Search
Close this search box.
Search

مجموعه ورودی شهرک مهرگان | دفتر معماری زند حریرچی

مجموعه ورودی شهرک مهرگان، دفتر معماری زند حریرچی
موقعیت: ایران، مازندران، رویان، دهکده گردشگری مهرگان
معماران اصلی: زند حریرچی، محمدرضا نورمحمدی
تیم طراحی: مهران کربلایی، وحید صادقی، ذجیران میرزاجانی، کسری خدائی
طراح دیتیل: سعید مهراد
معماری منظر: معماران زمینه (مریم یوسفی، مرتضی ادیب)
اجرا: دفتر معماری زند حریرچی، آبادگستر مهرگان
سازه: سهیل مهراد
تأسیسات برقی: آبادگستر مهرگان
تأسیسات مکانیکی: آبادگستر مهرگان
گرافیک: مریم انارکی
مساحت: ۱۷۵ مترمربع
عکس: استودیو دید

مجموعه ورودی شهرک مهرگان، دفتر معماری زند حریرچی، جامعه معماران ایران

ما در این پروژه تلاش کرده‌ایم تا تعریف خود از درون-بیرون، مرز، فرم، کانتکست و عملکرد را با ترکیب عناصر فرم، پر و خالی‌، نور، متریال، خط آسمان، فضای سبز و سطوح ارائه دهیم، تا ضمن پاسخ‌گویی به نیازهای فیزیکی و عملکردی پروژه، با ایجاد حس تعادل، درنگ، خوانایی و هدایت شنوندگی، تجربه متفاوتی از انتقال به درون را ارائه ‌کنیم. در این پروژه شفافیت، بنای طراحی قرار گرفته، به همین دلیل فضای ساخته نشده به اندازه فضای ساخته شده اهمیت دارد، این شفافیت در جداره‌ها به ما این امکان را می‌دهد که ارتباط بصری میان درون و بیرون فضا را تقویت کنیم و احساس ارتباط با محیط اطراف و تجربه بصری تقویت شود. همچنین، استفاده از شیب طبیعی سایت در ترکیب با عناصر طرح، از سویی باعث درهم تنیدگی فرم معماری و محیط شده و از سوی دیگر به ایجاد تناسبات مطلوب در فضا کمک کرده است.

در این پروژه، هنگامی که در تاریکی به بنا نگاه می‌کنیم، نور از داخل فرم‌ها را روشن می‌کند و جزئیاتی از معماری را که در روز ممکن است مخفی باشد را آشکار می‌سازد. و عمقی به فضاها اضافه می‌کند که با روز متفاوت است. نور پردازی داخلی ما می‌تواند با ایجاد سایه و روشن های مختلف، ابعاد و عمق فرم‌های ساختمان را بیرونی کند. هنگامی که نور داخلی به بیرون میتابد، زاویه‌ها و لبه‌های ساختمان به وضوح مشخص می‌شوند و حس فرم‌ها تشدید می‌شود. این سبک نورپردازی می‌تواند به عنوان راهنمایی برای کاربر عمل می کند. در لایه های بعدی جزئیات معماری مانند جداره های شفاف، بر مسیر ورود تاکید کرده و تجربه منحصر بفردی از فرم و نور را پدید می آورد که با حرکت و تغییر پرسپکتیو، این تجربه لحظه به لحظه تغییر خواهد کرد.

ما در این پروژه سعی کردیم تا تعریف خود از درون-بیرون، مرز، فرم، کانتکست و عملکرد را با ترکیب عناصر فرم، پر و خالی، نور، متریال، خط آسمان، فضای سبز و سطوح ارائه دهیم، تا ضمن پاسخگویی به نیازهای فیزیکی و عملکردی پروژه، با ایجاد حس تعادل، درنگ، خوانایی و هدایت شنوندگی، تجربه متفاوتی از انتقال به درون را ارائه کنیم. در این پروژه مفهوم شفافیت بنای طراحی قرار گرفته­ است، به همین دلیل فضای ساخته نشده به اندازه فضای ساخته شده اهمیت دارد. این شفافیت در جداره ها به ما این امکان را می دهد که ارتباط بصری میان درون و بیرون فضا را تقویت کنیم و احساس ارتباط با محیط اطراف و تجربه بصری تقویت شود. همچنین، استفاده از شیب طبیعی سایت در ترکیب با عناصر طرح، از سویی باعث در هم تندیگی فرم معماری و محیط شده و از سوی دیگر به ایجاد تناسبات مطلوب در فضا کمک کرده است.

