شوروم کنتراست | مجتبی میرحسینی ، رضا اسلامی
موقعیت : ایران ، تهران، بنی هاشم
تیم طراحی معماری : مجتبی میرحسینی ، رضا اسلامی
متراژ : 20 متر مربع
کاربری: شوروم
وضعیت: در حال اجرا
مدیریت اجرا : هومن خرسندی
نظارت بر اجرا : شرکت دَش
مقدمه:
طراحی فضای نمایش یا به اصطلاح شوروم، به دلایلی تجاری از اهمیت زیادی برخورداراست؛ هر چند که ممکن است خلاف این به نظر برسد و طراحی عمدتا سهل انگارانه صورت بگیرد. در طراحی این فضاها، ساختارعملکردی باید به گونه ای باشد که به جذب مشتری و در نهایت خرید منتهی شود. شوروم، باید قادر باشد کیفیت های به خصوصی عرضه نماید؛ خصلت هایی که تجربه های جدید و سطح بالاتری از رضایت مندی را به مشتری ارائه می کند؛ به عبارت دیگر، این فضا باید کیفیت و استایل ویژه خود را داشته باشد.
برای کارفرماهای این پروژه ها، مهم است که با تیم طراحی نسبتا حرفه ای رو به رو باشند تا علاوه بر تسلط به ویژگی های طراحانه و ساختاری، به قدری از دانش عمومی مربوط به مارکتینگ و خدمات به مشتریان برخوردار باشند.
ایده طراحی:
طراحی این گونه فضاها، عموما مطابق مد و ترند انجام نمی شود اما در مواردی مانند پروژه حاضر، ممکن است مطابق خواسته کارفرما، مطابق روز بودن مطلوب باشد. البته باید دقت داشت که این عمل با ظرافت انجام شود تا خسته کننده نشود و یا از مرز زننده بودن فضا رد نشود.
مطابق مطالب بالا، از قوس های نیم دایره به عنوان کانسپت کلی استفاده شده است و برای پرهیز از خسته کنندگی و تکراری شدن، و با رنگ های خنثی سفید و مشکی، با کمینه تزیینات در طرح دیده می شوند. البته انتخاب این رنگ ها در راستای هدف دیگری هم عمل می کند؛ بیش تر آیتم هایی که در شوروم نمایش داده می شوند، به رنگ طلایی و نقره ای هستند و بنابراین این رنگ ها برای کلیت فضای طراحی، به نمایش بهتر محصولات کمک می کند.
ساختار این فضا به طور کلی، شامل ریز فضاهای زیر است:
1-ورودی: به گونه ای طراحی شده که شفافیت و خوانایی داشته باشد.
2-فضای گردش و سیرکولاسیون: با وجود محدودیت مساحت فروشگاه و خواسته کارفرما مبنی بر نمایش حداکثر آیتم ها در فضا، سعی شده این امکان برای مخاطب فراهم شود تا بازدید راحتی از اجناس داشته باشد.
3-واحد (فضا) های نمایش:
واحد های نمایش به طور کلی سه دسته هستند:
-استندهای عمیق نصب شده روی دیوار
-استندهای دو رو و چرخان در یک لاین از داخل فروشگاه.
-استندهای باز که آیتم را از همه جهات در معرض نمایش قرار می دهد
-واحد های نمایش کوتاه برآمده از کف
4-صندوق
5-آبدارخانه
نکات مورد توجه در طراحی:
-سعی شده در این فضا، علاوه بر ایجاد زیبایی و تناسب، متریال ها وآیتم هایی به کار رود که ضمن مرغوبیت و دوام، هزینه نگهداری قابل قبولی داشته باشد.
-در نظر بود متریال ها و آیتم ها در هم نشینی باهم، ازظرافت و هارمونی برخوردار باشند.
-یکی دیگر از مواردی که در طراحی این فضا با دقت انجام شده، نورپردازی است؛ زیرا این بخش از طراحی چنان اهمیت دارد که می تواند منجر به موفقیت یا شکست کل پروژه شود. در وهله اول سعی شده تا حد امکان از نور طبیعی روز بهره گرفته شود. به طور کلی در نورپردازی تلاش شده سایه اندازی به کمترین حد ممکن برسد؛ بنابراین نور پردازی محیطی، با مجموعه چراغ های استوانه ای و به صورت یک دست، تامین می شود. هم چنین برای نورپردازی متمرکز، از ترک لایت های چرخان استفاده شده است.
لازم به ذکر است که این شوروم با توجه به مساحت و ماهیت کلی، از گونه شوروم های سمپل است؛ اما مطابق خواسته کارفرما، تا جای ممکن آیتم های حداکثر در فضا جای گذاری شده است. البته سعی شده که در طراحی و چیدمان، از اغتشاش بصری دوری شود؛ زیرا در این شرایط، بازدید کننده قادر نیست روی اجناس متمرکز شود و این ویژگی، سبب ایجاد آشفتگی در مخاطب می شود و در نتیجه، طراحی از هدف اصلی خود دور می ماند و حتی به نتیجه ی برعکس می انجامد. در راستای همین هدف، کلیه تصمیمات طراحانه مربوط به شکل واحدهای نمایش، در ارتفاعی بالاتر از ارتفاع دید قرار گرفته اند تا مانع جلب توجه خود آیتم ها نشوند.