Search
Close this search box.
Search

آپارتمان مسکونی قیصی زاده | گروه معماری اشعری و همکاران

آپارتمان مسکونی قیصی زاده
گروه معماری اشعری و همکاران

نام پروژه: آپارتمان مسکونی قیصی زاده
سال تکمیل: 1396
زیربنا: 1140 مترمربع
محل پروژه: شیراز، بلوار پاسداران، خیابان آقایی
معماران اصلی: امیرحسین اشعری
نام عکاس: پرهام تقی اف
تیم طراحی: زهرا جعفری، افشین اشعری
کارفرما: خانواده قیصی زاده
تیم اجرایی: حمید غلامی، علی قیصی‌زاده، اصغر گرامی، ایوب هاشمی
سه بعدی: زهرا جعفری
گرافیست: سارا زحمت‌کش فرد شیرازی، امیر ایرانی‌دوست حقیقی
مطالعات: الناز امینی خانیمنی

AA-AshariArchitects-Gheisizadeh Residential Apartment (4)

در طراحی پروژه مسکونی قیصی‌زاده، تلاش اصلی ما این بود که بتوانیم در عین ایجاد حداکثر حریم بصری از بیرون به داخل، تا جای ممکن، ساکنان واحدهای مسکونی را از فضای بیرونی بهره‌مند سازیم. ما با ایده انعطاف‌پذیری شروع کردیم و به این فکر افتادیم که ساختمان نماهای متغیری داشته باشد؛ سعی کردیم با تغییر بازشوها، به نتیجه‌ای مطلوب در این زمینه، در عین «دادن حق انتخاب به ساکنین از لحاظ حفظ محرمیت درون» برسیم. ایده ساختمانی را در سر داشتیم که در عین درون‌گرایی، برون‌گرا باشد.

اقلیم گرم و خشک شیراز، ما را به این فکر انداخت که چگونه می‌شود در تابستان، در عین در امان ماندن از تابش آزاردهنده خورشید، تراسی باز داشته باشیم و در زمستان نیز با وجود در امان ماندن از سرمای زمستان، از نور خورشید استفاده کنیم. همگی این موارد باعث شد که به دنبال متریالی برای نمای ساختمان باشیم که بتوانیم به کمک آن، ایده‌های خود را محقق کنیم. پس از آزمون و خطاهای بسیار در این زمینه، به طرح استفاده از ورق‌های فلزی پانچ‌شده رسیدیم که نوعی معماری غیرقطعی را به وجود می‌آورد و ما را به سمت ایجاد یک نمای عملکردی پیش می‌برد.

ترکیب‌بندی نما، پوسته‌ای متشکل از ورق‌های فلزی سوراخ‌دار به ابعاد 60×80 سانتی‌متر است که فضای بیرونی را پیش روی بنا قرار می‌دهد. این تایل‌ها در قسمت تراس‌ها، توسط لولا به یکدیگر متصل می‌شوند و امکان تاشدن روی یکدیگر و بازشدن جداره تراس‌ها، در مواقع لزوم را فراهم می‌آورند. هنگام بسته‌بودن جداره تراس‌ها توسط این بازشوهای آکاردئونی، به هیچ وجه، امکان دیدن افراد درون آن، از بیرون میسر نیست. به علاوه، به دلیل جنوبی‌بودن جداره نمای ساختمان و زاویه تابش 80 درجه‌ای خورشید در ظهر تابستان شیراز، این ورقه‌های پانچ‌شده موجب کنترل نور آزاردهنده تابستان می‌شوند.

جهت القای هرچه بیشتر «حس خانه‌بودن» و ایجاد پیوند با مصالح طبیعی، از عناصر سبز در جداره عمودی نما استفاده کردیم که خود باعث کنترل هرچه بیشتر نور و دید به داخل فضاهای مسکونی می‌شوند. یاس هلندی و پیج امین‌الدوله، انتخاب‌های ما در این زمینه بودند. همچنین سعی کردیم که به جنبه‌های بصری طرح نیز توجه کنیم و برای جلوگیری از ایجاد یکنواختی در نمای ساختمان، دور بعضی پنجره‌ها را به کمک سازه کناف بستیم که با توجه به جنوبی‌بودن پنجره‌ها، جلوآمدگی این قاب‌ها جهت کنترل نور آفتاب است.

به هنگام شب، علاوه بر نمایان‌بودن روشنایی درون از پشت سوراخ‌های پانچ‌شده، گشودگی‌های مربع‌شکل کوچک بر روی این ورق‌ها، با چراغ‌های رنگی بر روی زمینه خاکستری‌رنگ نما، به وجود آمد که در نهایت، همگی این عوامل باعث کمک به خلق جداره‌ای با انعطاف بصری و کارکردی در نما شدند.

در طراحی پروژه مسکونی قیصی‌زاده، تلاش اصلی ما این بود که بتوانیم در عین ایجاد حداکثر حریم بصری از بیرون به داخل، تا جای ممکن، ساکنان واحدهای مسکونی را از فضای بیرونی بهره‌مند سازیم. ما با ایده انعطاف‌پذیری شروع کردیم و به این فکر افتادیم که ساختمان نماهای متغیری داشته باشد؛ سعی کردیم با تغییر بازشوها، به نتیجه‌ای مطلوب در این زمینه، در عین «دادن حق انتخاب به ساکنین از لحاظ حفظ محرمیت درون» برسیم. ایده ساختمانی را در سر داشتیم که در عین درون‌گرایی، برون‌گرا باشد.

