آپارتمان تویا ، پوآرک
موقعیت: ایران، کرج، منطقه گوهردشت
معمار مسئول: حمید رضا پورافشاری
دفتر معماری: پوآرک
کارفرما و مجری :حامد پورافشاری
مدیریت کارگاه: محسن عابدی
مساحت زیربنا: ۲۴۰۰ مترمربع
عکس: مهدی میردامادی
اتمام پروژه: ۱۳۹۷
آپارتمان تویا در منطقه گوهردشت کرج در زمینی به مساحت ۵۳۹ بنا شده است. در پروژه سعی شده به نیازهای اصلی و اساسی کاربران پاسخ داده شود. در منطقه گوهردشت کرج در زمینی به مساحت ۵۳۹ بنا شده است. در پروژه سعی شده به نیازهای اصلی و اساسی کاربران پاسخ داده شود. هدف در پروژه استفاده از پوشش سبز در بیرون و داخل پروژه در کنار مصالح ساختمانی بوده از طرفی به خاطر ساختمان های مجاور در مرز همسایگی و با توجه به قوانین شهرداری دچار محدودیت هایی شده است که برای حل این مشکل در نما به گونه ای برخورد شده که زاویه ۴۵ درجه در گوشه نما انگار بخشی از طراحی نما پروژه بوده.
متریال مورد استفاده در پروژه
ساختمان تویا دارای ۵ طبقه مسکونی دو واحدی ۱۸۰ و ۱۴۵ ،طبقه همکف شامل لابی ،سالن اجتماعات،استخر،سونا خشک و جکوزی و طبقه ی منفی یک شامل پارکینگ و انبارها و پشت بام شامل فضاهای نشیمن و بام سبز می باشد. از آنجا که در کرج آب و هوا گرم و خشک است، برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید و ایجاد تنظیم شرایط محیطی در فصول مختلف ازپوشش گیاهی استفاده شده است.متریال هایی چون فلز،چوب ، سنگ و پوشش گیاهی در این پروژه مورد استفاده قرار گرفته است.
اصول طراحی نمای پروژه بر مبنای ایجاد تلفیق حجم سازی مدرن با پوشش گیاهی بوده به همین منظور از گیاه گونه فیتونیا در نما استفاده شده که علاوه بر مقاومت بالا به گونه ای رشد می کند که در فصل های بهاروتابستان به رنگ سبز و در فصل پاییز و زمستان به رنگ قرمز می باشد . که باعث ایجاد جذابیت در فصول مختلف برای پروژه می باشد. حجم سازی پروژه با استفاده از جزئیات مینیمال برای ایجاد پتانسیل بصری استفاده شده است. ترکیب رنگ بندی مصالح بخش اساسی در طراحی پروژه می باشد. به این ترتیب از پوشش سبز در باکس های مشکی و پنل های فلزی مشکی (فلشینگ)و سنگ سفید سوپر عباس آباد و لاین هایی که با فضا های خالی ایجد شده در دید عابران پیاده و بازدیدکنندگان باعث جذابیت بصری می شود.
استفاده از فرم های هندسی در طراحی نما
ترکیب خطوط افقی و عمودی در طراحی نما و تاکید بر خطوط افقی ضمن ایجاد حس آرامش در شکل گیری هندسه کلی باعث ایجاد بزرگ نمایی ادراکی آن می شود.استفاده ازهندسه با تناسبات ۲ به ۱ (افقی کشیده) در جهت شکل گیری پنجره ها توانسته باعث ورود بیشترین نور طبیعی به فضای های داخل و همچنین ایجاد شفافیت در نما شود.
همچنین از این تکنیک در طراحی داخلی لابی با استفاده از خطوط مینیمال عمودی وهندسی به همراه پوشش سبز استفاده شده که یک فضای دلنشن را برای ساکنین ایجاد می کند. حفظ یکپارچگی در فضای داخلی و خارجی به واسطه ی کاربرد متریال های همگون و در عین حال اقتصادی بوده است.