Search
Close this search box.
Search

خانه بی مرز | دفتر طراحی مرز

بازسازی و طراحی داخلی خانه بی مرز | دفتر طراحی مرز
موقعیت: ایران، تهران
معمار: حامد اخوی زادگان
تیم طراحی: نیما هیئت، صبا مهرآرا، نسترن شاهرخی، محسن رضاخانی
مساحت زیربنا: ۱۲۰ متر مربع
اجرا: امیرحسین نصیبی
سال: ۱۳۹۸
عکس: نیما هیئت

همانطور که طراح اشاره می کند، خطوط مرزها را شکل می دهند و مرزها خود عرصه زندگی را. تعریفی که شد شاید در مقیاس خورد شهری و کلان قاره ای منطقی به نظر برسد، اما ممکن است که جهان شمول نباشد به ویژه برای جهانگردانی که مرز برایشان بیش تر عاملی محدود کننده است تا تأمین کننده امنیت.

پروژه ی حاضر که شامل بازسازی و طراحی داخلی خانه بی مرز است، به یک جهانگرد تعلق دارد. این شخص برای مرزبندی سیاسی و جغرافیایی اهمیت چندانی قائل نیست و بالغ بر ۱۲۰ مرز را به منظور سیاحت درنوردیده است. وی خلاف تصور عموم “هیچ جا خونه‌ی آدم نمیشه” هر نقطه از دنیا و این کره خاکی را خانه ی خود می داند. با توجه به این موضوع طراحان ایدئولوژی کارفرما را در بازسازی و طراحی داخلی خانه اش، به ایده ای در راستای حذف مرزها تبدیل ساختند. مرزهایی که عمدتا عامل محدودکننده بودند تا تعریف کننده ی فضا.

افزون بر موراد مذکور طراحان از خلقیات کارفرما چنین استنباط کردند که سفرهای متعدد او موجب از بین رفتن قطعیت های مختلف مانند قطعیت های ذهنی و فیزیکی شده که هر قومی برای خویش رغم زده و از دیدگاه او رنگ این قطعیت ها با هر سفر کمرنگ تر شده است. بدین ترتیب طراحان به فضاها عملکردهایی دوگانه داده تا هر فضا صرفا تعریف کننده یک عملکرد نباشد و گاهی با اختلاط این عملکردها، فضاهای جدیدی نیز شکل بگیرد.

آن ها در پلان، مقطع و نما تا جایی که امکان داشت خطوط را حذف کرده و در تلاش بودند تا دو مشخصه را از فضای موجود استخراج کنند:

_ خلق فضای بینابینی

_ ایجاد سیالیت فضایی

در طراحی جدید فضاهای تعریف شده، در تعامل باهم قرار گرفته و به مناسبت تناوب عرصه‌ها در طول یکدیگر، سرویس های مختلفی به کاربر ارائه می دهند تا از قطعیتی برخودار نباشند. به طوریکه برخی فضاها نه بیرون است نه داخل، نه سرویس گیرنده است نه سرویس دهنده و بدین ترتیب ویژگی بینابین را به خود اختصاص داده اند.

 

طراح از سویی دیگر سیالیتی به برنامه فیزیکی افزودند تا صاحب خانه جهت انجام هر فعالیتی محدود به استفاده از یک فضا نباشد و ارتباط بصری آنها نیز در حین فعالیت ها قطع نشود، خواه در اتاق‌خواب باشد خواه در نشیمن و یا در فضای تعامل، می تواند بیاساید.
گاهی نیز حریم فضاهای جدید توسط مرزهای جمع شونده و ریلی، در هم آمیخته می‌شود تا هرچه بیش تر به چالش های مورد نظر پاسخ داده شده باشد. این امکان توسط مکانیزم های ریلی قابلیت تبدیل دو فضا به یکدیگر و یا یکپارچه شدن فضاهای بینابینی با همدیگر را در پروژه تامین می کند تا نتوان تعریف مشخص و واحدی از فضا ارائه داد.

