باشگاه ورزشی حیات | آتلیه معماری مشیر
موقعیت: ایران ، اصفهان ، چهاراه عباس اباد خیابان اردیبهشت بعد از بانک پارسیان کوی شهریار
معمار: مجتبی هوشنگیان شیرازی
همکار طراحی: مهسا پاک شیر ، رخساره شکیبایی
کارفرما: علما زاده
مجری: مهندس مهدی مشکل گشا
ایده پردازی: مهسا پاک شیر
پرزانته: رخساره شکیبایی – بیتا عرفانی کیا
عکس: آرش اختران
گرافیست: محمد رضا عدلو
کاربری بنا: باشگاه بدنسازی
سال شروع و سال خاتمه: پاییز 1399 – تابستان 1400
کاربری قبلی بنا: مسکونی
پروژه باشگاه حیات مربوط به بازسازی و تغییر کاربری یک خانه مسکونی مربوط 40 سال گذشته است که واقع در یکی از خیابان های مرکزی و زیبای شهر اصفهان می باشد.
مالکین این خانه خواستار تغییر کاربری آن به یک کلوپ ورزشی خصوصی بودند که بیشتر برنامه دارد در جهت آموزش مربیان ورزشی فعالیت کند و باشگاه کاملا عمومی نیست.
موقعیت این باشگاه در میان یک خیابان سرسبز است. پشت این کوچه یکی از مادی های معروف اصفهان” مادی نیاسرم” واقع شده است. که درواقع یکی از جذابیت های پروژه موقعیت ویژه آن است که بین یک مادی و یک حیاط سرسبز واقع شده .
اولین موضوعی که در این پروژه برای گروه طراحی جذاب بود حس وحال این خانه زیبا بود که از ابتدا توسط مالکینش به خوبی حفظ شده بود همچنین تزئینات و تجهیزات خانه که با قدرت خود را نمایش می داد.به علت اینکه این مکان در گذشته منزل مسکونی مالکین پروژه بوده و قرار بود که آن را به یک باشگاه تبدیل کنند تلاش گروه بر این بود که حس و حال خانه حتی الامکان حفظ شود.
طراحی پروژه به این شکل شروع شد که تلاش به گسترش فضا کردیم تا فضایی یکپارچه ایجاد شود، در این راستا دیوار ها حذف شد و یک پاسیو که در وسط سالن قرار داشت به یک فضا جهت ورزش های گروهی اختصاص داده شد. آشپزخانه به عنوان فضای کافه در نظر گرفته شد. در کنار آن اتاق تغذیه برای مربی مربوط به تغذیه قرار گرفت. یکی از اتاق خواب های خانه به فضای رختکن اختصاص داده شد، همچنین حمام را گسترش داده و بخش سرویس بهداشتی و دوش ها در آنجا شکل گرفت. حال و پذیرایی خانه نیز به فضای اصلی باشگاه اختصاص داده شد.
کانسپت:
در این پروژه تلاش بر حفظ و نگهداری معماری مربوط به گذشته خانه در اولویت قرار داشت. سعی بر این بود تا گچ بری ها و آجر کاری های خانه حفظ شود همچنین آیینه کاری هایی به خانه اضافه شود.
ورودی مجموعه از حیاط بود که پس از ورود مخاطب به فضا با یک پذیرش مواجه و یک آیینه کاری بزرگ در این بخش طراحی شده و بیانگر کانسبت پروژه در ابتدا بوده است.
تلاش بر این بود که هیچ سقف کاذبی به سقف اضافه نشود تا حس و حال کاربری قبلی و خانه های زمان جنگ حفظ شود. از طرفی بجای استفاده از کفپوش هایی که امروزه برای کف باشگاه ها استفاده می شود (مانند: اپوکسی و کف پوش ورزشی)، از پارکت برای کف پروژه استفاده کردیم و همینطور در نورپردازی تلاش کردیم بتوانیم فریم ها و چارچوب هایی را به وجود آوریم که بتوانند به عنوان لاین های نوری عمل کرده و همزمان گچ بری ها و تزینات مربوط به معماری گذشته را قاب می کنند.
جداره رو به حیاط را کاملا گسترش دادیم تا بتوانیم بازشویی به سمت حیاط داشته باشیم.
کانسپت:
به وجود آوردن فضایی مدرن و ورزشی در کنار هویت معماری گذشته خانه برای گروه طراحی بسیار مهم بود که در کنار تغییر کاربری این فضا به باشگاه ورزشی هویت این فضا حفظ بشود.
کانسبت اصلی : قاب کردن عناصر معماری گذشته توسط قاب ها و لاین های که این لاین ها در کف و دیوار امتداد مییابد.