Search
Close this search box.
Search

خانه اصفهان H تا V | استودیو CAAT

خانه اصفهان H تا V |  استودیو CAAT
موقعیت: ایران، اصفهان
معمار مسئول: مهدی کامبوزیا
معمار و مدیر پروژه: هلنا قنبری
گروه معماری: سمانه نعمت زاده
مساحت : ۴۵۰ متر مربع
عکس:  پرهام تقی اوف، مرکز عکاسی پرشیا
اتمام پروژه: ۲۰۲۲

معماری و طراحی داخلی خانه اصفهان  H تا V  در شهر اصفهان-ایران، در یک بلوک شهری پر تراکم، واقع شده است. طراحی پروژه منطبق بر این است که چگونه روابط میان فضاهای مختلف سنتی، می تواند در یک خانه معمولی اصفهان، به یک خانه مدرن در یک بلوک شهری تبدیل شود و در عین حال همان دغدغه‌های گردش سنتی و جوهر فضا را حفظ کند. اصفهان یکی از شهرهای میراث جهانی است که تعدادی از بهترین آثار معماری و فضای شهری ایران را در خود جای داده است. این شهر دارای تنوع فرهنگی و مذهبی متفاوتی است. مردم این شهر قرن‌ هاست که با وجود این تنوع در کنار هم، همزیستی داشته اند و به دلیل تأثیرات متعدد فرهنگی و مذهبی، الگوی رفتاری بسیار پیچیده و خاصی در آن وجود دارد.

معماری و طراحی داخلی خانه اصفهان فرصتی را برای بررسی رفتار و روابط اجتماعی یک خانواده اصفهانی را به شکل سنتی اصیل ایجاد کرده است. این موضوع تیم طراحی را قادر ساخته تا خانه ای طراحی کنند که به بهترین وجه متناسب با بافت شهری آن باشد و گرش فضایی کلیدی را در داخل خانه ایجاد نماید که به عنوان بازتابی از رفتار فرهنگی آن ها تحمیل شده است.

خانه اصفهان اچ تا وی جامعه معماران ایران

خانه اصفهان H تا V در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع در بافتی متراکم و برای این خانواده های طبقه متوسط در نظر گرفته شده است. زمین از سه طرف همسایه است و شهرداری حکم کرده که حداکثر اشغال زمین ۶۰ درصد باشد، ساختمان در شمال زمین قرار گرفته و انتخاب متریال و رنگ و … بر اساس محدودیت آنها می باشد.

استودیوی CAAT پاسخ این پروژه را در باز تعریف خانه های سنتی اصفهانی در بافتی مدرن یافته است. خانه‌ های معمولی قدیمی که در اصفهان ساخته شده‌ اند از دو بخش «اندرونی» (منطقه خصوصی) و «بیرونی» (منطقه مهمان) تشکیل شده‌ اند که توسط یک راهرو خدماتی به هم متصل می‌ شوند. «اندرونی» واقع در پشت خانه، با اتاق خواب ها و حیاط کوچک خانوادگی، منطقه خصوصی خانواده محسوب می شود. این بخش از خانه بسیار ساده است و از تزئینات عجیب و غریب معاف است. از طرفی بیرونی، اتاق پذیرایی بزرگی است که برای مهمانان و مراسم در نظر گرفته شده است. که در جلوی خانه قرار دارد و معمولاً مشرف به حیاط جلویی است و عمداً  هم از نظر تزئینات و جزئیات ظریف معماری بسیار غنی می باشد.

خانه اصفهان اچ تا وی جامعه معماران ایران

در این پروژه با توجه به محدودیت های اعمال شده توسط متراژ و محدودیت های مجوز، نمودار پلان افقی معمول خانه های سنتی اصفهانی با فضای اندرونی و بیرونی به ترکیب عمودی تبدیل شده است و در نتیجه پروژه را خانه H به V نامگذاری کرده اند. فضای اندرونی در دو طبقه به شکلی بسیار ساده ساخته شده و دارای حیاط اختصاصی است که در پشت، آن‌ ها را شبیه به خانه‌های سنتی اصفهانی به هم متصل کرده است.

از سوی دیگر «فضای بیرونی» به شکل رسمی پیچیده و مشرف به حیاط جلویی طراحی شده است، پیوستن این دو فضا، از طریق یک راهرو عمودی میان دو طبقه است که فضای خدمات یک خانه سنتی را در بر گرفته است. برای به پایان رساندن این پروژه، خانه ای گرد هم آورده اند، که ساکنان آن هنوز هم می توانند فضای زندگی مدرنی را تجربه کنند که هنوز با هویت بافتی و میراث مطابقت دارد.