اقلیم گرم و خشک شیراز، ما را به این فکر انداخت که چگونه می‌شود در تابستان، در عین در امان ماندن از تابش آزاردهنده خورشید، تراسی باز داشته باشیم و در زمستان نیز با وجود در امان ماندن از سرمای زمستان، از نور خورشید استفاده کنیم. همگی این موارد باعث شد که به دنبال متریالی برای نمای ساختمان باشیم که بتوانیم به کمک آن، ایده‌های خود را محقق کنیم. پس از آزمون و خطاهای بسیار در این زمینه، به طرح استفاده از ورق‌های فلزی پانچ‌شده رسیدیم که نوعی معماری غیرقطعی را به وجود می‌آورد و ما را به سمت ایجاد یک نمای عملکردی پیش می‌برد.

ترکیب‌بندی نما، پوسته‌ای متشکل از ورق‌های فلزی سوراخ‌دار به ابعاد 60×80 سانتی‌متر است که فضای بیرونی را پیش روی بنا قرار می‌دهد. این تایل‌ها در قسمت تراس‌ها، توسط لولا به یکدیگر متصل می‌شوند و امکان تاشدن روی یکدیگر و بازشدن جداره تراس‌ها، در مواقع لزوم را فراهم می‌آورند. هنگام بسته‌بودن جداره تراس‌ها توسط این بازشوهای آکاردئونی، به هیچ وجه، امکان دیدن افراد درون آن، از بیرون میسر نیست. به علاوه، به دلیل جنوبی‌بودن جداره نمای ساختمان و زاویه تابش 80 درجه‌ای خورشید در ظهر تابستان شیراز، این ورقه‌های پانچ‌شده موجب کنترل نور آزاردهنده تابستان می‌شوند.

 

جهت القای هرچه بیشتر «حس خانه‌بودن» و ایجاد پیوند با مصالح طبیعی، از عناصر سبز در جداره عمودی نما استفاده کردیم که خود باعث کنترل هرچه بیشتر نور و دید به داخل فضاهای مسکونی می‌شوند. یاس هلندی و پیج امین‌الدوله، انتخاب‌های ما در این زمینه بودند. همچنین سعی کردیم که به جنبه‌های بصری طرح نیز توجه کنیم و برای جلوگیری از ایجاد یکنواختی در نمای ساختمان، دور بعضی پنجره‌ها را به کمک سازه کناف بستیم که با توجه به جنوبی‌بودن پنجره‌ها، جلوآمدگی این قاب‌ها جهت کنترل نور آفتاب است.

به هنگام شب، علاوه بر نمایان‌بودن روشنایی درون از پشت سوراخ‌های پانچ‌شده، گشودگی‌های مربع‌شکل کوچک بر روی این ورق‌ها، با چراغ‌های رنگی بر روی زمینه خاکستری‌رنگ نما، به وجود آمد که در نهایت، همگی این عوامل باعث کمک به خلق جداره‌ای با انعطاف بصری و کارکردی در نما شدند.

موقعیت پروژه:

گروه معماری اشعری و همکاران

  • سال تاسیس: 1384
  • خدمات: طراحی، نظارت، اجرا
  • بنیانگذار: امیرحسین اشعری
  • تلفن تماس: 09389387979 – 09125031005
  • آدرس ایمیل: [email protected]
  • آدرس وبسایت: http://ashari-architects.com

جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

دو ویلای لواسان | دفتر معماری فرامرز شریفی و همکاران

دو ویلای لواسان | دفتر معماری فرامرز شریفی و همکاران موقعیت: ایران، تهران، لواسان معمار: فرامرز شریفی تیم طراحی طراحی: ساناز ممتاز، الهام رضایی نیا طراح سازه: کوروس اطاعتی طراح مکانیک: زنده یاد فرهاد نفیسی تأسیسات الکتریکی: بهزاد محمودیان مجری: شرکت ساختمانی دنو (حسن تاج الدین و همکاران) اجرا خاک مسلح: شرکت خاک مسلح ایران

ادامه مطلب »

کلینیک دندانپزشکی سیرکو | دفتر مهندسین مشاور شارپی

کلینیک دندانپزشکی سیرکو | دفتر مهندسین مشاور شارپی موقعیت: ایران، تهران، زعفرانیه معماران: ابوالفضل یزدانی، سید علی زارع تیم طراحی: احسان قفل ساز مساحت: ۱۱۰ مترمربع نقشه های فاز ۲: مهسا شمس سال آغاز پروژه: ۱۳۹۶ سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷ عکس: سید علی زارع فینالیست دسته درمانی در هفتمین مسابقات

ادامه مطلب »

خانه بهار | دفتر معماری آینه

خانه بهار | دفتر معماری آینهموقعیت: ایران ، اصفهان ، نجف آباد معماران: علی دهقانی ، علی سلطانی ، عاطفه کرباسیمساحت: 340 متر مربعسال: 2015عکس: فرشید نصرآبادیگرافیک: مهلا ابراهیم پور ، علی کرباسی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح

ادامه مطلب »

عمارت نجات | دفتر معماری نیما شیوا و همکاران

عمارت نجات | دفتر معماری نیما شیوا و همکاران موقعیت: ایران ، ساری ، جاده فرح آباد معمار: نیما شیوا همکار طراحی: مهدیس مطیعی طراحی و دکوراسیون داخلی: نیما شیوا نوع سازه: اسکلت فلزی مساحت زیربنا: 255 متر مربع کارفرما: نجات برزگر تاریخ شروع و پایان ساخت: 1395 عکس: علی اریمی

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی پیرا | دفتر معماری و منظر پایدار

ساختمان مسکونی پیرا | دفتر معماری و منظر پایدارموقعیت: ایران ، مشهدمعماران: بهرادتندروی ، سیامک خاکسار کارفرما: آقای پیراستهتیم طراحي : علی محمدی اصل، آرتور پطروسیان اجرا: سعید پیراستهعکس و گرافیک: استودیوی عکاسی ارسی، رسا قوام شهیدی هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.