Search
Close this search box.
Search

ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا | توسعه پایدار هزاره سوم

ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا | توسعه پایدار هزاره سوم
موقعیت: ایران،تهران
معمار: توسعه پایدار هزاره سوم
تیم طراحی: بابک مظاهریون، علی اصغری، مهدی دانشور
طراحی سازه: بابک مظاهریون، پیمان شیخی
اجرا: بابک مظاهریون، علی اصغری
عکس: محمدحسن اتفاق
ساختمان اداری-تجاری مدرن پلازا

۱-مفاهیم کلیدی و الهام بخش

با توجه به شیب قابل ملاحظه جنوب به شمال تهران در این منطقه و عدم صدور مجوزهای بلند مرتبه سازی در پهنه های جنوبی سایت، این ساختمان در طبقات بالا از دید پانورامیک و نا محدودی بهره مند می باشد. بکار گیری شیشه در حجم وسیع در نمای جنوبی جهت بهره گیری از این پتانسیل در طبقات اداری می باشد.
طراحی یک ساختمان لندمارک در بافتی نسبتا یکنواخت و مسکونی که دسترسی اصلی آن از طریق اتوبان تامین می گردد از چالش های اصلی طراحی بوده است. سرعت بالای تردد در این اتوبان طراح را ملزم به رعایت مقیاس درست در ترسیم خطوط اصلی نما می کند.
بنابراین پیروی از خطوط و فرم هایی با ابعاد کوچک عملا بی معنی بود. با توجه به نیازهای ذکر شده حجم بنا کم کم از یک مکعب شیشه ای روتین تغییر کرده و با تقسیم کردن ساختمان به قسمت بالایی و پایینی و ایجاد تمایز از این طریق و همچین بکارگیری زوایای تیز گوشه و بیرون زدگی های حجمی سعی شد باعث خوانایی و تمایز بیشتر این لند مارکت از فواصل دور در مقیاس بزرگ تر شهری شود.

۲- مشکلات در طول طراحی و ساخت پروژه

تصمیم شهرداری منطقه برای ساخت پلی در گوشه جنوب پیش بینی نشده بود که می تواند جلوی طبقات اداری را بگیرد. این مشکل با افزایش ارتفاع طبقات اول تا سوم و تغییرات جزئی در نما برطرف شد. این چالش و ورودی ها را به روشی جالب طراحی کرده است. دسترسی به طبقه همکف تجاری و در مرحله دوم دسترسی از ضلع شمالی به طبقات اداری اختصاص داده شد. اختلافات زیاد در دو داستان متفاوت طراحی شده است.

۳- تکنیک های ساخت و ساز:
سازه این ساختمان به صورت بتن مسلح به شکل ویژه و مصالحی مانند شیشه است، چوب، ورق فلز و سیمان می توان نام برد. استفاده از خنک کننده چیلر با مارک بالا و سیستم های گرمایشی با سیستم خنک کننده و گرمایش جداگانه با نام تجاری MC MASTER.
یک منبع آب برای این ساختمان طراحی شده است که در صورت قطع آب تا یک هفته آب ساختمان را تأمین می کند. صرف نظر از کمبود ساخت و ساز، این ساختمان کاملاً با الزامات استاندارد طلای LEED مطابقت دارد.

۴- طراحان با توجه به درخواست کارفرما برای تقسیم طبقات اداری به ۴ واحد و داشتن حداکثر دید (از شمال و جنوب) تقسیم طبقات و ساخت پیکره بندی را شروع کردند. پیکره بندی فضایی بر شکل‌ گیری روابط فضایی منسجم در یک مجموعه برای رفع نیاز کاربران و آسایش و آرامش آن‌ ها تأکید دارد در حقیقت پیکره بندی فضایی خانه در یک منطقه می تواند الگوهای مختلف نشات گرفته از گذر زمان در یک منطقه را نشان دهد.
با وجود دو گذر در ضلع شمالی و جنوبی ملک و اختلاف ارتفاع حدود ۳ متری بین دو معبر- طراحی واحد تجاری با ارتفاع ۶ متر با ایجاد شکستگی در سقف طبقه همکف این ملک مورد توجه قرار گرفت.
به دلیل اینکه هر واحد دید شمال و جنوب را کامل داشته باشد برای هر واحد یک پاسیو جدا طراحی شده که دید شمال بهتر و یک پاسیو مرکزی هم برای لابی در نظر گرفته شد.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

برج جام | مهندسان مشاور حرکت سیال

برج جام | مهندسان مشاور حرکت سیال موقعیت: ایران ، تهران معماران: رضا دانشمیر ، کاترین اسپریدونف سال اتمام پروژه: ۲۰۱۵ متراژ بنا: ۶۴۰۰۰ متر مربع. هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد. برج

ادامه مطلب »
ساختمان شیخ بهایی جامعه معماران ایران

ساختمان شیخ بهایی | دفتر معماری علیدوست و همکاران

ساختمان شیخ بهایی ، دفتر معماری علیدوست و همکاران موقعیت: ایران، تهران معمار مسئول: شهاب علیدوست، سونا افتخارآزم تیم طراحی: امیر نیک نفس، حمیده رئوف زاده، سهند محدث، حامد بختیاری، مهرداد کارچانی، پریسا پویافرد، سما خاکی، مینا مهرداد، آیدا احسانی، ونوس انتظامی، کوروش امیرشاهی، مژگان عبداللهی، علیو محمدی زاده زاده سازه

ادامه مطلب »
باغ خور جامعه معماران ایران

باغ خور | آتلیه معماری بابک عبدالغفاری

باغ خور ، آتلیه معماری بابک عبدالغفاری موقعیت: ایران، کرج، هشتگرد معماران: آتلیه معماری بابک عبدالغفاری تیم طراحی: ناتالی عیشونژادیان، کیانوش شیدایی، رژان عبدلی طراح داخلی: مونا افرازی رندرینگ: فروغ سیدی همیار تصویرسازی: آرین نامدار بنادری، ناتالی عیشونژادیان سازه: پیمان یداللهی کارفرما: آقای پرویز فلاحتکار مساحت زمین: 530 متر مربع

ادامه مطلب »

ساختمان اداری بوش | دفتر معماری باغ ایرانی

ساختمان اداری بوش | دفتر معماری باغ ایرانی مکان: ایران ، تهران معماران: مهسا مجیدی ، انوشه احمدی مساحت کل: ۷۶۰ مترمربع سال:‌ ۱۳۹۲-۱۳۹۱ عکس: علی دقیق هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد.

ادامه مطلب »

ساختمان مسکونی چپیره | دفتر معماری بایودیزاین

ساختمان مسکونی چپیره | دفتر معماری بایو دیزاین موقعیت: ایران، دزفول معماران: حسین حلاج، آرش ضیاء مساحت: ۹۶۰ مترمربع اجرا: محمد ارجمند، محسن هندی زاده نورپردازی: امیر سخایی مهندس سازه: محسن هندی زاده عکس: محمدحسن اتفاق سال: ۱۳۹۹ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و

ادامه مطلب »
خانه ای میان دو گردو، دفتر معماری کاو، جامعه معماران ایران

خانه ای میان دو گردو | دفتر معماری کاو

خانه ای میان دو گردو، دفتر معماری کاو موقعیت: ایران، البرز، چهارباغ دفتر طراحی: دفتر معماری کاو معماران: شایان سیف، ترانه ایرانپور گرافیک: دفتر معماری کاو اجرا: دفتر معمار ی کاو سازه: علی سیدی مساحت: ۲۰۰ مترمربع عکس: محمدحسن اتفاق اتمام پروژه: ۱۴۰۱ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.