ساختمان اداری سنگ نرم | سینا مصطفوی
موقعیت: ایران، تهران
معمار: سینا مصطفوی
تیم طراحی: بنفشه درویش ، حمید خاکی، محسن نوری، اشکان رضایی، نیوشا زریباف، کِن چِن (Ken Chen)، گو زی (Guo Xi)
سال آغاز پروژه: ۱۳۹۳
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۷
مساحت: ۱۰۰۰ مترمربع
طراحی سازه: امین نکوئیان
تاسیسات الکتریکی: کامران نراقی پور
تاسیسات مکانیکی: بهرام اکثیری
عکس: پرهام تقی اف، بامداد نوریان
جوایز کسب شده: رتبه دوم بخش تجاری و اداری و فضای کسب و کار جایزه معماری ۲A (آسیا) در سال ۲۰۱۸ میلادی
برنده در رقابت Architizer A+Awards در بخش Architecture + Stone به انتخاب مردم در سال ۲۰۲۰ میلادی
پروژه ی اداری سنگ نرم ساختمانی بلند است که در مرکز شهر یک منطقه شهری در حال توسعه واقع شده است. متراکم سازی شهری و تغییر کاربری زمین منجر به مجاورت بلوک های مسکونی کم ارتفاع به دفاتر تجاری یا تجاری متوسط و بلند می شود. در این زمینه، این پروژه یک راه حل معمارانه جایگزین برای یک پروژه اداری توسط سنگ های محلی ساخته شده است.
حجم یکپارچه به واسطه ی صفحات از پیش ساخته شده در اندازه های مختلف ساخته شده است که با صفحات فلزی تا شده و از پیش ساخته شده و سپس با هم بصورت خشک در محل مونتاژ می شوند. از طرفی، حرکت نرم اجزای تشکیل دهنده ی نما به ایجاد یک سطح منحنی شکل کمک زیادی کرده است. نقاط کانونی این شیب ها ورودی ها و دهانه ها را مشخص می کند، نمای ساختمان را تغییر می دهد، خط افق را تنظیم می کند و چشم انداز حیاط خلوت را به راه پله تا سقف متصل می کند.
برخی دیگر از استراتژی های طراحی عبارتند از:
_ محو شدن پوشش ساختمان جهت تأکید بر چشم اندازها به سمت آسمان و زنجیرهای کوهستانی تهران در بالکن ها یا ایوان ها، و پایین به طرف خیابان جهت این که اگر ناظر نگاه خود را کمی به سمت پایین هدایت کند، می تواند منظره ی پانورامایی از خیابان را نیز مشاهده نماید.
_ فعال کردن نمای پشتی ساختمان با اتصال آن به پشت بام از یک طرف و حل کردن آن به آرامی در یک چشم انداز متحرک مانند فرش که تنها درخت موجود را در بر می گیرد و گیاهان جدیدی را با هم ادغام می کند.
_ طراحی بلوک ساختمان داده شده به عنوان حجم به جای نمای دو بعدی جدا شده. آن ها توانسته اند که هر دو نمای غربی و شرقی بنا را با موفقیت در نمای جلویی، سقف و حیاط خانه ترکیب نمایند.
_ کنترل تحمل های مونتاژ با جبران انحرافات جزئی در سنگ های بریده شده با دست با دقت بیشتر در تولید صفحات فلزی تاشو
_ به حداقل رساندن باقی مانده مواد با تفکیک سطوح مداوم به عناصری با اندازه های مختلف از ۶۰ میلی متر تا ۱۴۳۰ میلی متر.