در کنار ایده پروژه، تنوع در انتخاب رنگ متریال در هر دو منطقه مهمان و خصوصی قابل دیده می شود. (آجر سفید در ردیف‌های عمودی، آجر خاکستری در ردیف‌های افقی). در قسمت مهمان، پوسته آجری سفید داخل و خارج پروژه را با شکل پلاستیکی پوشانده اشت، به طوری که سازه و متریال با هم ادغام شده و ناحیه خصوصی به صورت جعبه آجری خاکستری شکل گرفته است.


جامعه معماران ایران
نوع متریال
انتخاب
نوع متریال
نوع پروژه
انتخاب
نوع پروژه

خانه دریانی | موسی عبیر

خانه دریانی | موسی عبیر موقعیت: ایران ، تهران ، ملاصدرا معمار: موسی عبیر کارفرما: دریانی مساحت زمین: 4650 مترمربع (100×5/46) سال ساخت: 1358-1354 هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق به ایشان می باشد. این پروژه از

ادامه مطلب »
ویلای پنج دری | محمد فرجام

ویلا پنج دری | محمد فرجام | شیراز

در طراحی ویلا پنج دری از الگوهای معماری بناهای مسکونی ایران استفاده شده است. در واقع می‌توان بنای مدرنی را دید که برگرفته از عناصر معماری ایرانی می‌باشد. در این ویلا عناصری همچون حیاط مرکزی (قرار گرفتن پنجره‌ها و بازشوها در حیاط مرکزی)، رعایت حریم فضاهای عمومی و خصوصی، در نظر گرفتن نورگیرها و رعایت کردن عمق سایه‌بان‌ها و همچنین استفاده از طبقه فوقانی و استفاده از متریال آجر و نوع چیدمان آن در بازشوها را می‌توان دید که نقش کنترل و فیلتر نور رو ایجاد می‌کنند.

ادامه مطلب »

ویلای کوشه | دفتر معماری کارناکو

ویلای کوشه | دفتر معماری کارناکو موقعیت: ایران ، کرج ، میدان حافظ، خیابان دهخدا معماران: محسن تاجیک، سارا خسروی‌پور، محیا قنبری، رضا عامریان کاربری : مسکونی، ویلایی سطح زیربنا: 600 متر‌مربع تاریخ شروع پروژه: 94/2/25 تاریخ اتمام پروژه:94/12/5 هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه

ادامه مطلب »
باغ زمان جامعه معماران ایران

باغ زمان | محمدرضا قانعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی

باغ زمان ، محمدرضا قنعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی موقعیت: ایران، چهار محال و بختیاری، سامان، پل زمان خان، شهرک اقامتی زاگرس معمار مسئول: محمدرضا قنعی، اشکان قانعی، علی شیخ‌الاسلام، هیوا اعتمادی تیم طراحی: میلاد بهرامی، مارال شکرانی، مریم علیخانی مجری: شرکت آمایش و توسعه‌ی زنده‌رود کارفرما: شرکت آمایش و

ادامه مطلب »

ویلای بابا حیدر | دفتر طراحی مهندس همایونی و همکاران

ویلای بابا حیدر | دفتر طراحی مهندس همایونی و همکاران موقعیت: ایران ، شیراز ، گویم ، زیتون 10 ، پلاک 38 معمار: حسین همایونی طراحی و معماری داخلی: الهام قنبری کارفرما: امیر پورزاد، اشکان پورزاد مجری: مهندس حسین همایونی نوع تاسیسات: رادیات، اسپلیت نوع سازه: اسکلت آجری مساحت زمین-زیربنا:

ادامه مطلب »

ساختمان اداری ایران زمین | دفتر معماری AWE ، امیر شهراد

ساختمان اداری ایران زمین | دفتر معماری AWE ، امیر شهرادموقعیت: ایران ، یزدمعمار: امیر شهرادتیم طراحی: آذین فدائی، صدف قناویزباف، سهیل شهدیمساحت: ۷۰۰ مترمربعمهندس سازه: محمد پناهیعکس: حسین فراهانیسال: ۱۳۹۸ هشدار! تمامی اطلاعات پروژه و توضیحات، از زبان طراح محترم پروژه و تمام حقوق مادی و معنوی طرح متعلق

ادامه مطلب »

همکاری گرامی!
با تشکر از ارسال اطلاعات، به استحضار می‌رساند پس از بررسی فرم ارسالی، در صورت نزدیک بودن معیارهای طرفین، با شما تماس خواهیم گرفت. با آرزوی موفقیت و حضورتان در کنار ما.