، سرگرمی، یا صرفاً فرار از زندگی. طراحان با ایجاد این پروژه، خاطرات محله های فرعی گمشده را احیا کرده و با اهدای این امر به شهر و همسایگان، گام دیگری در جهت یک زندگی زیبا برداشتند. معماری خانه شماره ۶ ، دیدگاه منحصر به فردی نسبت به ماهیت زندگی دارد و یک استاندارد زندگی جدید و همچنین ارتباط انسان مدرن با شهر را ایجاد می کند.

طراحان به واسطه ی این پروژه موفق به ارائه نوع جدیدی از الگوی ساخت و ساز در کشور شدند. در این ساختمان خانه و فضای کار در کنار هم قرار گرفته اند تا برخی از مشکلات زندگی امروز برطرف شود. در حقیقت، آن ها حجم ها را تغییر داده و در نتیجه، فضاهای مرده و نمای سوم را زنده کردیم و این فضای داخلی را به شهر گره زدیم.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
هوم لند جامعه معماران ایران

هوم لند | دفتر معماری پرومان

هوم لند ، دفتر معماری پرومان موقعیت: ایران، اصفهان، خیابان پروین معمار مسئول: امیر حسین جعفری تیم طراحی: سپیده کاوه، الناز اسکندریان، عرفان درخشنده پور، اعظم انصاری، سجاد کشانی، علی جوادیان، نگین هنرمند کارفرما: مجید اعتزازیان، علی شهپریان فر مساحت زیربنا: 1750 متر مربع عکس: علی یگانه نیا اتمام پروژه:

ادامه مطلب »
ویلای خطی جامعه معماران ایران

ویلای خطی | آرتور امید آذری، جعفر لطف الهی

ویلای خطی ، آرتور امید آذری ، جعفر لطف اللهی موقعیت: ایران، کرج، طالقان معمار مسئول: آرتور امید آذری، جعفر لطف الهی تیم طراحی: محسن قناد پور، کیمیا خوراکچی، شادی خاکباز، شیما شجاعی، حسین قناعت پیشه مساحت کل پروژه: ۳۵۹۰ مترمربع اتمام پروژه:  ۱۳۹۶ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات،

ادامه مطلب »

خانه آبان | استودیو فضا رویداد شهر

خانه آبان | استودیو فضا رویداد شهر موقعیت: ایران، اصفهان معمار: مینا معین الدینی، محمد عرب تیم طراحی: الهه حاج دایی، نازیلا ربیعی، میلاد علیدوستی، آرزو خسروی مساحت: ۴۵۰ مترمربع سوپروایزر: بهزاد مویدی مهندس مکانیک: مهدی دلاوری مهندس برق: فرید مسعود طراح سازه: روبین صدیق پور پیمانکار: مهران انصاری پور

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی الوند | دفتر معماری شصت­‌وسه‏ ، طراحی روشمند فضا

ساختمان مسکونی الوند | : دفتر معماری شصت­‌وسه‏ ، طراحی روشمند فضا موقعیت : ایران ، تهران ، مرزداران معماران: علی حیدری ، زهرا خانیکی مساحت زمین: ۳۰۰ مترمربع مساحت زیربنا: ۱۴۰۰ مترمربع عکس: محسن آزاده هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق

ادامه مطلب »

آپارتمان حس سیزدهم | دفتر معماری زما

آپارتمان حس سیزدهم | دفتر معماری زما موقعیت: ایران ، تهران ، یوسف آباد ، خیابان سیزدهم معمار: رضا مفاخر کارفرما: ولی زاده تیم اجرایی (مدیر، همکاران) : فرهاد ولی زاده ارائه : محمد امینیان، فاطمه نیک نژاد، تینا رکنی، نسترن فدائی، یحیی نوشابادی عکاس : رضا مفاخر، مسیح مستاجران

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.