Search
Close this search box.
Search

ساختمان مسکونی الوند | دفتر معماری شصت­‌وسه‏ ، طراحی روشمند فضا

ساختمان مسکونی الوند | : دفتر معماری شصت­‌وسه‏ ، طراحی روشمند فضا
موقعیت : ایران ، تهران ، مرزداران
معماران: علی حیدری ، زهرا خانیکی
مساحت زمین: ۳۰۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۱۴۰۰ مترمربع
عکس: محسن آزاده

هدف طراحی:
بنای مسکونی الوند، خانه­هایی جایگزین خانه قدیمی صاحبخانه در همین زمین است.طبق گفته کارفرما در خانه فضاها بی واسطه به هم می­رسیدند. و از همه جا دید داشتند، اولین خواسته نظام فضایی­ای متفاوت با خانه پیشین بود. طیفی از فضاهای خصوصی و عمومی طراحی کردیم که به هم دسترسی دارند ولی درجاهایی دیدشان به هم محدود شده­است. مثلا آشپزخانه همزمان فضایی جدا از فضای مهمان است و از مهمان­خانه دید مستقیم ندارد، اما به نشیمن به عنوان فضای مورد استفاده هر روزه و به غذاخوری که از لحاظ کاربردی مرتبط است، متصل است. نتیجه آن که فضاها در عین حال که حریم دیداری دارند، سیال­اند.

چالش های طراحی:
باورمان این است که رسیدن به سادگی کار چندان ساده­ای نیست. باید همه جوانب را در نظر بگیریم و در نهایت انتخاب کنیم. تنوع مصالح و جزییات که کمتر باشد، اجزای دیگر فضا مثل تناسبات و نور و دید به همان اندازه دیده می­شوند؛ فضا به عنوان کلیتی یکپارچه و ساده درک می­شود و ساکنان متفاوت خانه­ها،رنگ زندگی خودشان را به راحتی به خانه می­آورند.

ایده اصلی طراحی:
در خانه­ها، زندگی در ترکیبی از فضاهای باز و بسته جریان داشت. حیاط خانه فضای باز خصوصی­ای بود که منظری سبز می­ساخت؛ و برای هر کدام از ما بستری برای فعالیت­های گوناگون بود. این تجربه زیستی، ایده اصلی طراحی شد؛ تا امکان استفاده از فضاهای متنوع باز و بسته را در این بنا زنده کنیم.

تفکیک فضایی پلان:
بر این اساس دو گونه خانه­ی دیگر با حیاط­های خصوصی به کارفرما پیشنهاد دادیم. در خانه­های طبقه سوم و چهارم، حیاط در میان اتاق­های خواب و نشیمن خصوصی قرار دارد؛ فضای نیم باز بستری برای فعالیت­های متنوع است و برای فضاهای مجاورش نور و منظره ساخته­است. در طبقه پنجم، حیاط به آسمان وصل شده و در بدو ورود در عمیق­ترین نقطه نوری ساختمان، ساکنان و مهمانان را به نور و منظره دعوت می­کند. در گرم­ترین روز سال، هنگام عکاسی از بنا متوجه شدیم که حیاط­ها جریان طبیعی جابه جایی هوای مطلوبی هم می­سازند.

 

روند طراحی:
خانه­ ها از هر دو سو، تنها منظره­ای از خانه­ های بلند و کوتاه و نامتجانس همسایه با فاصله­ای نزدیک دارند. فکر کردیم حالا که حیاط­های مفصلی در خانه هست، می­شود بدون اشغال سطح زیادی از بنا، با تراس­های کوچکی با جاگلی­های بیرون زده از سطح نما، هم برای فضاهای داخلی و هم برای کوچه و همسایگان رو­به­رو منظره بسازیم.عمق زمین نسبتا زیاد است. حیاط­ها نور را به میانه خانه می­کشانند. بدون آن که از نورگیرهای کم کیفیت طبق ضوابط روی کاغذ استفاده شده­باشد.

نمای پروژه:
نما را جدا از ماهیت درونی ساختمان ندیدیم، در نتیجه پوسته بیرونی ساختمان در هر دو سو، بروز ظاهری فضاهای نیم­باز سبز و تغییر الگوی خانه­ها در طبقات است. جزییات ساده طراحی شده ­اند تا بدون جلوه­ گری، کمی از آشفتگی کوچه کاسته شود و به شهر احترام گذاشته شود.فضای ورودی پیاده را جدا از ورودی سواره و کاملا شفاف طراحی کردیم و کمی از پیاده رو عقب­نشینی کردیم، تا معبر پیاده را خودمان کمی گشوده کنیم و ارتباط دیداری با خیابان داشته باشیم و بنا را با جداره­ی پیاده کوچه آشتی دهیم.در همه­ی فضاهای سبز و در مقیاس انسانی برخورد با بنا، از آجر که مصالح با تناسبات کوچک­تری است استفاده شده، در عین حال رنگ و سبک چینش آجرها مطابق با روح کلی ساختمان است.

×
جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا

ماشین گفتمان شهری | استودیو معماری درک فضا موقعیت: ایران، یزد، میدان شهید ریاضی، بلوار ابن سینا، پلاک13کارفرما: دکتر مقیمیعملکرد: کلینیک آزمایشگاهیتیم طراحی: حانیه دانشور، بهاره پزشکی، فاطمه حسنلواجرا: سعید بخشیمدیر پروژه: مهیار جمشیدینظارت: سعید بخشیتیم سازه و تاًسیسات: عمادی، اکبرپوریان، مردانیگرافیک : بیتا رضایی، امیرحسین محمد، رومینا قورچیان، ملیکا

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی مهر | آرا علی آبادی، آرش علی آبادی

ساختمان مسکونی مهر ،  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیموقعیت: ایران، شیرازمعمار مسئول:  آرش علی آبادی، آرا علی آبادیتیم طراحی: نازنین مجاهد، ماهوش نظری، مهسا حسینی، رضا کاتبی، مهسا محمدپورمساحت: ۱۱۰۰ مترمربععکس: نوید عطروشاتمام پروژه: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق

ادامه مطلب »
کافه کناری گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار

کافه کناری | گروه معماری معیار موقعیت: تهران ، چهار راه ولیعصرتیم طراحی : محمد کاظم هوشمند ، علی مقتدریمساحت پروژه:  170 مترمربعسال  اتمام: 1400وضعیت : ساخته شدهایده طراحی :ایجاد ریتم و تکرار با شکل دایره و استفاده خلاقانه از متریال آجر بهمنی و لوله های کارتنی.عکس : مهرنام روشن

ادامه مطلب »
ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان

ویلای کنار خط | گروه معماری سروستان موقعیت: اصفهان، اشکاوندمعماران:ناصر حسن پور، سعید فروغیتیم طراحی: ناصر حسن پور، سعید فروغی، مهسا ترکان، حدیث مبلی، ستاره پورمصداقیسال تکمیل: 1401زیربنا: 310 متر مربععکس:  نگار صدیقیکارفرما: خانواده ریاضیاتمتریال های استفاده شده: میکروسیمنت، آجر هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.