نور

نور به عنوان یک عامل مهم تجربه حس فضا و تاثیرگذار بر احساسات و محیط، با فرم تعامل دارد. فرم می تواند نور را جذب یا منعکس کند و یا آن را پخش کند و تغییر شکل دهد، که این تاثیرات به تجربه کاربران و جذابیت فضاها اضافه می­کند. ما با استفاده از همین تاثیرات در مواجهه اول، تجربه حسی نور و فرم بیرونی بنا، یک چالش بصری برای بیننده پدید آوردیم. هنگامی که در تاریکی شب به بنا نگاه می­کنیم، نور، از داخل فرم­ها را روشن می­کند و جزئیاتی از معماری را که در روز ممکن است مخفی باشد را آشکار می­سازد. این تجربه حسی، عمقی به فضاها اضافه می­کند که با روز متفاوت است.

نورپردازی داخلی ما با ایجاد سایه روشن­های مختلف، ابعاد و عمق فضاهای درونی را بیرونی می­کند. هنگامی که نور از داخل به بیرون می­تابد، زاویه ها و لبه­های ساختمان به وضوح مشخص می­شوند و حس فرم­ها تشدید می­شود. این سبک نورپردازی می­تواند به عنوان راهنمایی برای ورود عمل کند و جزئیات معماری مانند جداره­ های شفاف، بر ساختمان تاکید کرده و تجربه منحصر به فردی از فرم و نور را دید می­آورند که با حرکت و تغییر پرسپکتیو این تجربه لحظه به لحظه تغییر خواهد کرد. به این ترتیب، درک ما از کالبد بنا در روز و شب متفاوت خواهد بود و باعث می­شود تا با شیوه­ای تازه و معنادار فضا را درک کنیم.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
ویلای سروستان جامعه معماران ایران

ویلای سروستان | استودیو طراحی مادو

ویلای سروستان ، استودیو طراحی مادوموقعیت: ایران، مازندران، جاده نوشهر نور، نرسیده به رویان، سیاه رود، شهرک سروستانمعماران اصلی: استودیو طراحی مادومدیر طرح : مازیار دولت آبادیطراح ارشد : دنیز ابراهیمی آذرطراح مسئول : تینا شاه نظریتصاویر سه بعدی : سعید صادقیان، سعید یوسفوندترسیمات : نورا سام، سونا تقی پور،

ادامه مطلب »

سالن زیبایی فهیما | دفتر معماری فرهد و همکاران

سالن زیبایی فریما | دفتر معماری فرهد و همکاران موقعیت: ایران ، کرج معماران: فرشاد فرهد، سپیده ولیعهدی تیم طراحی: سوگل ولیعهدی، امیر ولیعهدی، فاطمه عالی ابوذر، علی اکبر ظهیری مساحت:۲۰۰ متر مربع طراحی و دکوراسیون داخلی: فرشاد فرهد، سپیده ولیعهدی عکس: محمدرضا عبداللهی سال: ۱۳۹۷ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه

ادامه مطلب »
ویلای پنج دری | محمد فرجام

ویلا پنج دری | محمد فرجام | شیراز

در طراحی ویلا پنج دری از الگوهای معماری بناهای مسکونی ایران استفاده شده است. در واقع می‌توان بنای مدرنی را دید که برگرفته از عناصر معماری ایرانی می‌باشد. در این ویلا عناصری همچون حیاط مرکزی (قرار گرفتن پنجره‌ها و بازشوها در حیاط مرکزی)، رعایت حریم فضاهای عمومی و خصوصی، در نظر گرفتن نورگیرها و رعایت کردن عمق سایه‌بان‌ها و همچنین استفاده از طبقه فوقانی و استفاده از متریال آجر و نوع چیدمان آن در بازشوها را می‌توان دید که نقش کنترل و فیلتر نور رو ایجاد می‌کنند.

ادامه مطلب »
کافه جاسمیر گروه معماری کانی سواران

کافه جاسمیر | گروه معماری کانی سواران

کافه جاسمیر | گروه معماری کانی سواران موقعیت: ایران ، تهران ، میدان تجریش ، ابتدای خیابان مقصود بیک معمار: محمد کانی سواران عملکرد: تجاری کارفرما: آقای قنبری همکاران طراحی: گل نسا متحد(برندینگ)، مجید کانی سواران مساحت/زیربنا: 50 متر مربع مشاوران و اجرای نورپردازی: شرکت فاد سرپرست کارگاه: حجت ناجی

ادامه مطلب »

طراحی داخلی خانه سعدی | گروه معماری برزانیان

طراحی داخلی خانه سعدی | گروه معماری برزانیان موقعیت: ایران، اصفهان معماران: نوید برزانیان، امید برزانیان، سعدی حكیم مساحت کل: ۷۵۰ متر مربع سال: ۱۳۹۷ عکس: نوید برزانیان هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد.

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی مهر | آرا علی آبادی ، آرش علی آبادی

معماری ساختمان مسکونی مهر | آرا علی آبادی ، آرش علی آبادی موقعیت: ایران، شیراز معماران: آرا علی آبادی ، آرش علی آبادی تیم طراحی: نازنین مجاهد، ماهوش نظری، مهسا حسینی، رضا کاتبی، مهسا محمدپور مساحت: ۱۱۰۰ مترمربع عکس: نوید عطروش سال: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.