خانه سکوت | استودیو طرح اول
موقعیت: ایران ، اصفهان
معماران : محمد شماعی زاده، شیرین شریف فر
تیم طراحی | همکاران پروژه : امیرحسین توکلی، محمدسعید معاوی، حمید حسینی، شهاب شماعی زاده
کارفرما: مجید سکوت
تیم اجرایی (مدیر، همکاران) : احمد عابدی
سازه (طراحی، اجرا) : محمد رضا نیلی پور
تأسیسات الکتریکی (طراح، مجری) : علیرضا صادقی
تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) : علیرضا جوی
عکس : فریبرز علاقه بند
مدیر پروژه : بهرام شیرانی
سال : 1395-1396
کاربری : مسکونی
مساحت پروژه : 220 مترمربع
خانه سکوت در شهر اصفهان یک آپارتمان سه طبقه به سبک معماری مدرن می باشد. سادگی ساختار، حجم، نماهای خارجی و سیرکولاسیون پلان در فرایند طراحی پروژه نقش عمده ای داشته اند. همچنین هماهنگی با بافت شهری و عوامل تکراری محدوده پروژه از ویژگی های طراحی این خانه به شمار می رود. اصول طراحی خانه سکوت اصفهان بر اساس سه معیار سادگی، عملکردگرایی و برخی ویژگی های معماری بومی می باشد.
طراحی داخلی خانه به واسطه ارتباط با فضای شهری و محیط بیرون، دارای حیاط های مرکزی در داخل پروژه می باشد تا محیطی امن و آرامش بخشی را خلق نموده و عنصری مرتبط بین بیرون و داخل خانه باشد. طراحی حیاط های خصوصی داخلی هسته اصلی طراحی خانه سکوت می باشند که در شکل گیری ساختار، مسیر و کیفیت های پروژه نقش مهمی داشته اند. عوامل سکوت و بافت سبز در قلب تپنده پروژه بوده اند.
پلان باز و شفاف با رعایت محرمیت و حفظ امینت خانه نسبت به خارج ساختمان اولیوت اصلی طراحان بود که این مورد با تعبیه آجر مشبک در نمای ساختمان به نتیجه رسید. خلق بافت های عمودی بر روی نما نور طبیعی مناسب را به فضاهای بسته اعم از راه پله ها و اتاق های پایینی می رساند و در عین حال یک کانسپت طراحی ساده و زیبا برای پوسته ساختمان محسوب می شود.
دکوراسیون داخلی خانه سکوت شامل ویژگی معماری مدرن است که به واسطه سادگی المان های داخلی و انتخاب دکورهای ساده در تمام عرصه های ساختمان قابل مشاهده می باشد. متریال شیشه در بسیار از بازشوها و فضاهای ارتباطی نصب شده تا ویژگی شفافیت و سادگی را به طور قابل لمسی نشان دهد. سه حیاط مرکزی در داخل ساختمان تعبیه شده تا با خصوصیت حیاط های مرکزی ساختمان های سنتی اصفهان و کاشان را در این خانه مدرن زنده کند. ماهیتی که به زیبایی با پروژه عجین شده است.
سادگی ساختار و فرم در بیرون در عین متحرکبودن فضای داخل، هماهنگ بودن با بافت شهر و به نوعی قابل تکرار بودن در عین خاصبودن، از ویژگی هایی است که در طراحی به آن ها اهمیت داده شده است. ارتباط باشهر از طریق فضاهای پر و خالی و در عین حال ایجاد مامن سبز در داخل سعی در هماهنگیارتباطی پروژه در بیرون و درون دارد.
حیاط های سبز بیرونی و داخلی (خصوصی) موضوعی هستندکه هم نقش کلیدی در ایجاد ساختار بنا و مسیرهای حرکتی دارند و هم عامل اصلی ایجادکیفیت فضایی در پروژه شده اند. سکوت، سبزینگی و نور در قلب خانه، همه ی فضاها راتحت تاثیر خود دارد. شفافیت فضاها در داخل به واسطه ی آزادی طرح پلان ومحرمیت و امنیت بنا در بیرون از طریق طراحی آجرهای مشبک از دیگر ویژگی های پروژهمی باشند.