Search
Close this search box.
Search

خانه رفیعی | دفتر معماری ما

خانه رفیعی | دفتر معماری ما
موقعیت: ایران، همدان
معمار: سید جلیل موسوی
تیم طراحی: سپهر عدالتی مرفه، سید آکام کاتورانی، علی مرادی مشکین
مساحت: ۴۷۰ مترمربع
عکس: محمدحسن اتفاق
سال: ۱۴۰۰

بافت شهری همدان نزدیک به پنج دهه است که به واسطه ی طرح های جامع به بافتی مملو تبدیل شده است. نتیجه چنین برنامه ریزی، موجب ایجاد رابطه ای مشخص بین جرم و فضای نورگیری از سمت جنوب و تشکیل زمین های به اصطلاح رو به جنوب و شمال شده است. این در حالی است که به دلیل نورپردازی از یک جهت، علاقه کمتری به خانه های رو به شمال در ساخت و فروش وجود دارد. در خانه های رو به شمال، نورپردازی از سمت حیاط و فضای انتهای آن تامین می شود که اغلب نور نامناسبی را به فضاهای پشتی می رساند.

مالک این خانه نیز که سال ها قبل در آنجا سکونت داشت و یک بار آن را بازسازی کرده بود، در ابتدا به دلیل موارد ذکر شده علاقه مند به فروش زمین خود و خرید زمینی به سمت جنوب با ابعاد بزرگتر (زمین پروژه با متراژ ۲۰۰ مترمربع بود که تنها می توانست از یک دهانه ۱۰ متری نور دریافت کند)، زیرا او فکر می کرد که تمامی اعضای خانواده خواستار حضور نور طبیعی در فضای داخلی ساختمان هستند. علاوه بر این، وی به فضاهای بیرونی و پرورش گیاهان علاقه داشت. نکته قابل توجه دیگر محدودیت بودجه کارفرما برای ساختمان بود. مشکل اصلی پروژه به موضوعی جهت پاسخگویی به دغدغه های کارفرما تبدیل شد: چگونه می توان نور طبیعی را به طور مستقیم و موثر در فضای زندگی این خانه ها پراکنده ساخت؟

با انتقال فضای خالی عمودی نور پشت بام به مرکز خانه و اتصال آن به فضای خالی افقی دیگری که مانند ایوان در خانه های سنتی یک طرفه همدان – مانند خانه های غضنفری و شریفی – به صورت نیمه باز است. فضایی که نور را به قلب خانه می آورد، به سوال اصلی تحقیق پاسخ داده شد: هدایت تمام فضاهای اصلی به سمت این فضای خالی مرکزی در قلب ساختمان و ایجاد فضای داخلی جهت گیری به سمت بیرون و کسب حداکثری نور طبیعی.

آنچه از بررسی رابطه بین درون و بیرون به دست می آید:
محو شدن مفهوم قطعی بیرون در فضای نیمه بسته قلب پروژه و از بین رفتن تمایز قطعی درون و بیرون خانه و تبدیل آن به دیالکتیکی مبهم.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

سینما فور دی

یکی از نرم افزارهای حرفه ای در زمینه ی طراحی 3 بعدی می باشد. اگر به دنبال رسیدن به نتایج حرفه ای هستید این محصول برای شما امکانات بیش از پیش در زمینه ی فیلم، تلویزیون، ات، شبیه سازی های علمی، معماری، طراحی محصول و یا هر رشته ی دیگر، فراهم می نماید به علاوه در راستای کامل سازی ظاهری مدل کاربر، تمامی مولفه های استاندارد و پیشرفته را در اختیارتان قرار می دهد. برای مثال در زمینه ی انیمیشن، ابزارهای پیشرفته ای را در اختیارتان می گذارد که به کمک آن می توانید شبیه سازی ها و مدل سازی های طبیعی و مختلفی داشته باشید، شما می توانید به راحتی حرکت مو در اثر وزیدن باد را پیاده سازی کنید. به کمک این نرم افزار می توانید سایه روشن های زیبایی به صحنه های دلخواه تان بیافزایید. از دیگر خصوصیات بارز این نرم افزار بهره گیری از موتور قدرتمند و سریعی است که امکان پردازش بیش از 64 پروسس را به صورت همزمان فراهم می کند.

ادامه مطلب »

شرکت داروسازی سیناژن | شرکت طراحی مدام

شرکت داروسازی سیناژن | شرکت طراحی مدام موقعیت:ایران، تهران معماران : ساناز قائم مقامی، مجتبی محمدظاهری تیم طراحی: فرزانه نوروزی، ندا شجاعی، مهیار جاویدان، پرتو حیدری، نیلوفر مرادی، آراز اسماعیلی، کامیار صلواتی مساحت: ۲۰۰۰۰متر مربع کارفرما: شرکت داروسازی سیناژن مدیر اجرایی: آرش لاهوتی سازه: داوود زارعی تأسیسات مکانیکی: علیرضا فرساد

ادامه مطلب »

ویلای آپ | گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا

ویلای آپ | گروه معماری ارش بعد چهارم فضا موقعیت: ایران ، تهران ، آبعلی معماران: علیرضا شرافتی ، پانته آ اسلامی مساحت: 1400 متر مربع سال: 2016 عکس: علی دقیقی تولید کنندگان: Foscarini ، Grohe ، Villeroy & Boch ، Alloc ، Venus glass مدیر پروژه: رضا اکرمی ساخت:

ادامه مطلب »

خانه افشاریه | دفتر معماری آرتور و همکاران

خانه افشاریه | دفتر معماری آرتور و همکاران موقعیت: ایران ، کرج ، جاده قدیم کمال شهر به هشتگرد ، بعد از پلیس راه شهرک افشاریه معمار: آرتور امید آذری همکاران طراحی: میثم فلاحی، نوشین صفایی، مولود حسینی امیر طراحی و دکوراسیون داخلی: آرتور امید آذری نوع تأسیسات/ نوع سازه: موتورخانه مرکزی،

ادامه مطلب »

کومه | گروه معماری شایان گستر

معماری کومه | گروه معماری شایان گستر موقعیت: ایران، نور معمار: پدرام شایگان مساحت: ۵۰ مترمربع عکس: پرهام تقی اف سال: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد. معماری بومی مازندران در بخش

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی زینال | آرمین عبدالله زاده

ساختمان مسکونی زینال | آرمین عبدالله زاده موقعیت: ایران، ماکو معمار: آرمین عبدالله زاده تیم طراحی: شیوا مردانی، حسن قنبرزادگان مساحت: ۲۵۰ مترمربع مساحت زیربنا: ۲۰۰۰ مترمربع طراحی داخلی: شیوا مردانی، حسن قنبرزادگان طراحی تأسیسات: حامد جلیل زاده عکس: استودیو پیکسل، سعید اسماعیل زاده سال: ۱۳۹۸ جوایز کسب شده: اثر

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.