درحالیکه فضای آسودن و تعامل کردن به کاربر سرویس می دهد، می توان آن را توسط جداکننده‌ی شیشه‎ ای به فضای بالکن سرپوشیده الحاق کرد تا تعریف قطعی ای از بالکن وجود نداشته باشد و با باز کردن پنجره‌ی سرتاسری بالکن، تمام فضای خانه را با هوای آزاد در حال خود رها کرد. یا حتی می‌توان درخت سرو چندین ساله را با حذف مرز به درون کشید و یا راهروی ارتباطی به اتاق را در مجاورت آشپزخانه ی باز قرار داد تا همیشه فقط راهرو، راهرو نباشد و برای حرکت در خانه، مسیرهای دیگری نیز خودشان را به عنوان حق انتخاب به استفاده کننده ارائه کنند.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه
کریستال 40 جامعه معماران ایران

کریستال 40 | دفتر معماری اصفهان مهراز

کریستال 40، دفتر معماری اصفهان مهراز موقعیت: ایران، اصفهان، خیابان محتشم کاشانی معمار مسئول: سمیرا خادم القرآنی تیم طراحی: سمیرا خادم القرآنی، وحید کاظمیان مساحت زیربنا: 902 مترمربع عکس: امیر کیان ارثی،  سمیرا خادم القرآنی کارفرما: دکتر امینی همکاران: محمد باقری زفره، فرهاد ریاحی دهکردی، امید کوهی اصفهانی اتمام پروژه:

ادامه مطلب »

ویلای سفید | پدرام ایزدی بروجنی

ویلای سفید | پدرام ایزدی بروجنیموقعیت: ایران، اصفهان، نجف‌آباد معمار: پدرام ایزدی بروجنیکارفرما: بهمن برخوردارنظارت : پدرام ایزدی بروجنیتیم اجرایی (مدیر، همکاران) : پدرام ایزدی بروجنیسازه (طراحی، اجرا) : مهدی باباییارائه : استودیو ادعکس : علی گرجیانتیم طراحی : پریا ایزدیجوایز:سیزدهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران (تقدیر شده)سال : 1398 کاربری

ادامه مطلب »
معماری اصفهان

دفاتر معماری اصفهان

اصفهان از گذشته به عنوان یکی از شهرهای پیشتاز در زمینه معماری، همواره جزء برترین شهرهای ایران بوده است. وجود دفاتر معماری خوب متعدد در این شهر و داشتن دانشگاه های معماری ممتاز در سطح کشور از دلایل مهم شاخص بودن معماری معاصر اصفهان در سطح ملی و بین المللی می‌باشد. در این صفحه سعی شده است به معرفی مختصر و معدود دفاتر شاخص معماری اصفهان پرداخته شود. همانگونه که ذکر گردید به دلیل بالا بودن تعداد دفاتر خوب معماری در اصفهان، قصور ما در معرفی تمامی دفاتر را بپذیرید.

ادامه مطلب »

ویلای گلخانه | دفتر معماری شب

ویلای گلخانه | دفتر معماری شب موقعیت: ایران ، کرج معمار: شبنم حسینی مساحت: 798 متر مربع سال: 2017 عکس: پرهام تقی اف ، آوا دهقانی ، مهراد ریحانی، حسین مرجوی سازنده: آونداد ، مینیاتور ، شیشه ونوس مدیریت پروژه و ساخت: شبنم حسینی نمایندگی و گرافیک: آوا دهقانی طراحی

ادامه مطلب »
مدرسه‌ی ابتدایی جدگال جامعه معماران ایران

مدرسه‌ی ابتدایی جدگال | اداره معماری داز

مدرسه‌ی ابتدایی جدگال ، اداره معماری داز موقعیت: ایران، سیستان و بلوچستان، چابهار، روستای سیدبار معمار مسئول:  آرش علی آبادی تیم طراحی: مهسا حسینی، نازنین مجاهد تسهیل‌گر اجتماعی: مینا کامران کارفرما: موسسه پویش ایران من مجری: ع. نقره‌کار مهندس تاسیسات: ع.دلاور مهندس سازه: ع. گیاهی نوع سازه: قالب عایق ماندگار مساحت زمین: 1100 مترمربع مساحت

ادامه مطلب »

ویلا ۱۴۲ | سعید محسن یونسی

دید و منظر – آسایش – ارتباط صحیح فضاها – مقیاس انسانی
اجزای اصلی تشکیل دهنده ویلای ۱۴۲ هستند. ویوی اصلی ویلا به سمت کوه دماوند (بلند ترین قله ایران) فضای متفاوتی در ساختمان ایجاد کرده است که منجر به ایجاد سبک زندگی متفاوتی می شود. آنچه شهروند تهرانی در شهر تهران از آن بی بهره است.

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.